BG Development


Страници: (5) 1 2 [3] 4 5   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем с Add Variable..
bvbfan
Публикувано на: 26-06-2018, 13:02
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2881
Регистриран на: 08.12.13



Започни да чуваш, почти всички децентрализирани приложния се пишат на него. А колко е умрял Линукс-а, всички cloud неща са базирани на него - явно си много "печен". Единственото умряло е Лайняндос-а и по-мъртъв не може да бъде - не се ползва за нищо, освен да си го преинсталирате на лайняните щайги. Толкова много неразбиращи "програмисти" не съм виждал на едно място.

Това мнение е било редактирано от bvbfan на 26-06-2018, 13:05


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
Golden Gega
Публикувано на: 26-06-2018, 13:21
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 999
Регистриран на: 04.06.10



QUOTE (Дон Реба @ 26-06-2018, 11:11)
остави го пингвина, той е от ония идеалистите, дето правят света по-добър и от много подобрения накрая на четвъртития.
нищо му няма на мфц, но като всичко родено в калифорния (столицата на софтуерната индустрия) модата му минава бързо. в калифорния всички са педали, а педалите не носят два поредни дена една и съща дреха, вчера е кууул, днеска е селско и остаряло.

Пингвинчето е на хранилка на M$, всеки като види какви ги плещи и почва да си мисли че линуксджиите са рядка смес от идиоти и некадърници. Има и специални термини за неговото поведение в рекламния бизнес, мързи ме да ги търся...
PMEmail Poster
Top
bvbfan
Публикувано на: 26-06-2018, 13:30
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2881
Регистриран на: 08.12.13



То се вижда, кои са идиоти и некадърници, ти си начело.


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
40oz
Публикувано на: 26-06-2018, 13:39
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 226
Регистриран на: 23.05.13



QUOTE (bvbfan @ 26-06-2018, 13:02)
Започни да чуваш, почти всички децентрализирани приложния се пишат на него. А колко е умрял Линукс-а, всички cloud неща са базирани на него - явно си много "печен". Единственото умряло е Лайняндос-а и по-мъртъв не може да бъде - не се ползва за нищо, освен да си го преинсталирате на лайняните щайги. Толкова много неразбиращи "програмисти" не съм виждал на едно място.

Е сега разговара беше за технологии и езици ти го прие лично и почна кой бил печен и неразбиращ...А пък 'лайняндос' не съм преинсталирал, само някой друг куц драйвер icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
makka89
Публикувано на: 26-06-2018, 13:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 225
Регистриран на: 22.11.16



И аз не знам с какво да се захвана вече. Новите препоръки на господин Наков ли да следвам и да кача няколко проекта в github или пък по старите му ,че компаниите питат какво си правил тези години и нямаш стаж по специалността ,докато си учил.Последния ми опит имаше 800 кандидата за 10 места за стаж.Има много желаещи а фирмите търсят само най-големите "таланти" разбиращи от алгоритми , структури , мрежи , архитектури и т.н. и това е нормално. А за това че линукс е по-сигурната ОС на теоритя е така , но на практика ,ако някой е решил да злорадства няма оправия.Те Soni и yahoo и кой ли още не през година излиза ,че са ги хакнали пък камоли някой без такъв бюджет.
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 27-06-2018, 11:49
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 6867
Регистриран на: 27.01.05





--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 27-06-2018, 13:03
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7070
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (makka89 @ 26-06-2018, 13:40)
И аз не знам с какво да се захвана вече. Новите препоръки на господин Наков ли да следвам и да кача няколко проекта в github или пък по старите му ,че компаниите питат какво си правил тези години и нямаш стаж по специалността ,докато си учил.Последния ми опит имаше 800 кандидата за 10 места за стаж.Има много желаещи а фирмите търсят само най-големите "таланти" разбиращи от алгоритми , структури , мрежи , архитектури и т.н. и това е нормално. А за това че линукс е по-сигурната ОС на теоритя е така , но на практика ,ако някой е решил да злорадства няма оправия.Те Soni и yahoo и кой ли още не през година излиза ,че са ги хакнали пък камоли някой без такъв бюджет.

малко са те понаплашили повече отколкото трябва.
> .Последния ми опит имаше 800 кандидата за 10 места за стаж
като цяло мисля че фирмите дето предлагат стаж са малко, затова е така. повечето тук сме почнали без стаж, директно в дълбоките води.

> Има много желаещи а фирмите търсят само най-големите "таланти" разбиращи от алгоритми , структури , мрежи , архитектури и т.н. и това е нормално.
не ги гледай какво пишат по обявите, те и женските търсят някой мил, галантен, 2 метра висок, хем с мускули като на шварценегер хем поетична душа като на педал, и да има пари и да не ебе чуждо, но накрая вземат квото има - космат, нисък и с шкембе, стига да не пие и да не бие, а след 30 се отказват и от второто изискване. и с работата е абсолютно същото.

моята препоръка - поцъкай самостоятелно 1-2 години, каквото и да е. после почни в гаражна фирмичка за скромна заплата (което не значи все пак чак като на банаджия скромна) , после им набий шута и отиди в сериозна фирма.
PM
Top
bvbfan
Публикувано на: 27-06-2018, 13:08
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2881
Регистриран на: 08.12.13



QUOTE (makka89 @ 26-06-2018, 14:40)
И аз не знам с какво да се захвана вече. Новите препоръки на господин Наков ли да следвам и да кача няколко проекта в github или пък по старите му ,че компаниите питат какво си правил тези години и нямаш стаж по специалността ,докато си учил.Последния ми опит имаше 800 кандидата за 10 места за стаж.Има много желаещи а фирмите търсят само най-големите "таланти" разбиращи от алгоритми , структури , мрежи , архитектури и т.н. и това е нормално. А за това че линукс е по-сигурната ОС на теоритя е така , но на практика ,ако някой е решил да злорадства няма оправия.Те Soni и yahoo и кой ли още не през година излиза ,че са ги хакнали пък камоли някой без такъв бюджет.

Спести си глупостите, за Линукс много повече пари отколкото за коя да е лайняна конзола - вземи си отвори очите.


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
makka89
Публикувано на: 27-06-2018, 13:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 225
Регистриран на: 22.11.16



Хора пак го закъсах... Във фънкцията Адд уж всичко е наред , но след това когато я викам в PersonView ,където трябва да запише нещата който ще се покажат на екрана нещо не се полъчава... Уж в Lenghta ми дава ,че е грешката , но малко ме съмнява и незнам какво да правя.

Ето така направих Add
CODE

void CPersonDoc::Add(CString strEgn, CString strName, int nAge, int nPersonType, int nDegreeType, CString strSpecialty, CString strDepartment, int nService, int nEducation, CString strPosition, int nSelary)
{
      // TODO: Add your implementation code here.
      Person *p = new Person;
      p->strEgn = strEgn;
      p->strName = strName;
      p->nAge = nAge;
      p->nPersonType = nPersonType;
      p->pBoss = new Boss;
      p->pBoss->nDegreeType = nDegreeType;
      p->pBoss->strSpecialty = strSpecialty;
      p->pHR = new HR;      
      p->pHR->strDepartment = strDepartment;
      p->pHR->nService = nService;
      p->pEmp = new Employee;
      p->pEmp->nEducation = nEducation;
      p->pEmp->strPosition = strPosition;
      p->pEmp->nSelary = nSelary;
      pHead = p;
}      


А това съм направил за Add на Person във View какво да запише и изкара на екрана.Тествах го само с по една член данна да видя дали ще работи , но ме съмняваше по този начин да стане.Когато добавям в OnPersonAdd винаги ми иска всичките променливи, но там където съм сложил 0 ми казва ,че не са от тази структура, което е така и незнам как да го накарам да не ги иска...
CODE

void CPersonView::OnPersonAdd()
{
      // TODO: Add your command handler code here
      CPersonDialog dlg;
      CPersonDoc *pDoc = GetDocument();
      dlg.m_nPersonType = 0;
            if (dlg.DoModal() == IDOK)
      {
            pDoc->Add(dlg.m_strEgn, dlg.m_strName,dlg.m_nAge,dlg.m_nPersonType,0,0,0,0,0,0,0);
            m_strEgn = dlg.m_strEgn;
            if (dlg.m_nPersonType == 0)
            {
                  CBossDialog dlg1;
                  if (dlg1.DoModal() == IDOK)
                  {
                        pDoc->Add(0, 0, 0,  dlg1.m_nDegreeType, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0);
                  }

            }
            else if (dlg.m_nPersonType == 1)
                  {
                        CHRDialog dlg1;
                        if (dlg1.DoModal() == IDOK)
                        {
                              pDoc->Add(0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, dlg1.m_nSelary);
                        }
                  }


      }
            m_nMenu = 1;
            RedrawWindow();
}


А иначе ми дава грешка в деббъгера в проверката на дължината на списъка
CODE

int CPersonDoc::Lenght()
{
      // TODO: Add your implementation code here.
      int n = 0;
      Person *p = pHead;
      while (p != 0)
      {
            n++;
            p = p->pNext;  // Тук дава че има грешка " Exception thrown: read access violation.
p was 0xCDCDCDCD." която не съм сигурен какво значи

            
      }
      return n;
      
}


Незнам какво да го правя , ако някой има идея или от къде мога да прочета как се получават нещата с пойнтерите при подобни случай ,ще съм много благодарен!

Това мнение е било редактирано от makka89 на 27-06-2018, 13:42
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 27-06-2018, 13:52
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7070
Регистриран на: 11.11.06



за да улесни дебъгването средата слага едни стойности за неинициализирани променливи, в случая обърни внимание на съобщението че р е 0xCDCDCDCD
товазначи че просто не си занулил края на списъка.
всъщност, гледайки кода ти , ти изобщо не създаваш вярно списъка, защото насочваш pHead към новия елемент, но не нясочваш next поинтера на новия елемент към досегашния pHead. от там идва проблема
PM
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) 1 2 [3] 4 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0