| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
| Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
| fujimaina |
|
|
Име: филип Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 56 Регистриран на: 25.05.25 |
Здравейте
Близък приятел ми подхвърли няколко стари компютъра HP Compaq 6300 Pro. Налични са с inter Core i3 с различно количество рам памет и дискова памет всеки. За днешните стандарти това са стари компютъри, но все още могат да се използват за базови задачи. Имат USB 3.0 , както и DisplayPort. Максимамлно поддържат 32GB DDR3 Смятам да им сменя батериите и да ги пусна за продажба. Също така ще ги почистя малко. Според вас редно ли и да ги пусна за продажба в охл, базар бг, маркетплейс и за каква цена. Въобще заслужава ли си или направо да ги подаря на някого. Проблемът е че не ми се дават пари за sata ssd понеже не знам дали ще бъдат купени. Също така ако им се сложи примерно Intel Core i7-3770 или Intel Core i5-3470 / i5-3570 ще станат значително по-бързи. Чудя се заслужава ли си да им направя ъпгрейд и така да ги пусна за продажба или така... Пък и не искам в нас да става склад. |
| ici |
Публикувано на: 14-06-2026, 20:31
|
![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 19054 Регистриран на: 06.06.04 |
Аз лично HP няма да си купя никога. Виж фирмите дето продават компютри втора ръка колко ги продават и тогава смятай. Аз намерих един с i5 за €50 с 12 месеца гаранция.
-------------------- Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
Most likely there's nothing new and if there is it's probably shit. |
| fujimaina |
Публикувано на: 14-06-2026, 22:58
|
|
Име: филип Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 56 Регистриран на: 25.05.25 |
|
| ici |
Публикувано на: 15-06-2026, 00:59
|
![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 19054 Регистриран на: 06.06.04 |
Няма да помогне. Нямам идея за колко можеш да ги продадеш. Аз имам сравнително модерен лаптоп - Леново Тинкпад Т14 Ген 5 и той се бави на БИОС-а. Ъпдейтнат е.
-------------------- Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
| thrawn |
Публикувано на: 15-06-2026, 05:25
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3842 Регистриран на: 17.01.17 |
Тези компютри са "ценни" само ако имат серийни портове. Много вървят за пос системи. А сега им е сезона (началото на лятото се отварят мното заведения по морето).
|
| Дон Реба |
Публикувано на: 15-06-2026, 06:30
|
||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10486 Регистриран на: 11.11.06 |
изобщо не се заблюждавай, повечето висене на днешния софтуер е върху кеш мисове или файлови операции, процесора малко играе. |
||
| ici |
Публикувано на: 15-06-2026, 07:01
|
||
Че какъв е проблема да се сложи USB->RS-232 и да използваш какъвто искаш компютър? -------------------- Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
||
| Дон Реба |
Публикувано на: 15-06-2026, 07:07
|
||||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10486 Регистриран на: 11.11.06 |
за някои стари приложения е проблем, усб има латенция около 1 мс а оригиналния сериен е тъп и праща/приема моментално |
||||
| thrawn |
Публикувано на: 15-06-2026, 08:37
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3842 Регистриран на: 17.01.17 |
Основния проблем е с драйверите (под windows) и системата зя номериране на портовете. Вторичен проблем се явява надеждността (usb то се изключва лесно). Дължината на трасетата също указва влияние.
Като цяло, при индустриялните конфигурации (и в частност при pos системите) се предпочита чист rs. Усб тата са краен вариант (обикновено, при лаптопи или ако вземе че изгори ttl конвертора на платката). |
| ici |
Публикувано на: 15-06-2026, 08:42
|
Ако използваш Hi-Speed USB (Аз използвам STM32F777), latency е 125us
ПП. Номерирането на портовете се оправя лесно, ако всички устройства имат един и същ сериен номер и дескрипшъни. След като веднъж си го втикнал и настроил винаги получава същият ЦОМ порт. Това мнение е било редактирано от ici на 15-06-2026, 08:48 Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!) ![]() -------------------- Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » |
![]() ![]() ![]() |