BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Качване подготвено с js
code2
Публикувано на: 19-09-2019, 13:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 309
Регистриран на: 11.06.16



Има ли начин поле от вид input type="file" преди POST да получи съдържание, което е генерирано с js от самия сайт, а не е "заредено" от компютъра по нормалния начин?
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 19-09-2019, 13:51
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2837
Регистриран на: 21.02.18



Тоест искаш някакъв скрипт да краде файлове и да ги поства на твоя сървър ? Едва ли


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
" Не може да си на висок пост без да си подкупен. Ще те махнат." - SuN Трола
PMEmail PosterUsers Website
Top
JanBirdX
Публикувано на: 19-09-2019, 13:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1636
Регистриран на: 21.02.05



Да
PMEmail Poster
Top
code2
Публикувано на: 19-09-2019, 14:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 309
Регистриран на: 11.06.16



QUOTE (Gamma Goblin @ 19-09-2019, 13:51)
Тоест искаш някакъв скрипт да краде файлове и да ги поства на твоя сървър ? Едва ли

Чети внимателно! Пиша генериране на съдържание, а не генериране име на файл. Естествено, че второто няма никакъв начин да е възможно.

JanBirdX много свеж отговор, ама без стойност.
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 19-09-2019, 14:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2837
Регистриран на: 21.02.18



Не го пращай като файл. Постни го като текст с basd64 енкодинг и готово


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
" Не може да си на висок пост без да си подкупен. Ще те махнат." - SuN Трола
PMEmail PosterUsers Website
Top
JanBirdX
Публикувано на: 19-09-2019, 16:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1636
Регистриран на: 21.02.05



QUOTE (code2 @ 19-09-2019, 14:28)
JanBirdX много свеж отговор, ама без стойност.

Никъде във въпроса ти няма питане как да стане, а дали може.
PMEmail Poster
Top
code2
Публикувано на: 19-09-2019, 16:52
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 309
Регистриран на: 11.06.16



QUOTE (JanBirdX @ 19-09-2019, 16:46)
QUOTE (code2 @ 19-09-2019, 14:28)
JanBirdX много свеж отговор, ама без стойност.

Никъде във въпроса ти няма питане как да стане, а дали може.

Формално погледнато си прав и затова казах, че отговорът ти е свеж.
Иначе не питам вече как, защото по една случайност се сетих как да го търся в google...
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 20-09-2019, 12:51
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3005
Регистриран на: 26.04.05



Не е много ясно каква е целта на упражнението.

Не може да променяш съдържанието директно на file input полето, но можеш да позлваш hidden input, който да попълваш с FileReader() когато се избере файл (ако браузъра го поддържа, макар, че вече повечето нямат проблеми с HTML5).

Друг вариант е директно да пуснеш POST заявка с XMLHTTPRequest()

Това мнение е било редактирано от PxL на 20-09-2019, 12:55


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
code2
Публикувано на: 20-09-2019, 13:33
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 309
Регистриран на: 11.06.16



QUOTE (PxL @ 20-09-2019, 12:51)
Не е много ясно каква е целта на упражнението.

Не може да променяш съдържанието директно на file input полето, но можеш да позлваш hidden input, който да попълваш с FileReader() когато се избере файл (ако браузъра го поддържа, макар, че вече повечето нямат проблеми с HTML5).

Друг вариант е директно да пуснеш POST заявка с XMLHTTPRequest()

Не схванах разликата във вариантите.

С FileReader се чете съдържанието на избран от компютъра файл, след което се праща с XMLHTTPRequest, като се използва за целта един FormData обект. Общо взето това направих и то взе, че работи.
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 20-09-2019, 15:48
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3005
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (code2 @ 20-09-2019, 14:33)
QUOTE (PxL @ 20-09-2019, 12:51)
Не е много ясно каква е целта на упражнението.

Не може да променяш съдържанието директно на file input полето, но можеш да позлваш hidden input, който да попълваш с FileReader() когато се избере файл (ако браузъра го поддържа, макар, че вече повечето нямат проблеми с HTML5).

Друг вариант е директно да пуснеш POST заявка с XMLHTTPRequest()

Не схванах разликата във вариантите.

С FileReader се чете съдържанието на избран от компютъра файл, след което се праща с XMLHTTPRequest, като се използва за целта един FormData обект. Общо взето това направих и то взе, че работи.

Е значи си разбрал разликата. Едното ти позволява да вземеш съдържанието, другото да го пратиш. Можеш да пропуснеш XMLHTTPRequest-a като си попълниш просто някое скрито поле и от него четеш съдържанието на сървъра.

ПП: Освен ако нямаш контрол върху сървъра и искаш да дадеш подправени данни от поле със същото име и подобно съдържание. Което ще се води "хакване" и тая лелката със сертификата ще каже на Явор да те набие icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от PxL на 20-09-2019, 15:56


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0