| BG Development · За реклама · За контакти |
Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
| Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
| mhp |
Публикувано на: 28-07-2010, 21:29
|
||
|
Име: иван Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 4 Регистриран на: 28.07.10 |
Здравейте, искам да ви запитам за по-добро решение на проблемът, който имам.Ще представя и моето решение накрая. Имам меню от сорта на:
Целта на този клас "bold" , е че променя цвета на съответния линк в менюто.В случая на Link1.Целта ми е, когато сме отворили index.php Link1 да ползва "bold" класа, когато сме отворили index.php?id=shop Link2 да използва дадения клас, а другите не и така нататък за всички линкове от менюто. До този момент използвах най-простото решение, тоест на всеки <li> таг правих проверка на текущия URL и съответно ако съвпада с този който съм задал, да речем index.php?id=shop, да добавя class="bold" .Проблемът идва от това, че линковете са много и ми се струва тъпо ако сме отворили 20тия линк, да трябва всички линкове от менюто да правят проверката. Все ми се струва, че има по-оптимално решение, но не ми идва на ума.Така че дайте предложение. Мерси |
||
| prf~ |
Публикувано на: 28-07-2010, 22:44
|
||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 1 Регистриран на: 28.07.10 |
Най-простото за което се сещам сега е да сложиш линковете от навигацията в 1 масив и от там да обработваш.
|
||
| felore |
Публикувано на: 28-07-2010, 22:48
|
||
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 388 Регистриран на: 22.10.09 |
Работи само ако id (по което се идентифицират) е винаги първа в листа с _get променливи :} Редакция: оправих скрипта, сега идентифицира линковете по страница и по _get променливата ѝ id. Ако и това не те устройва най–добре пейстни всичките си линкове да ги видя :} Това мнение е било редактирано от felore на 16-08-2010, 08:28 |
||
| mhp |
Публикувано на: 29-07-2010, 01:19
|
||
|
Име: иван Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 4 Регистриран на: 28.07.10 |
Не всички линкове са са с ?id=... .Има и линкове, който водят към съвсем друга Php страница. |
||
| Bashev |
Публикувано на: 29-07-2010, 10:26
|
![]() Име: Костадин Башев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 1857 Регистриран на: 16.06.04 |
Доколкото разбрах, начина по който го прави mhp е същия, който му предлага felore.
-------------------- Невъзможните неща ми отнемат време!
|
| gorgio |
Публикувано на: 29-07-2010, 15:11
|
![]() Име: Георги Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 191 Регистриран на: 03.10.05 |
И аз ползвам този метод, не виждам какво толкова му е сложното?
-------------------- I reject your reality and substitute my own!
|
| mhp |
Публикувано на: 15-08-2010, 20:47
|
|
Ами скриипта на felore работи, само че за линкове от типа на index.php?id=adsd
Нещо не мога да го наглася да работи и за линкове от типа на asd.php , sdsds.php и така на татък. Малко помощ може ли? Мерси |
![]() |
![]() ![]() ![]() |