BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Задачка с разширяващ метод и ламба израз
elementabg
Публикувано на: 10-02-2021, 16:41
Quote Post



Име: Пецата
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 08.01.21



Здравейте! Имам следната задача, но не знам как трябва да я направя.. Ако някой може да удари едно рамо ще съм много благодарен :slight_smile:

Даден е следният списък:
List<int> list = new List<int>(){ 20, 1, 45, 18, 9, 44, 17, 23, 54, 15};

Трябва да се напише програмен фрагмент, който чрез разширяващ метод и ламба израз създава нов списък от онези числа от list, които има сума на цифите 9.
PMEmail Poster
Top
wqw
Публикувано на: 11-02-2021, 23:11
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 6249
Регистриран на: 10.06.04



Това ли е?

CODE
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
                              
public class Program
{
      public static void Main()
      {
            List<int> list = new List<int>(){ 20, 1, 45, 18, 9, 44, 17, 23, 54, 15};
            List<int> filtered = list
                  .Where(el => el.ToString().Sum(dig => (int)dig-'0') == 9)
                  .ToList();
            Console.WriteLine("{0}", string.Join(", ", filtered));
      }
}

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
PxL
Публикувано на: 11-02-2021, 23:56
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3513
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (wqw @ 12-02-2021, 00:11)
Това ли е?

CODE
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
                              
public class Program
{
      public static void Main()
      {
            List<int> list = new List<int>(){ 20, 1, 45, 18, 9, 44, 17, 23, 54, 15};
            List<int> filtered = list
                  .Where(el => el.ToString().Sum(dig => (int)dig-'0') == 9)
                  .ToList();
            Console.WriteLine("{0}", string.Join(", ", filtered));
      }
}

cheers,
</wqw>

Ба' тоя "лама" израз... Това на долен слой ако се бъгне трябва да звъним на "сис админа" icon_lol.gif

Това мнение е било редактирано от PxL на 12-02-2021, 00:00


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0