BG Development


Страници: (41) « първа ... 21 22 [23] 24 25 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Battle of the slowest - markdown parser 2.0
johnfound
Публикувано на: 17-01-2018, 23:07
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5977
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (relax4o @ 17-01-2018, 23:43)
Другите успяват ли да обработят това?

Всъщност да. Форматират го по различен начин, но поне не гърмят и генерират повече или по-малко правилен html.


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 17-01-2018, 23:54
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1868
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (johnfound @ 17-01-2018, 23:07)
QUOTE (relax4o @ 17-01-2018, 23:43)
Другите успяват ли да обработят това?

Всъщност да. Форматират го по различен начин, но поне не гърмят и генерират повече или по-малко правилен html.

Ползват регулярни изрази може би. Моята идея беше да не ги използвам, но ще го оправя това.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
hristonev
Публикувано на: 18-01-2018, 00:16
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 386
Регистриран на: 19.09.17



Това с многото звездички е зло icon_smile.gif и вади много красив хтмл icon_razz.gif . Иначе аз малко се поучих от грешките си и най-вече релийз 1 (125с) и сега пускам един с 1,17с. Гледам другите слагат като аргументи 2та файла. Новото извикване е:
CODE
elixir markdown_2.exs test.md test.html
Ако не дадете аргументи ще гърми icon_cool.gif .

ПП @jf някъде беше писал пряка надпревара, епа ползотворна е...

Прикачен файл ( Брой сваляния: 6 )
Прикачен файл  markdown_2.exs
PMEmail Poster
Top
alphasoftwarebg
Публикувано на: 18-01-2018, 00:17
Quote Post



Име: Златин Георгиев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 522
Регистриран на: 23.12.12



И аз тази вечер пробвах да направя един преобразувател, но на C++ с обект без никакви оптимизации и с възможност за компилиране за Windows, Linux и Mac OS X. Засега съм билднал с VS2005 за Windows x64, за други операционни системи не съм защото не ми се занимава в момента. Кода излезе около 380 реда заедно с функциите за съвместимост между различните OS.

Сравних времето за изпълнение с това на MarkdownVader.exe и моето е 2 пъти по бавно от неговото.

Това е екзето и кода:

Прикачен файл ( Брой сваляния: 15 )
Прикачен файл  ZMarkdown.zip


--------------------
zzz.bg - NoSQL ZZZ Base...
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 18-01-2018, 02:29
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1868
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (alphasoftwarebg @ 18-01-2018, 00:17)
И аз тази вечер пробвах да направя един преобразувател, но на C++ с обект без никакви оптимизации и с възможност за компилиране за Windows, Linux и Mac OS X. Засега съм билднал с VS2005 за Windows x64, за други операционни системи не съм защото не ми се занимава в момента. Кода излезе около 380 реда заедно с функциите за съвместимост между различните OS.

Сравних времето за изпълнение с това на MarkdownVader.exe и моето е 2 пъти по бавно от неговото.

Това е екзето и кода:

При мен windows форсира стопирането на exe-то. С 64 битов Win съм.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
alphasoftwarebg
Публикувано на: 18-01-2018, 03:20
Quote Post



Име: Златин Георгиев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 522
Регистриран на: 23.12.12



Трябва да зададеш името само на входния файл, името на изходния се формира автоматично като към името на входния добавям ".html" (може да погледнеш края на програмния код, ако искаш да се ориентираш). Ако зададеш повече от един файл или не зададеш никакъв се ползва име на файл по подразбиране "test.md". Това мога да го пооправя по-натам, но и така работи.


--------------------
zzz.bg - NoSQL ZZZ Base...
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 18-01-2018, 03:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1868
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (alphasoftwarebg @ 18-01-2018, 03:20)
Трябва да зададеш името само на входния файл, името на изходния се формира автоматично като към името на входния добавям ".html" (може да погледнеш края на програмния код, ако искаш да се ориентираш). Ако зададеш повече от един файл или не зададеш никакъв се ползва име на файл по подразбиране "test.md". Това мога да го пооправя по-натам, но и така работи.

Одеве уж така пробвах, а може и да се бъркам. Сега тръгна. На око бързо стана, хаха, но мога ли по някакъв начин да видя време на изпълнение?


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
alphasoftwarebg
Публикувано на: 18-01-2018, 03:39
Quote Post



Име: Златин Георгиев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 522
Регистриран на: 23.12.12



Да можеш изтегли си ptime и стартирай:
CODE
ptime ZMarkdown text.md

примерно.


--------------------
zzz.bg - NoSQL ZZZ Base...
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 18-01-2018, 03:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1868
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (alphasoftwarebg @ 18-01-2018, 03:39)
Да можеш изтегли си ptime и стартирай:
CODE
ptime ZMarkdown text.md

примерно.

На моята машина дава 0.286 до 0.288мс. Само първия път нещо спече и отне 3 секунди, но от там нататък е по 0.286.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
alphasoftwarebg
Публикувано на: 18-01-2018, 04:00
Quote Post



Име: Златин Георгиев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 522
Регистриран на: 23.12.12



Спретнах и един markdown/html преобразувател на езика TTM, с него ще "бия" всички други езици по най-бавно изпълнение(става дума за минути) е и той не е оптимизиран, но това е положението. Но няма да го публикувам сега, че трябва да го пооформя да си затваря процеса или сам да си смята времето. Вероятно ще го оставя за след един два дни, когато имам свободно време.

Това мнение е било редактирано от alphasoftwarebg на 18-01-2018, 04:02


--------------------
zzz.bg - NoSQL ZZZ Base...
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (41) « първа ... 21 22 [23] 24 25 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0