| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
| aviatrix |
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 42 Регистриран на: 21.02.07 |
Започнах аз да си правя сайтче на asp.net всичко вървеше що годе добре докато не ми се наложи да поставям данни на кирилица в базата данни.
Първоначално всичко беше ок когато базата данни беше в app_data папката , но след като го импортирах в sqlserver express и сложих 2 реда на кирилица и те ми излязоха ето така "???? ??? ??? ??" пробвах да сменя колацията но въпросителните продължават да си излизат дори и на ново въведени данни та , въпроса ми е , каква магия трябва да направя за да не е всичко на ????? в базата данни п.с. тексстовите ми полета са от тип nvarchar(50) |
| JanBirdX |
Публикувано на: 30-07-2010, 11:50
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 309 Регистриран на: 21.02.05 |
Не ти е проблема в базата, другаде го търси.
Колацията е за подреждане на даните при сортиране, а не... . Вземи прочети някоя "книжка". |
| Stilgar |
Публикувано на: 30-07-2010, 13:14
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3362 Регистриран на: 13.05.08 |
Какви колации какви 5 лв. BTW да развалиш кирилицата на SQL Server като ползваш nvarchar си е изкуство. Досега не съм виждал някой да е успял.
-------------------- Така виждаш ли го?
|
| aviatrix |
Публикувано на: 30-07-2010, 16:03
|
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 42 Регистриран на: 21.02.07 |
стоя гледам и не вдявам от какво може да е
когато пиша директно в базата работи , но когато събмитвам през формата и се омазва едит :// някак си на магия се оправи о.О , спря тока в нас , и като пуснах всичко и тествах и воала ..деъм Това мнение е било редактирано от aviatrix на 30-07-2010, 16:37 |
![]() |
![]() ![]() ![]() |