BG Development


Страници: (5) « първа ... 3 4 [5]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Сигурно премахване на мъртъв код
qtakabg
Публикувано на: 01-02-2018, 16:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 883
Регистриран на: 26.02.15



QUOTE (SuN @ 01-02-2018, 14:49)
И аз мисля, че не е Бендер. Според мен това е чисто-нов потребител, готов за тролене, а тези неща са пълна случайност:

1. Никове на кирилица.
2. Неграмотно писане.
QUOTE (Набухвател)
Ми компютъра ми е стар - на 5 години вече, и изобщо нямам намерение

QUOTE (Ленин)
Правиш Скайп примерно, и преди да пуснеш

3. Оставянето на разстояние пред въпросителните знаци.
QUOTE (Набухвател)
Трябваше да напоствам картинки с гейове ли ?
QUOTE (Ленин)
Какво е това ?

4. Без точка или друг пунктоационен знак в края на кратки изречения.
QUOTE (Набухвател)
алкохол != кеф

QUOTE (Ленин)
не

Между другото, не винаги поставянето на запетая пред "и" е грешка. В изброените примери има доста други проблеми, но ми се струва, че запетаите преди "и" са по-скоро приемливи.

Това мнение е било редактирано от qtakabg на 01-02-2018, 16:27
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 01-02-2018, 16:32
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1530
Регистриран на: 04.04.07



В тези случаи е грешно сложена запетаята преди "И". icon_lol.gif Но да не разваляме темата с безсмилици.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
FidelDahan
Публикувано на: 01-02-2018, 16:41
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2273
Регистриран на: 12.06.08



SuN обаче се развива към ултра трол, от тези дето не ги усещаш че те тролят icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
DarkOne
Публикувано на: 01-02-2018, 16:51
Quote Post


Group Icon
Име: Александър Петков
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 3203
Регистриран на: 30.01.04



QUOTE (FidelDahan @ 01-02-2018, 14:14)
С breakpoint-а е интересна идея, не знам дали и в Java го показва така.

Няма да стане, това работи в C++, защото няма reflection. Там компилаторът като види, че даден код не се ползва отникъде, не го link-ва и въобще го няма в компилираното приложение. В езици с reflection компилаторът няма как да знае дали този код ще се извика или не (същият проблем, който ти се опитваш да разрешиш).


--------------------
The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing.
The treasures of knowledge are the most rare,
and guarded most harshly.
-- Chronicle of the First Age
PMICQ
Top
40oz
Публикувано на: 01-02-2018, 22:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 131
Регистриран на: 23.05.13



QUOTE (FidelDahan @ 31-01-2018, 22:02)
Аз обаче съм убеден, че всичко което намаля продуктивността и надеждността в разработката трябва да се фиксва, без значение дали работи. Само така една система може да се поддържа и след 20 години.

Това звучи доста идеалистично.

Идеята че technical dept-а трябва се плати в някакъв момент не е лоша ама трудно се прокарва нагоре по йерархията.

Тоя дърт проект е продукт на фирмата (с активни потребители) и печелите пряко от него или цоцате някой клиент? Щото ми звучи като второто...Ако е така то евала за мениджърите ви че успяват да билват таскове за "архитектурни и кодови" подобрения.

"principle of least action" му е цаката ако гъза ти е заложен (например пред дилемата да изкараш нов фийчър или да направиш мега готината архитектура дето ти се я гледаш и през това време фалираш) icon_smile.gif


PMEmail Poster
Top
FidelDahan
Публикувано на: 01-02-2018, 23:17
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2273
Регистриран на: 12.06.08



Работата е там, че идва един момент, където не можеш вече да изкарваш нови файчъри в разумно време, въпреки че имаш 4 опитни разработчика и всичко ново предизвиква регресии. В тази ситуация рефакторинга не е въпрос на избор-алтернатива, а просто нямаш друга алтернатива освен да го правиш постоянно и инкрементално, така че след 20 версии да си на що-годе чисто положение.

Иначе е продукт на фирмата, основния и продукт и ако този продукт умре, защото разработката по него е твърде затлачена, твърде рискована твърде скъпа - потъва всичко. Това и ръководството го разбира и знае, че и то ще си отиде заедно с нас ако изгубим контрол над сложността на кодовата база.

Това мнение е било редактирано от FidelDahan на 01-02-2018, 23:18
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 02-02-2018, 06:36
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 6136
Регистриран на: 11.11.06



самото фиксване потенциално намалява надеждността, така че се фиксват само отявлени бъгове, това е смисъла на мъдростта "работи ли не го пипай". рефакторинга "подобрява" качеството на кода с наивната идея че новия код е по-добър от стария. в повечето случаи това не е така, като новия код е не просто равен, а е по-лош от стария, защото много пъти стария код съдържа доработки за които причината е или забравена, или я има някъде в лога, но не се вижда в кода. рефакторинг се прави само при реално изникнали проблеми, и то сериозни. колкото по-стар е кода, толкова по-сериозни трябва да бъдат
PM
Top
Fly
Публикувано на: 02-02-2018, 09:14
Quote Post



Име: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3959
Регистриран на: 02.02.07



Refactoring по-лош или "просто равен" на стария код не е refactoring.
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) « първа ... 3 4 [5]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0