BG Development

Страници: (2) 1 [2]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Virtual Card Services - некоректна фирма, Фирмата е некоректен платец
Izida
Публикувано на: 24-11-2005, 15:44
Quote Post

Group Icon
Име: Ирина Марудина
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

QUOTE (vaseto @ 24-11-2005, 13:16)
и ако наистина е било така а не е само оправдание
кой ще се ангажира да махне петното и нещата който се изписаха по техен адрес
защото винаги ще останат хора които ще са прочели негативите но не и това че хората са си платили

Дори и да е истина, това ако не е оправдание ... то какво е?
Защото не мисля, че някой го интересува защо се е случило това - важното е, че се е случило! Ако толкова държаха на доброто си име и реноме, щяха да направят всичко възможно да скрият техническите проблеми в самата фирма от външния свят.

...Самият факт, че някой може да си реши, че аз нещо съм му неприятен и да накара Google на първа страница под търсене с моето име (или на фирмата) да изкара само сайтове за това колко лош човек съм... това направо ме плаши. Ненормалници по улиците има много, а това си е един чудесен начин за изнудване и... не знам какво друго да кажа..

В случая не говорим за изнудване - а за оповестяване на истината. Мисля, че всеки човек с гражданско съзнание ще се опита да предпази останалите от измамата, която го е сполетяла. Освен това не "някой" е решил, че VCR са постъпили зле. Решила го е цяла общност!

Това мнение е било редактирано от Izida на 24-11-2005, 15:48

--------------------
Simplicity is harder than complexity.
Аbstractions save us time working, but they don't save us time learning. [Joel Spolsky]
Simplicity - the art of maximizing the amount of work not done.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
vaseto
Публикувано на: 24-11-2005, 17:46
Quote Post

Име: Васил Зааралиев
Група: Потребител
Ранг: Активен

Дори и да е истина, това ако не е оправдание ... то какво е?
Защото не мисля, че някой го интересува защо се е случило това - важното е, че се е случило! Ако толкова държаха на доброто си име и реноме, щяха да направят всичко възможно да скрият техническите проблеми в самата фирма от външния свят.

ок случилото се случило
но пък не вярвам да има безгрешни
вие застраховани ли сте от такова нещо ми НЕ
утре и на вас може да се случи

в крайна сметка платили ли са
щом са платили най малкото им дължите оповестяване на местата където сте писали за тях да допълните че са си платили
за това става въпрос
че щом има резултат трябва да го обявите и то не на едно място а навсякъде където е пуснато оплакването

Това мнение е било редактирано от vaseto на 24-11-2005, 17:47

--------------------
PMUsers Website
Joro
Публикувано на: 24-11-2005, 17:57
Quote Post

Име:
Ранг: Редовен член

QUOTE (Izida @ 24-11-2005, 15:44)
...В случая не говорим за изнудване - а за оповестяване на истината...

е точно това обикновено е инструмента за изнудване - заплаха за оповестяване на "истината" (каквато и да е тя)..
PMEmail Poster
DarkOne
Публикувано на: 24-11-2005, 18:24
Quote Post

Group Icon
Име: Александър Петков

“Проблемът със забавеното плащане се е дължи на вътрешни технически недоразумения във фирмата и са взети адекватните мерки това да не се повтори по никакъв повод. VCS разчита на подкрепата на общността и се ангажира да подкрепя различните инициативи и занапред.”
"вътрешни технически недоразумения"? Нормалното поведение в такъв случай е да се обяснят конкретните причини, които са им попречили да си изпълнят задълженията. "Вътрешни технически недоразумения" не означава абсолютно нищо. Нали никой не очаква, че фирмата ще излезе с изявление "да, опитахме се да минем тънко, ама се оказа, че ще ни излезе солено"?

Но съм съгласен, че коректното е да се добави линк към http://openfest.org/46/ навсякъде, където са публикувани неща по темата.

--------------------
The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing.
The treasures of knowledge are the most rare,
and guarded most harshly.
-- Chronicle of the First Age
PMICQ
vallentin
Публикувано на: 24-11-2005, 18:29
Quote Post

Group Icon
Име: Валентин Василев
Група: BG Dev модератори

Аз оък се сещам, че може да има и контра изнудване, например VCS напълнят техните си блогове със информация, че парите са дадени на ръка на единия от организаторите на феста (намират си жертва) и че той ги е присвоил и сега иска да го орикрие това чрез имама и изнудване да платят още по официален път.

Така, че googlе индексира сичко. Подобен сценарий ми ввучи като "Search Engine Wars' или "Blog Wars"

--------------------
For I am a man who knows whats pain, and loneliness and struggle,
Yet thats no reason to complain, but help, some other's toddle.
___

Ако ви трябват видео уроци за CorelDRAW, ей тука съм направил някои:
http://www.vector-training.com

Можете да подкрепите продукта ми в bgtop като кликнете ТУК
PMUsers WebsiteICQ
iDesign-er
Публикувано на: 24-11-2005, 19:00
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло
Група: BG Dev модератори

QUOTE (vaseto @ 24-11-2005, 17:46)
щом са платили най малкото им дължите оповестяване на местата където сте писали за тях да допълните че са си платили
за това става въпрос
че щом има резултат трябва да го обявите и то не на едно място а навсякъде където е пуснато оплакването

Ами аз мисля, че това е направено. Виж на сайта, че пише и тук във форума, и на другите места.

Няма да ви разправям как и аз веднъж щях да си изпатя с един "хитрец", който все имаше проблеми да ми пусне парите, но след едно лекичко разгласяване (учтиво) как ви ги върши, успя да намери пари, че и да ги пусне сравнително навреме.

Не сме врачки, за да знаем точно какво е ставало във фирмата, но когато прочетох ситуацията в блога Йовко, останах с лошо впечатление. Според мен, дори и фирмата да има затруднения, не трябва да се започва с "а, не, ние не очаквахме такива резултати". icon_confused.gif Затова никой безпричинно не е клеветил, според мен.

--------------------
"I take a whiskey drink, I take a chocolate drink, and when I have to pee, I use the kitchen sink! I sing the song that reminds me I'm a urinating guy." :]
PM
Silvina
Публикувано на: 24-11-2005, 20:19
Quote Post

Име: Силвина Георгиева Фурнаджиева
Ранг: Новопостъпил

QUOTE (DarkOne @ 24-11-2005, 18:24)
Но съм съгласен, че коректното е да се добави линк към http://openfest.org/46/ навсякъде, където са публикувани неща по темата.

Направено е навсякъде, където аз съм писала по темата.
PMUsers WebsiteICQMSN
Izida
Публикувано на: 25-11-2005, 11:09
Quote Post

Group Icon
Име: Ирина Марудина

ок  случилото се случило
но пък не вярвам да има безгрешни
вие застраховани ли сте от такова нещо ми НЕ
утре и на вас може да се случи

Ако ми се случи, ще си бера последствията - от това измъкване няма... Нали знаеш, всяко действие ражда същото по сила и обратно по посока противодействие... Що за човек си ако не можеш да понесеш последствията за постъпките си? Да не говорим ако грешката е на организация!

за това става въпрос

Ако откраднеш пари от човек, като след месец му ги върнеш и се извиниш, това прави ли постъпката ти коректна? Да не би това да означава, че няма да те съдят за кражба? Това си е смекчаване, но в никакъв случай не и премахване на вината.

--------------------
Simplicity is harder than complexity.
Аbstractions save us time working, but they don't save us time learning. [Joel Spolsky]
Simplicity - the art of maximizing the amount of work not done.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2008 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0