BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 2 ИТ събития през февруари
webdev
Публикувано на: 22-01-2016, 18:30
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 322
Регистриран на: 23.06.04Здравейте,
През февруари организираме 2 събития, които може да са ви интересни:

20.02 - http://bulgariawebsummit.com (програмиране,бази данни и още уеб неща)
21.02 - http://how.Camp (UX и JS работилници)

Ако имате желание - заповядайте!

Бого
PMUsers Website
Top
johnfound
Публикувано на: 22-01-2016, 18:48
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 8045
Регистриран на: 27.05.04Кои сте вие, които организирате?


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 48C0321ADDB2FE5F644BB5E3D58B0D58C35E5BCBC81D7CD333633FEDF1047914A534256478D9
PMEmail PosterUsers Website
Top
Sm1rfa
Публикувано на: 23-01-2016, 18:28
Quote PostИме: Стоян
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 624
Регистриран на: 28.02.13то си пише.. уебдев icon_smile.gif icon_razz.gif icon_lol.gif


--------------------
Търси се: Стара жена, ограбена и изхвърлена от дома ѝ. Съсухрена, силно прегърбена и с трескаво горящи очи. Не помни коя е, но често плаче и вика децата си. Винаги носи дрипаво зелено палто и избеляла червена забрадка. На един от пръстите ѝ има златна халка с гравирано "Свобода или смърт". Името ѝ е България.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Bender
Публикувано на: 23-01-2016, 20:37
Quote PostИме:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 4989
Регистриран на: 19.06.141. А своя дом Соломон гради тринайсет години, и свърши целия си дом.
2. Той съгради дома си от ливанско дърво, дълъг сто лакти, широк петдесет лакти, а висок трийсет лакти, на четири реда кедрови стълбове; и кедрови греди бяха положени върху стълбовете.
3. Подът беше постлан с кедър върху греди на четирийсет и пет стълба, по петнайсет в ред.
4. Прозоречни стълбове имаше три реда; имаше и три реда прозорци, прозорец срещу прозорец.
5. Всички врати и спонци бяха четириъгълни, прозорец срещу прозорец в три реда.
6. Той направи и притвор от стълбове, петдесет лакти дълъг, трийсет лакти широк, и пред тях - трем, стълбове, и праг пред тях.
7. Още направи и притвор с престол, от който той съдеше, притвор за съдилище, и всички подове покри с кедър.
8. В дома, дето живееше, имаше друг двор зад притвора, също тъй устроен. И в дома на фараоновата дъщеря, която Соломон си бе взел, направи също такъв притвор.
9. Всичко това беше направено от скъпи камъни, - дялани по размер, изрязани с трион отвътре и отвън, - от основата до издадките, и отвън до големия двор.
10. В основата бяха положени скъпи камъни, камъни големи, камъни от десет лакти и камъни от осем лакти,
11. и отгоре скъпи камъни, дялани по размер, и кедър.
12. Големият двор беше обграден околовръст с три реда дялани камъни и с един ред кедрови греди; също и вътрешният двор на храма Господен и храмовият притвор.
13. Цар Соломон изпрати и взе от Тир Хирама,
14. син на една вдовица от Нефталимово коляно. Баща му, тирянец, беше медникар; той беше способен и изкусен и умееше да прави всякакви вещи от мед. И той дойде при цар Соломона и правеше му всякакви работи:
15. той направи два медни стълба, всеки висок по осемнайсет лакти, и връв от дванайсет лакти обхващаше окръжността на единия и другия стълб;
16. той направи и два главуляка, излети от мед, за да ги тури върху стълбовете; пет лакти висок единият главуляк и пет лакти висок другият главуляк;
17. направи мрежи плетена работа и върви като верижки за главуляците, които бяха върху стълбовете: седем за единия главуляк и седем за другия главуляк.
18. Тъй направи той стълбовете и два реда нарове около мрежата, за да покрие главуляците, които са върху стълбовете; същото направи и за другия главуляк.
19. А в притвора главуляците върху стълбовете бяха направени подобно на крин, четири лакти;
20. и главуляците върху двата стълба отгоре бяха тъкмо над изпъкнатостта, която беше до мрежата; и върху другия главуляк на редове околовръст двеста нара.
21. И постави стълбовете на храмовия притвор; постави стълб отдясно и му даде име Иахин; постави стълб и отляво и го нарече Воаз.
22. И върху стълбовете положи главуляци, направени подобно на крин. Тъй се свърши работата над стълбовете.
23. И той направи излято от мед море - от единия му край до другия имаше десет лакти, - съвсем кръгло, пет лакти високо; и връв от трийсет лакти го обхващаше наоколо.
24. Под краищата му имаше околовръст подобия на краставички по десет на лакът; те обикаляха морето от всички страни в два реда; подобията на краставички бяха излети изедно с него.
25. То стоеше на дванайсет вола: три гледаха към север, три гледаха към запад, три гледаха към юг и три гледаха към изток; морето стоеше върху тях, и заднищата им бяха обърнати навътре под него.
26. Дебело беше то една длан, и краищата му, направени като краищата на чаша, приличаха на цъфнал крин. То събираше две хиляди бата.
27. Той направи и десет медни подставки; всяка подставка беше дълга четири лакти, широка - четири лакти, висока - три лакти.
28. Ето направата на подставките: те имаха страни, страни между наъгълните наставки.
29. Върху страните, които бяха между наъгълните наставки, имаше изобразени лъвове, волове и херувими; също и върху наъгълните наставки; а над лъвовете и воловете и под тях имаше висящи венци;
30. всяка подставка имаше по четири медни колела и медни оси. На четирите ъгъла имаше издадки като рамена, излети издадки, отдолу под умивалника, до всеки венец.
31. Отворът от вътрешния венец догоре имаше един лакът; отворът му беше кръгъл като подножието на стълбовете, лакът и половина, и при отвора му - изваяния; но страните бяха четириъгълни, не кръгли.
32. Под страните имаше четири колела и оси на колелата в подставките; всяко колело беше високо лакът и половина.
33. Направата на колелата беше също такава, както колелата на колесниците; осите им, наплатите им, спиците им и главините им - всичко беше излято.
34. Имаше четири издадки на четирите ъгъла на всяка подставка; от подставката излизаха издадките й.
35. И върху подставката имаше изпъкналост, половин лакът висока; а над подставката дръжките й и стените й бяха от едно с нея вещество.
36. Той извая върху дъсчиците на дръжката й и на стените й херувими, лъвове и палми, колкото позволяваше мястото, и наоколо - висящи венци.
37. Тъй направи той десет подставки: всички еднакво излети, еднаква мярка, еднакъв изглед.
38. Направи и десет медни умивалника; всеки умивалник събираше четирийсет бата; всеки умивалник имаше четири лакти; всеки умивалник стоеше на една от десетте подставки.
39. Той разположи подставките - пет отдясно на храма и пет отляво на храма, а морето постави отдясно на храма, на източната страна към юг.
40. Хирам направи умивалниците, лопатките и чашите. И свърши Хирам всичката работа, която вършеше при цар Соломона за храма Господен, именно:
41. два стълба и два пояса на главуляците, които са върху стълбовете, и две мрежи за покриване двата пояса на главуляците, които са върху стълбовете;
42. и четиристотин нара на двете мрежи; два реда нарове на всяка мрежа за покриване двата пояса на главуляците, които са върху стълбовете,
43. и десет подставки и десет умивалника на подставките;
44. едно море и дванайсет вола под морето;
45. и котли, и лопатки, и чаши. Всички вещи, които Хирам направи на цар Соломона за храма Господен, бяха от изгладена мед.
46. Царят ги излива в глинена пръст, в околността на Иордан, между Сокхот и Цартан.
47. Соломон постави всички тия вещи по местата им. Поради извънредното им множество теглото на медта не бе определено.
48. Соломон направи и всички вещи, които са в храма Господен: златен жертвеник и златна трапеза, на която се полагат хлябовете на предложението;
49. светилниците - пет отдясно и пет отляво, пред задното отделение на храма, от чисто злато, цветя, кандилца и щипки от злато;
50. и блюда, и ножове, и чаши, и подносници и кадилници от чисто злато; скоби за вратите на вътрешния храм в Святая-Святих и за вратите в храма, също от злато.
51. Тъй бе свършена всичката работа, която вършеше цар Соломон за храма Господен. И принесе Соломон посветеното от баща му Давида; среброто, златото и вещите предаде в съкровищницата на храма Господен.Това мнение е било редактирано от Bender на 07-01-2018, 20:18
PM
Top
Fly
Публикувано на: 23-01-2016, 20:55
Quote PostИме: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4047
Регистриран на: 02.02.07Като видиш от кого се организира не можеш да очакваш повече
PMEmail Poster
Top
bobbydigital
Публикувано на: 23-01-2016, 22:19
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1456
Регистриран на: 19.09.04Тук в този форум, май само утайката е останала, май всички свестни са мигрирали към стак-а.
Ще се задушите в собствените си лайна скоро... особенно bender ли си къв си - ташак...

Това мнение е било редактирано от bobbydigital на 23-01-2016, 22:25


--------------------
You must think first, before you move
Bobby Digital - Digital Bullet
PMEmail PosterICQ
Top
Bender
Публикувано на: 23-01-2016, 23:04
Quote PostИме:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 4989
Регистриран на: 19.06.141. И каза Господ на Моисея, думайки:
2. ако някой съгреши и извърши престъпление пред Господа и отрече пред ближния си онова, що му е било поверено, или у него оставено, или от него откраднато, или измами ближния си,
3. или намери нещо изгубено и отрече това и лъжливо се закълне за каквото и да е, което човеците вършат и чрез това грешат, -
4. то, като съгреши и стане виновен, той трябва да върне откраднатото, що е откраднал, или отнетото, що е отнел, или повереното, що му е било оставено, или изгубеното, що е намерил:
5. всичко това, за което лъжливо се е заклел, той трябва напълно да го върне и към това да прибави една пета част и даде ономува, комуто принадлежи, в деня, когато принася жертва за вина.
6. И за вината си нека принесе Господу при свещеника в жертва за вина от овчето стадо овен без недостатък, според твоя оценка,
7. а свещеникът ще го очисти пред Господа и ще му бъде простено, каквото и да е сторил, всичко, в каквото се е той провинил.
8. Каза още Господ на Моисея, думайки:
9. заповядай на Аарона и на синовете му: ето законът за всесъжение: всесъжението нека стои върху огнището на жертвеника цяла нощ до сутринта, и огънят нека гори върху жертвеника (и да не изгасва).
10. Нека свещеникът облече ленената си дреха, като надене също и долната ленена дреха, и нека снеме пепелта от всесъжението, което огънят е изгорил на жертвеника, и да я остави до жертвеника.
11. След това нека съблече дрехите си и облече други дрехи и нека изнесе пепелта вън от стана на чисто място.
12. А огънят на жертвеника да гори (и) да не изгасва; нека свещеникът запалва върху него дърва всяка заран, да слага отгоре му всесъжение, и да изгаря на него тлъстината на мирната жертва;
13. нека огънят гори винаги на жертвеника и да не изгасва.
14. Ето законът за хлебния принос: (свещениците) синовете Ааронови да го донасят пред Господа при жертвеника.
15. Нека (свещеникът) вземе с шепата си от хлебния принос и от пшеничното брашно и от елея и всичкия ливан, който е върху жертвата, и ги изгори на жертвеника: това е приятно благоухание, за спомен пред Господа.
16. А останалото от него да ядат Аарон и синовете му; то трябва да се яде безквасно, на свето място; в двора на скинията на събранието да го ядат;
17. то не бива да се пече квасно. Това Аз им давам за дял от Моите жертви. Това е велика светиня, както жертвата за грях и жертвата за вина.
18. Всички Ааронови потомци от мъжки пол могат да я ядат. Това е вечен дял от жертвите Господни в поколенията ви. Всичко, що се допре до тях, ще се освети.
19. Каза още Господ на Моисея, думайки:
20. ето приносът от Аарона и от синовете му, който ще принесат Господу в деня, когато той бъде помазан: десета част от ефа пшенично брашно за постоянна жертва; едната половина от това за заран, а другата - за вечер.
21. Жертвата трябва да бъде приготвена в тава, с елей; напоена с елей, принасяй я на късове, както се начупва на късове хлебният принос; принасяй я за приятно Господу благоухание.
22. Това трябва да извършва свещеникът от синовете му, който е помазан вместо него: това е вечна Господня наредба. Жертвата трябва цяла да се изгаря.
23. И всеки хлебен свещеников принос трябва цял да се изгаря, а не да се изяда.
24. Каза още Господ на Моисея, думайки:
25. кажи на Аарона и на синовете му: ето законът за жертвата за грях: жертвата за грях трябва да се коли пред Господа на онова място, дето се коли всесъжението. Това е велика светиня.
26. Свещеникът, който извършва жертва за грях, нека я яде; тя трябва да се изяда на свето място - в двора на скинията на събранието.
27. Всичко, що се допре до месото й, ще се освети; и ако с кръвта й се опръска дрехата, изпери опръсканото на свето място.
28. Глиненият съд, в който тя се е варила, трябва да се строши; ако ли се е варила в меден съд, той трябва да се изчисти и измие с вода.
29. Всяко мъжко от свещенически род може да я яде: това е велика (Господня) светиня.
30. А всяка жертва за грях, от чиято кръв се внася в скинията на събранието за очистяне в светилището, не бива да се яде: тя трябва да се изгаря на огъня.Това мнение е било редактирано от Bender на 07-01-2018, 20:18
PM
Top
bobbydigital
Публикувано на: 23-01-2016, 23:08
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1456
Регистриран на: 19.09.04QUOTE
??? нещо си се надрусал

винаги съм друсан, нищо ново. мишок


--------------------
You must think first, before you move
Bobby Digital - Digital Bullet
PMEmail PosterICQ
Top
Bender
Публикувано на: 24-01-2016, 11:07
Quote PostИме:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 4989
Регистриран на: 19.06.14Ще благославям Господа във всяко време; хвалата за Него винаги е в устата ми.
3. С Господа ще се хвали душата ми; ще чуят кротките и ще се развеселят.
4. Величайте Господа с мене, и да възхвалим името Му заедно.
5. Подирих Господа, и Той ме послуша и от всички мои опасности ме избави.
6. Които обръщаха поглед към Него, просияваха, и лицата им няма да се посрамят.
7. Ето, сиромахът викна, - и Господ чу и го спаси от всичките му беди.
8. Ангелът на Господа застава около ония, които Му се боят, и ги избавя.
9. Вкусете и ще видите, колко благ е Господ! Блажен е човекът, който се Нему уповава!
10. Бойте се от Господа, (всички) Негови светии, защото няма оскъдност у ония, които Му се боят.
11. Лъвчетата бедствуват * и търпят глад, а ония, които дирят Господа, не са лишени от никое благо.
12. Дойдете, деца, послушайте ме: на страх Господен ще ви науча.
13. Иска ли човек да живее и обича ли дълголетие, за да види блага?
14. Нека сдържа езика си от зло и устата си от коварни думи;
15. нека се отклонява от зло и прави добро; да търси мир и да следва подир него.
16. Очите на Господа са обърнати към праведниците, и ушите Му - към техните вопли.
17. Но лицето на Господа е против ония, които вършат зло, за да изтреби от земята помена им.
18. Викат (праведниците), и Господ слуша и ги избавя от всичките им скърби.
19. Близо е Господ до сломените по сърце, и смирените по дух ще спаси.
20. Много са скърбите на праведника, но от всички тях Господ ще го избави.
21. Той пази всички негови кости; ни една от тях не ще се строши.
22. Злото ще убие грешника, и които мразят праведника, ще загинат.
23. Господ ще избави душата на рабите Си, и никой от ония, които се Нему уповават, няма да загине.
* Според превода на 70-те: "Богати обедняха".Това мнение е било редактирано от Bender на 07-01-2018, 20:18
PM
Top
SuN
Публикувано на: 24-01-2016, 11:28
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 12456
Регистриран на: 27.01.05Добре де, на вас като не са ви интересни защо коментирате? Липсата на интерес и първия въпрос бяха достатъчни да се покаже, че тука не може да се намери аудитория, а също така, че хората с опит в ИТ смятат това за загуба на време.

Все едно аз да тръгна да плюя в джава темите, че проблемите им са малоумни и да седнат да си инсталират истински език за програмиране icon_smile.gif


--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0