BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (6) 1 [2] 3 4 ... последна » ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
Антон Яначков |
Публикувано на: 11-05-2024, 07:11
|
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3293 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Българинът по принцип е мрънкач. За да хареса нещо българинът, то трябва да е повече от добро, иначе веднага ще му се намери някакъв кусур. Изхождайки от тази гледна точка, 60 процента харесване са нещо много сериозно. Около мен има вече няколко случая на български семейства, които изпразват неизплатената си все още американска къща, за да я отдават под наем и се прибират в България, започвайки работа тук.
Това мнение е било редактирано от DarkOne на 13-05-2024, 10:16 |
Реконструктор |
Публикувано на: 11-05-2024, 10:21
|
||||
Име: Група: Потребител Ранг: Старо куче Мнения: 727 Регистриран на: 18.12.06 ![]() |
Споко, идва края на тия времена. Ще пада голямо забавление. |
||||
Антон Яначков |
Публикувано на: 13-05-2024, 18:24
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3293 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Икономическите анализи сочат нещо съвършено друго. Ето линк към седмичния обзор на Стойне Василев - България е на 35-то място по богатство на човек в света Това мнение е било редактирано от Антон Яначков на 13-05-2024, 18:36 |
||
SuN |
Публикувано на: 13-05-2024, 21:04
|
||||||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13036 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Май не познаваш много българи, а?
Като изключим средната класа, която има много повече от €14,510, останалите обикновено нямат и 1000 лв. Това мнение е било редактирано от SuN на 13-05-2024, 21:06 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||||||
Антон Яначков |
Публикувано на: 13-05-2024, 23:15
|
||||||||
Възможно е, но това не прави другите народи по-богати от българите. Там при тях бедните сигурно нямат и по 100 долара на човек! |
||||||||
SuN |
Публикувано на: 13-05-2024, 23:39
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13036 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Не мисля, че това трябва да ни радва много когато в Европа има страни на първа скорост, на втора скорост и ние, които сме на задна...
-------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
Антон Яначков |
Публикувано на: 14-05-2024, 10:03
|
||
На задна скорост са гърците, защото на тях им намаляваха заплати и пенсии, а ние сме на предна бърза, защото при нас и заплати и пенсии нарастват. Ето какво казва Стойне Василев по този въпрос: Доходите ни растат бързо При средна заплата от 224 лева през 2000 година и 2123 лева (3000 лева за София) през миналата година (по данни на НСИ), тя се е увеличила с 848% за тези 23 години. Въпреки че е административно определена, минималната работна заплата за този период се е повишила с 1144% от 75 на 933 лева. Също така, средната пенсия се е повишила с над 1118%, а минималната с 1350%. Длъжен съм да спомена, че официалната инфлация за този период е 182%. Но най-впечатляващо е нивото на задлъжнялост на населението, защото това е параметър подобен на ускорението в техниката. Той показва какво ще се случва в бъдеще. Ето какво казва Стойне Василев по този въпрос: България е от страните с най-малка кредитна задлъжнялост Въпреки че много хора в България теглят кредити по различни поводи, данните на Евростат показват, че задълженията на домакинствата у нас са под 22.5% от БВП, което ни отрежда място в челото на ЕС. Само за сравнение, средният процент на задълженията на физически лица в страните от съюза е 55%, като има страни, при които този показател надхвърля 100% (като Швейцария, например). Също така, държавният ни дълг е 23% от БВП, което в сравнение със страни като Гърция (160%), Италия (135%) и Португалия (99%) е в пъти по-малко. А нима не е за гордост, че по показател притежание на собствено жилище отсвирваме държави като Германия, Австрия и дори Швейцария? За добро или за зло, българската нация забогатява и това е факт въпреки, че българинът предпочита да мрънка. Мен лично ме притеснява това рязко материално забогатяване, защото в културно духовната сфера, темповете ни на развитие са далеч по-бавни. Лично аз бих предпочел обратното - бърз духовен напредък и бавен материален растеж. |
||
SuN |
Публикувано на: 14-05-2024, 23:33
|
||||||||
Може би е редно да си подбираш материалите по-добре*. * Или се запиши на курса, който статийката рекламира със щастливите послания.
Като упражнение за читателите ще оставя да потърсят колко хиляди работници годишно излизат от пазара на труда. ![]()
"https://knsb-bg.org/index.php/2024/01/31/netnata-zaplata-za-izdrazhka-e-1438-lv-kam-kraya-na- minalata-godina/" Да не забравяме и пенсионерите, които със сигурност не получават колкото средната заплата. А много от тях са с пенсии под 1000лв. ![]()
Всеки кредит има цена. Около 80% не могат да си позволят цената за кредит. Дано поне успяват да съберат пари от роднини, защото ако им потрябват накуп 1000лв-2000лв за извънредни здравни проблеми, обикновено нямат. И не знам дали си чувал думите - "Как ще връщам тия пари?!" - когато се обсъждат годините за връщане на кредит до 5000лв за неща, които не са много необходими, но аз през 2024 още чувам такива дискусии по здравни въпроси. Това мнение е било редактирано от SuN на 14-05-2024, 23:42 -------------------- Само аз не троля.
||||||||
Антон Яначков |
Публикувано на: 15-05-2024, 09:20
|
||
Нещата, които ти цитираш, си ги подбрал лично ти и следователно се очаква да са подбрани добре. Ако това е вярно, защо цитираш само и единствено извън контекста и пропускаш изводите, които правят тези изтъкнати синдикалисти? Ето го целият текст, който ти цитираш и там синдикалистите черно бяло отчитат позитивната тенденция, въпреки мрънкането им, че била бавна тенденцията. Делът на лицата с доход до 1000 лв. намалява на годишна база. Те са 39,2 на сто от работещите или 1 милион лица. Малко под 2/3 от работещите осигурени лица не достигат заплатата за издръжка за един работещ. Към ноември 2023 г. те са 1,64 млн. Димитров посочи, че те са около 60 хил. души по-малко спрямо миналата година. Това е добра новина. Лошата е, че движението в тази посока е изключително бавно, каза Димитров и обясни, че общата картина е позитивна, независимо от движението на цените и ръста на инфлацията, но тенденцията е много слаба. А ето ги крайните изводи на статията, която ти цитираш: Изводите от направеното изследване показват, че: Заплата за издръжка отбелязва слаб ръст, но вече при достигната по-висока база натрупана през предходната година; Ръстът на цените за малката потребителска кошница, в която са включени 20 основни и жизненоважни стоки, показва нарастване за едногодишен период от 5.9%. Наблюдава се задържане на цените при някои стокови продукти, дори лек спад, но като цяло остават на високи нива. Близо 2/3 от работещите се осигуряват на по-нисък доход от заплата за издръжка (64.3%). 39.2% от наетите лица работят с трудови възнаграждения до 1000 лв. Обърни внимание на последното изречение. Там синдикалистите категорично признават, че над 60% от трудещите се в България работят за заплата над 1000 лв. Подобен спор се оформи с моя приятел,който е учител по математика. Той подобно на теб, всячески се опитва да отрече ръста в покупателната способност на българите. На въпроса колко пъти се е вдигнала заплатата му от както е почнал работа като учител, отговорът беше 10 пъти. След като получих този отговор, вече ми беше много лесно да докажа на един математик, как се дъни в разсъжденията си. Приехме, че той е прав и допуснахме, че покупателната способност на учителите не се е увеличила. Ако това е вярно, то следва, че тя е намаляла или най-малкото се е задържала на същото ниво. Достатъчно бе да докажем, граничния вариант при който покупателната способност не е мръднала и е останала на същото ниво, за да стане очевидно, че аз греша. Но това би означавало, че всяка стока или услуга е била 10 пъти по-евтина в далечната 2000 година, когато той е започвал работа, като учител. Това би означавало литър ракия да e струвала 1 лев и 40 ст, бирата да е струвала 17 ст, олиото 36 ст, килограм сирене да е струвал 1 лв и 30 ст, а литър бензин да се е харчел само за 27 стотинки. След като учителят призна, че такива цени не е имало дори при социализма, той ме нарече манипулатор. Въпреки очевидната истина учителят продължи да вярва, че покупателната му способност пада, а не се вдига. Излиза, че бедността също е навик. |
||
relax4o |
Публикувано на: 15-05-2024, 10:50
|
||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2826 Регистриран на: 04.04.07 ![]() |
Ти работиш само за да си купиш хляб и да изкараш така месеца ли? Май забравяш, че имаш и други разходи, които 2000г. вероятно си нямал и сега тези разходи се вдигат с всяка година.
-------------------- Бисери :D
|
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |