BG Development


Страници: (2) 1 [2]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> git mergetool Mac
ceco1988
Публикувано на: 03-08-2022, 09:19
Quote Post



Име: Цветослав
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 329
Регистриран на: 08.01.13



QUOTE (PxL @ 03-08-2022, 02:45)
Естествено, че не са от "trusted source", ползваш ги в контролирана среда. Честно си кажи, взе го, за да ползваш native UNIX базирана система, или да се правиш на "велик" в кварталното кафене?

За кафето, мианл съм този период. Взех го защото е UNIX базирана и е една идея по-близо до Liinux + Windows-а ме убива с това лагване, ако не го рестартираш 3-4 дни.
След като споделих, за какво го взех, ти ще допринесеш ли с нещо относно върпоса ми ?


--------------------
Duke
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 03-08-2022, 12:32
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2667
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (ceco1988 @ 02-08-2022, 23:01)
Да, така, напълно съм съгласен. Сега като си прочетох примера, не беше много коректен. Ще пробвам пак,. Да кажем няколко човека работят по няколко features, съответно всеки си работи в общ бранч, но на места и аз и другия човек пипане по общ файл в рани общи методи. Съответно човека си прави PR/MR към master , нещата си отивам и аз правя sync на моя бранч с master. При този sync в повечето случаи git ще направи auto-merge, но в някои случай ще каже, че има конфликти, които трябва аз ръчно да разреша.
Повечето IDEs си имат merge tools, но аз бих искал да се абстрахирам от IDE-то и да си имам конфигуриран един общ tool, за да го ползва навсякъде. Това на windows си работеше с meld, Kdiff и т.н., но на Мак реже всички от тях, защото ги дава като unsecured . Та като гледам варианта е да търся plugins на база на IDEs - Vs code, intellij

Оправяй конфликтите в гитхъб тогава. Като цяло не мога да си представя причина да имаш merge tool навсякъде, а да нямаш ИДЕ или едитор, дори и най-простия като VS Code.

Или си сложи GUI за работа с Git като SmartGit.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
PxL
Публикувано на: 03-08-2022, 16:35
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3544
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (ceco1988 @ 03-08-2022, 10:19)
QUOTE (PxL @ 03-08-2022, 02:45)
Естествено, че не са от "trusted source", ползваш ги в контролирана среда. Честно си кажи, взе го, за да ползваш native UNIX базирана система, или да се правиш на "велик" в кварталното кафене?

За кафето, мианл съм този период. Взех го защото е UNIX базирана и е една идея по-близо до Liinux + Windows-а ме убива с това лагване, ако не го рестартираш 3-4 дни.
След като споделих, за какво го взех, ти ще допринесеш ли с нещо относно върпоса ми ?

Ок, ами по въпроса аз когато ми се налагаше да работя на OSX ползвах filemerge, което беше част от XCode, не съм сигурен сега точно как е.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0