BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Разпознаване на снимка с watermark
Constantine
Публикувано на: 14-09-2018, 23:30
Quote Post



Име: Константин К
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 194
Регистриран на: 13.04.05



Здравейте колеги

Някой натъкнал ли се е на софтуер който разпознава дали дадена снимка има watermark!

С Уважение Константин
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 15-09-2018, 13:59
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 706
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (Constantine @ 14-09-2018, 23:30)
Здравейте колеги

Някой натъкнал ли се е на софтуер който разпознава дали дадена снимка има watermark!

С Уважение Константин

Всяко приложение, което слага watermark, обикновенно го слага на едно и също място на снимката. Следователно лесно можеш да се напишат три реда сорс, които да ти разграничават снимка със и или снимка без watermark. Но това ще работи добре само ако се опитваш да отсееш конкретния watermark. А програма, която да е толкова интелигентна, че да се справя със всякакъв watermark се съмнявам да има.
PMEmail PosterUsers Website
Top
wqw
Публикувано на: 15-09-2018, 16:42
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5853
Регистриран на: 10.06.04



QUOTE (Антон Яначков @ 15-09-2018, 13:59)
Следователно лесно можеш да се напишат три реда сорс

Само на VB6 може да са само 3 редовете сорс за задача с подобна сложност. . .

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 15-09-2018, 17:08
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 706
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (wqw @ 15-09-2018, 16:42)
QUOTE (Антон Яначков @ 15-09-2018, 13:59)
Следователно лесно можеш да се напишат три реда сорс

Само на VB6 може да са само 3 редовете сорс за задача с подобна сложност. . .

cheers,
</wqw>

За конкретно приложение което слага watermark на определена позиция, колко реда сорс ще ти трябват, за да провериш цвета на 3 пиксела с известни координати?
Нали програмиране е проста работа за прости хора с прости езици.
PMEmail PosterUsers Website
Top
purjola
Публикувано на: 15-09-2018, 17:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2068
Регистриран на: 18.10.11



QUOTE (Антон Яначков @ 15-09-2018, 14:59)
QUOTE (Constantine @ 14-09-2018, 23:30)
Здравейте колеги

Някой натъкнал ли се е на софтуер който разпознава дали дадена снимка има watermark!

С Уважение Константин

Всяко приложение, което слага watermark, обикновенно го слага на едно и също място на снимката. Следователно лесно можеш да се напишат три реда сорс, които да ти разграничават снимка със и или снимка без watermark. Но това ще работи добре само ако се опитваш да отсееш конкретния watermark. А програма, която да е толкова интелигентна, че да се справя със всякакъв watermark се съмнявам да има.

Аве, чиче, извинявай че те питам, ама ти малоумен ли си?

"Обикновено го слага на едно и също място"
WTF
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 15-09-2018, 17:39
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4276
Регистриран на: 14.07.16



Проверяваш 3 пиксела и готово - бах тоя изкуствен интелект бах туй чуду чуек.
PM
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 15-09-2018, 19:01
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 706
Регистриран на: 27.07.16



А къде го слага хаотично, къде му падне, а защо не и на средата на снимката?

Това мнение е било редактирано от Антон Яначков на 15-09-2018, 19:02
PMEmail PosterUsers Website
Top
purjola
Публикувано на: 15-09-2018, 19:59
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2068
Регистриран на: 18.10.11



Водния знак е слой ве, надписа на "Палки у задника" ЕООД може да бъде 20 броя под ъгъл на снимката ти от абитуриентския
PMEmail Poster
Top
gat3way
Публикувано на: 15-09-2018, 21:59
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3110
Регистриран на: 22.06.12



Не мисля че може да се тренира класификатор за такова нещо дето да генерализира добре. Може да се тренира такъв който локализира/класифицира един или повече конкретни watermark-ове и да го прави доволно добре без значение къде е пльоснат и с прилично добър толеранс към мащабиране, ротация и дори в известни граници и прозрачност. Разбира се, достатъчно е само да смениш надписа или шрифта и ще спре да работи.
PMEmail Poster
Top
wqw
Публикувано на: 16-09-2018, 11:22
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5853
Регистриран на: 10.06.04



QUOTE (Антон Яначков @ 15-09-2018, 17:08)
Нали програмиране е проста работа за прости хора с прости езици.

При тебе, Яначков, при тебе само се появяват тези простотии. . .

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0