| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
| Страници: (15) « първа ... 12 13 [14] 15 ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
| vba_dev_usa |
Публикувано на: 28-04-2017, 19:45
|
||||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 6 Регистриран на: 28.04.17 |
Данъците са 28-30%. През това време съм купил и продал апартамент с 500 хиляди печалба, в пенсионен фонд имам 750 хиляди и в банката държа за лични разходи 20-30 хиляди, другото отива в спестявания. Аз не издържам жена, деца, нямам кола но имам скъпи велосипеди. Пътувам често. |
||||
| Bender |
Публикувано на: 28-04-2017, 20:05
|
![]() Име: Група: Форумен член Ранг: Почетен член Мнения: 4989 Регистриран на: 19.06.14 |
1. И тъй, казвам: нима Бог отхвърли Своя народ? Съвсем не. Защото и аз съм израилтянин, от семе Авраамово, от коляно Вениаминово.
2. Бог не отхвърли Своя народ, който бе предузнал. Или не знаете, какво казва Писанието за Илия, как той се оплаква Богу от Израиля, думайки: 3. "Господи, избиха Ти пророците и разкопаха Ти жертвениците; аз останах сам, и искат да ми вземат душата". 4. А какво му казва Божият отговор? "Оставих Си седем хиляди мъже, които не приклониха колене пред Ваала". 5. Тъй, прочее, и в сегашно време, по избор на благодатта, запази се остатък. 6. Но, ако е по благодат, не е вече по дела; защото, инак, благодатта не би била вече благодат. Ако пък е по дела, то това не е вече благодат; защото, инак, делото не би било вече дело. 7. Но какво? Израил не получи онова, що търсеше; избраните пък получиха, а другите се ожесточиха, 8. както е писано: "Бог им даде дух на безчувствие, очи - да не виждат и уши - да не чуват, дори до днешен ден". 9. И Давид казва: "трапезата им да бъде тям примка, клопка, препънка и отплата; 10. да потъмнеят очите им, за да не виждат, и гръбнака им превий завинаги". 11. Прочее, казвам: нима се препънаха, за да паднат безвъзвратно? Съвсем не. Но чрез тяхното падане дойде спасението за езичниците, за да се възбуди в тях ревност. 12. Ако пък падането им е богатство за света, и лишението им е богатство за езичниците, то колко повече ще бъде обръщането на всички тях! 13. На вас, езичниците, казвам: доколкото съм апостол на езичниците, аз прославям службата си, 14. та дано някак възбудя ревност у сродниците си по плът и спася някои от тях. 15. Защото, ако тяхното отхвърляне е помирение за света, то какво ще бъде приемането им, ако не възкресение от мъртви? 16. Ако начатъкът е свет, свето е и тестото; и ако коренът е свет, свети са и клоните. 17. Ако пък някои от клоните са се отчеснали, а ти, бидейки дива маслина, си се присадил на тяхно място и си станал съучастник на корена и на маслинения сок, 18. то не се хвали пред клоните. Ако пък се хвалиш, знай, че не ти държиш корена, а коренът - тебе. 19. Но ще речеш: отчеснаха се клоните, за да се аз присадя. 20. Добре. Те поради неверие се отчеснаха, а ти чрез вяра се държиш: не мисли високо за себе си, а имай страх. 21. Защото, ако Бог не е пощадил природните клони, гледай да не би и тебе да не пощади. 22. Виж, прочее, Божията благост и строгост: строгост към отпадналите, а благост към тебе, ако останеш в благостта; инак, и ти ще бъдещ отсечен. 23. Но те, ако не пребъдат в неверие, ще бъдат присадени, защото Бог е мощен пак да ги присади. 24. Защото, ако ти си отсечен от естествена дива маслина, и против естеството си присаден на питомна маслина, то колко по-лесно тия, естествените, ще бъдат присадени на своята маслина. 25. Не искам, братя, да не знаете тая тайна (за да не възмечтаете много за себе си), че ожесточението у Израиля стана частично, докле да влезе цялото множество езичници, 26. и по такъв начин целият Израил ще се спаси, както е писано: "ще дойде от Сион Избавителят и ще отстрани нечестието от Иакова". 27. "И това е тям завет от Мене, когато отнема греховете им". 28. Що се отнася до благовестието, те са врагове поради вас; но в избора те са обични Богу поради отците. 29. Защото Божиите дарове и призванието са неотменни. 30. Както и вие някога си бяхте непокорни Богу, а сега сте помилувани, поради тяхното непокорство, 31. така и те сега са непокорни, поради вашето помилуване, та и сами те да бъдат помилувани. 32. Защото Бог затвори всички в непокорство, та всички да помилува. 33. О, каква бездна богатство, премъдрост и знание у Бога? Колко са непостижими Неговите съдби и неизследими Неговите пътища! 34. Защото, кой е познал ума на Господа? Или кой Му е бил съветник? 35. Или кой е дал Нему нещо отнапред, та и Той да му възвърне? 36. Защото всичко е от Него, чрез Него и у Него. Нему слава вовеки, амин. Това мнение е било редактирано от Bender на 07-01-2018, 20:43 |
| stewie |
Публикувано на: 28-04-2017, 20:17
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 7350 Регистриран на: 14.07.16 |
Защо някой би се регнал във форум да пише с цифри колко му е нет worth-a.. Че благодарение на VBA е станал богат ... То и аз ако работих в щатите с .нет заплатата ми нямаше да падне под 200к годишно. Даже ако там бях лансър даже още повече. Само, че щях да имам избор за кого и как да работя. А с VBA освен да обиклаяш легаси проекти друго не виждам. Та не успя да ни натриеш мутрите
|
| stewie |
Публикувано на: 28-04-2017, 20:18
|
||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 7350 Регистриран на: 14.07.16 |
След ебем години най-добре да съм вън от ИТ сектора. |
||
| vba_dev_usa |
Публикувано на: 28-04-2017, 20:41
|
||||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 6 Регистриран на: 28.04.17 |
Просто отговарям на въпроса. Иначе това не са легаси системи а просто банките имат много системи и много нови продукти и не е целесъобразно да се прави цяла нова система в .нет ако няма да има живот след година. .нет системите не предлагат същата функционалност като тактическите системи с VBA. Не че .нет е калпаво направено ами аудиенцията се сменя, продуктите се усъвършенстват, има регулации от Фед постоянно. 200К може да изкараш с .нет с нонуси но не и базова заплата и то само ако си франт-офис, демег да си на бизнесс сайд с трейдърите. |
||||
| thrawn |
Публикувано на: 28-04-2017, 20:48
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3825 Регистриран на: 17.01.17 |
Значи всички се юрваме на бейсикът...
Що изобщо се занимавате с дечурлига? Ясно е, че никой нормален няма да се регне за да обяснява колко пари взимал в NY и колко апартаменти е купил/продал като аргумент за качествата на бейсик. Подобен аргумент е в сила само за "програмист" за който няколко стотин реда код са върхово постижение а основното препитане му се свежда до бичене на нощни наряди като пазач с етикет "главен дежурен"... |
| stewie |
Публикувано на: 28-04-2017, 21:44
|
||||||
|
Няма как да се съглася, че VBA не било легаси през 2017-а. Относно регулации - говориш за специфичен сектор (споменаваш трейдъри), към който е насочен софтуера, и се съмнявам в регулациите да пише всички пишем на еди каква си платформа. А за 200К не ти говоря за нормален дев а архитект или завеждащ отдел. 120-150 бруто е годишният рейндж на старши програмист без ръководни функции. Аз може да не живея в щатите, но работя и комуникирам всеки ден с тях и трудно може да ме объркаш П.С. Защо реши да се регистрираш и да отвориш стара тема, да не би да търсиш последователи да пишат на VBA ? А да не би да имаш нещо с Антон Яначков ? Това мнение е било редактирано от stewie на 28-04-2017, 21:46 |
||||||
| ici |
Публикувано на: 28-04-2017, 22:28
|
![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 19033 Регистриран на: 06.06.04 |
Май това е най-подходящо за темата: https://www.youtube.com/watch?v=BM0edh8y6D4
-------------------- Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
Most likely there's nothing new and if there is it's probably shit. |
| wqw |
Публикувано на: 29-04-2017, 10:59
|
||
![]() Име: Владимир Висулчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 6378 Регистриран на: 10.06.04 |
Бъркаш VBA със VB6. VBA в последната версия 7 поддържа дори x64 компилация и си е fully supported от MS. Докато последната версия на VB6 (която си е версия 6.0, doh) е от 1998 -- скоро 20 г. ще празнува. cheers, </wqw> -------------------- |
||
| 0xdeadbeef |
Публикувано на: 29-04-2017, 11:29
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 437 Регистриран на: 07.03.14 |
наложи ми се преди 4-5 год да се ровя във VBA и от тогава останах с впечатлението, че много го ползват във финансовия сектор на щатите.
Обаче, всички участници в спорове кой език е по-по-най са губещи по презумпция, аз по скоро бих се попитал дали тоя език ще ми помогне да изкарам повече кинти... |
Страници: (15) « първа ... 12 13 [14] 15 |
![]() ![]() ![]() |