BG Development


Страници: (5) [1] 2 3 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем с Add Variable..
makka89
Публикувано на: 23-06-2018, 19:38
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 226
Регистриран на: 22.11.16



Здравейте добри хора.Наскоро преинсталирах виндоус(преди 2 дни) и качих последната версия на ВС ,и всичко си беше ок докато не стигнах да добавя променлива в класа.Там липсват както категория , така и max char ,min/max value.Търсих из нета но не успях да намеря решение ,ако някои има някъкви идеи ,как да ги добавя ,ще съм много благодарен...
user posted image

Това мнение е било редактирано от makka89 на 23-06-2018, 19:40
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 23-06-2018, 22:57
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 6974
Регистриран на: 27.01.05



Опита ли ръчно да я добавиш?

От малкия ми опит с глупавото ИДЕ - нито един помощник няма да ти върви като хората, докато не се научиш да правиш на ръка нещата.


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
makka89
Публикувано на: 24-06-2018, 00:20
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 226
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE (SuN @ 23-06-2018, 22:57)
Опита ли ръчно да я добавиш?

От малкия ми опит с глупавото ИДЕ - нито един помощник няма да ти върви като хората, докато не се научиш да правиш на ръка нещата.

Дам за съжаление ми се наложи ,така да добавям ,но е доста досадно и обърква понякога. В тази тема , от МС уж казват ,че са ги добавили отново ,но в клас уизарда при мен нещо ги няма.Само с ляв бутон върху дадената функция става ,но пак по бързо от горе от колкото да се търси дадената функция поне за мен.



Това мнение е било редактирано от makka89 на 24-06-2018, 00:41
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 24-06-2018, 01:00
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 6974
Регистриран на: 27.01.05



Помощниците автоматизират работата, която *трябва* да може да свършиш и сам. Разумно е да си помисли човек, че те са ефективни чак когато овладееш езика и средата.

Грешките ти бяха свързани с нуждата да се смени типа на променливата (тоест да се направи нов тип променлива, която да представлява същата стойност, но по друг начин).

За ЦСтринг колегите може да кажат със сигурност, но аз не бих го ползвал освен когато е нужно за някое уиндолс апи. В останалите случаи бих си държал текста в стандартен стринг и при необходимост ще го обърна до CString.

Това мнение е било редактирано от SuN на 24-06-2018, 01:04


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
makka89
Публикувано на: 24-06-2018, 01:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 226
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE (SuN @ 24-06-2018, 01:00)
Помощниците автоматизират работата, която *трябва* да може да свършиш и сам. Разумно е да си помисли човек, че те са ефективни чак когато овладееш езика и средата.

Грешките ти бяха свързани с нуждата да се смени типа на променливата (тоест да се направи нов тип променлива, която да представлява същата стойност, но по друг начин).

За ЦСтринг колегите може да кажат със сигурност, но аз не бих го ползвал освен когато е нужно за някое уиндолс апи. В останалите случаи бих си държал текста в стандартен стринг и при необходимост ще го обърна до CString.

Благодаря! Грешката се оказа в подредбата при архива явно има значение ,как са подредени ,когато ги направих първите три да са от стринга се оправиха нещата...

CODE
      CString strMark, strName, strCN;
            int nYear, nKm, nCount;
            bool bAutocamp;
            
            ar >> nCount;
            for (int i = 0; i < nCount; i++)
            {
                  ar >> strMark >> strName >> strCN >> nYear >> bAutocamp >> nKm;
                  Add(strMark,strName, strCN,nYear,bAutocamp,nKm);
            }


Това мнение е било редактирано от makka89 на 24-06-2018, 01:41
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 24-06-2018, 06:09
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7134
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (SuN @ 24-06-2018, 01:00)
Помощниците автоматизират работата, която *трябва* да може да свършиш и сам. Разумно е да си помисли човек, че те са ефективни чак когато овладееш езика и средата.

Грешките ти бяха свързани с нуждата да се смени типа на променливата (тоест да се направи нов тип променлива, която да представлява същата стойност, но по друг начин).

За ЦСтринг колегите може да кажат със сигурност, но аз не бих го ползвал освен когато е нужно за някое уиндолс апи. В останалите случаи бих си държал текста в стандартен стринг и при необходимост ще го обърна до CString.

cstring e най-добрия библиотечен стринг който съм срещал. sizeof(CString) е колкото sizeof(char*) и може да реинтерпретираш цстринг като чар* и това учудващо работи. когато забелязах тая работа бях като треснат и не можех да си обясня как изобщо е възможно. всички останали библиотечни стрингове са по-големи, стд стринга гледам е 32 байта.
PM
Top
Дон Реба
Публикувано на: 24-06-2018, 06:17
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7134
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (makka89 @ 23-06-2018, 19:38)
Там липсват както категория , така и max char ,min/max value.

май говориш за променлива която в диалогов клас държи някоя контрола? то няма голяма файда от тая функция на идето, аз като бях новобранец колко често люшках данните напред назад само за да ги вкарам/изкарам от диалог, лошо ми става, а сега направо бутам оригиналните данни в DDX_ макроса и всичко спи.
аз от студио 6 насам съм се примирил че идето става все по-зле, но от тия автоматики единствената която липсва е добавянето на функця. С++ е досаден език - има декларации. всяка функция се пише два пъти, което тласка хората към практиката да пишат код по хедърите и да раздуват времето за компилация до небесата. вс6 беше, момент, грешка, Е много благо в това отношение, защото има удобно добавяне на функция през идето, което бачка чудесно, за разлика от новите студия, които искат попълване на бланка все едно си на гише в държавната администрация
PM
Top
makka89
Публикувано на: 24-06-2018, 08:01
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 226
Регистриран на: 22.11.16



Да прав си за това ги ползвам. Просто съм още нооб и така съм свикнал ,а иначе DDX го ползвам за да редактирам някоя по бързо е. А сега с тази версия е доста бъгаво, когато добавиш член данни към функция с десен бутон в клас вюто и ти копира още един път функцията и дава грешка чак ,когато комплираш. Това ако си направил 4-5 класа с по няколко функции... Но може и при мен да е проблема незнам. Но иначе мфц е приятно за работа жалко е ,че не срещам почти обяви за работа за него.
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 24-06-2018, 09:04
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 7134
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (makka89 @ 24-06-2018, 08:01)
А сега с тази версия е доста бъгаво, когато добавиш член данни към функция с десен бутон в клас вюто

всяка следваща е все по-бъгава, и подозирам голяма част от бъговете са концентрирани точно около клас вюто и интелисенса. интелисенса видимо няма влошаване спрямо ЕТАЛОНА (но пак подозирам че има сериозназаслуга за зависванията), обаче класвюто беше явно пренаписано от 0 и от тогава никога не си стъпи на краката, като най-зле беше към 2005.
PM
Top
makka89
  Публикувано на: 24-06-2018, 21:20
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 226
Регистриран на: 22.11.16



QUOTE
всяка следваща е все по-бъгава, и подозирам голяма част от бъговете са концентрирани точно около клас вюто и интелисенса


Щом на новобранец ,като мен му прави впечатление и е потвардено от професионалист с дългогодишен опит нещата не са на добре...

Малко офф топик..
Някъква идея , как да свържа струтктури примерно имам 1 главна и 3 второстепенни , след което правя диалогова кутия за главната и в нея имам 3 радио бутона ,с които при избиране на някой викам определна структура от второстепенните и записвма данните за всичко в линкед лист примерно...Пробвах , търсих и не успявам да навържа нещата , сори за глупавия въпрос ,но не съм го правил до сега.

CODE

truct Person // главна структура
{
      CString strName;
      CString strEgn;
      int nAge;
      int nPersonType;
      Person *pNext; // указател за линкед листа
};
struct Boss
{
      
      int nDegreeType;
      CString strSpecialty;
      
};
struct HR
{
      
      
      
      CString strDepartment;
      int nService;
      
};
struct Employee
{
      
      int nEducation;
      CString strPosition;
      int nSelary;
      
};

// Това съм направил за добавянето
void CPersonDoc::Add(CString strEgn, CString strName, int nAge, int nPersonType, int nDegreeType, CString strSpecialty, CString strDepartment, int nService, int nEducation, CString strPosition, int nSelary)
{
      // TODO: Add your implementation code here.
      Person *p = new Person;
      p->strEgn = strEgn;
      p->strName = strName;
      p->nAge = nAge;
      p->nPersonType = nPersonType;
      
      
}


Това мнение е било редактирано от makka89 на 24-06-2018, 21:28
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0