BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Quizz програма, не работи системата за точки
h0st4o
Публикувано на: 24-07-2017, 22:32
Quote Post



Име: Йонислав Стамов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 24.07.17



Здравейте, първо искам да кажа, че това ми е първата програма която правя на VisualBasic и най-вероятно грешката е доста елементарна и лесно откриваема за вас, но аз не мога да разбера защо не работи при положение, че не ми дава грешка никъде.

Имам две форми, първата на която трябва да излизат точките:
CODE

Public Class Online_exams

   Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
       Me.Hide()
       Test_1.Show()

   End Sub

   Private Sub Online_exams_Activated(sender As Object, e As EventArgs) Handles Me.Activated
       lblShowScore.Text = "Your Score is " + Score.ToString + " points"
   End Sub

   Private Sub Online_exams_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

   End Sub
End Class

И втора форма където са въпросите:

CODE

Public Class Test_1
   Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
       Dim Score As Integer

       If RadioButton2.Checked Then
           Score = Score + 2
           Me.Hide()
           Online_exams.Show()

       End If
   End Sub

End Class


Създал съм и модул с име: "Overview" като кода в него е:
CODE

Module Overview
   Public Score As Integer

End Module

Идеята ми е, че ако съм маркирал RadioButton2 трябва да го провери и да прибави точка в label на другата форма.
PMEmail Poster
Top
akrachev
Публикувано на: 25-07-2017, 09:28
Quote Post



Име: Атанас Крачев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 473
Регистриран на: 27.11.09



Debug?
PMEmail Poster
Top
miron
Публикувано на: 25-07-2017, 12:55
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 562
Регистриран на: 26.04.05



Чел съм една книга за VisualBasic преди 20-ина години, так че може да греша. Ама нямаш ли две
Score променливи: една в Test_1 и втора в Overview? Махни тази от Test_1.
PM
Top
h0st4o
Публикувано на: 25-07-2017, 16:47
Quote Post



Име: Йонислав Стамов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 24.07.17



Оправих това, просто направих label-а да е в Test_1 под същият код където уш смята.
CODE

    If RadioButton2.Checked Then
           Score = Score + 1
           Label2.Text = "Your Score is " + Score.ToString + " points"

Но ми изникна нов проблем, когато направя втори въпрос и верният отговор е RadioButton5 и е маркиран, за да ми даде точка трябва да натисна два пъти бутона, който проверява.
Пример, имам два въпроса:
-----
Въпрос 1"блаблабла"
А) - а
Б) - б
В) - в
Г) г

Въпрос 2 "блаблабла"
А) - а
Б) - б
В) - в
Г) - г
Верните отговори са в син цвят.

Ако маркирам "Б" и примерно "Г" ми дава само една точка, искам да ги направя съвместими и да работят заедно. За да ми отбележе "Г" трябва да направя нов бутон под въпроса и да напиша същият код и трябва да го натисна два пъти, за да даде точка.
Искам един вид да го направя така, че когато съм маркирал някой въпрос, да проверява първият въпрос и ако е верен да добавя точка, след това да проверява другият въпрос и ако той е верен да прибавя още 1 точка към другите, ако е грешен да не прави нищо.

Открих си грешката, ето така вече работи.
CODE

Public Class Test_1
   Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
       Dim Score As Integer

       If RadioButton2.Checked Then
           Score = Score + 1
       End If

       If RadioButton5.Checked Then
           Score = Score + 1
       End If
       Label2.Text = "Your Score is " + Score.ToString + " points"
   End Sub
End Class


Това мнение е било редактирано от h0st4o на 25-07-2017, 16:58
PMEmail Poster
Top
miron
Публикувано на: 25-07-2017, 17:01
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 562
Регистриран на: 26.04.05



Ползвай дебъгер и виж дали се изпълнява това, което очакваш. Ако не се оправиш - публикувай повече код. Тези части до сега не стигат, даже и да ползвам кристално кълбо за гадаене :-)

Промяна: Браво, че си се оправил сам. Сега остава да измислиш начин да разместваш отговорите, а не винаги да са едни и същи подточки.

Това мнение е било редактирано от miron на 25-07-2017, 17:04
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0