BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Част от последна новина от форум с Read More бутон
Алекс
Публикувано на: 12-12-2017, 23:49
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 8
Регистриран на: 02.12.17



Здравейте, колеги!
Въпросът ми е как да изкарам част от последната новина от моят форум в сайта ми с ПРОЧЕТИ ОЩЕ бутон?Ето го и сегашният ми код:
CODE

<?php
define('SQL_HOST','localhost'); // MySQL хост
define('SQL_USER','user'); //MySQL потребител
define('SQL_PASS','pass'); //MySQL парола
define('SQL_DB','db'); //MySQL база данни
define('SQL_TABLE_PREFIX','phpbb'); //Префикс на таблиците

define('PHPBB_FORUM_PATH','http://localhost/forum'); //Пълния път до папката на форума
define('PHPBB_TOPICS_COUNT_SHOW',1); //По колко теми да се изкарват
define('PHPBB_VERSION','3.1'); //Версия на PHPBB 3.0/3.1/3.2
//////////////////////Край на настройки//////////////////////

$mysqli = mysqli_connect(SQL_HOST,SQL_USER,SQL_PASS,SQL_DB);

if(!$mysqli)
{
   exit('Възникна проблем при опита за връзка с базата данни!');
}

mysqli_set_charset($mysqli,"utf8");

switch(PHPBB_VERSION)
{
   case '3.2':
   case '3.1':
   {
       $sql = "SELECT * FROM `".SQL_TABLE_PREFIX."_topics` WHERE topic_posts_approved >= '1' ORDER BY `topic_time` DESC LIMIT 0,".PHPBB_TOPICS_COUNT_SHOW."";
       break;
   }
   
   case '3.0':
   {
       $sql = "SELECT * FROM `".SQL_TABLE_PREFIX."_topics` WHERE `topic_approved` = '1' ORDER BY `topic_time` DESC LIMIT 0,".PHPBB_TOPICS_COUNT_SHOW."";
       break;
   }
}


$query = mysqli_query($mysqli,$sql) or die(mysqli_error($mysqli));
                                       if($query) {
                                                      while($row = mysqli_fetch_assoc($query)) {
            $topic_id = $row['topic_id'];
       $topic_title = substr($row['topic_title'],0,18).'...';
       $topic_first_poster = $row['topic_first_poster_name'];
       $topic_first_poster_color = $row['topic_first_poster_colour'];
       $topic_last_poster = $row['topic_last_poster_name'];
       $topic_last_poster_color = $row['topic_last_poster_colour'];
       $topic_views = $row['topic_views'];
            $data = date("d.m.Y - H:i:s", $row['topic_time']);
                                          
                                    echo "<h4><a href='".PHPBB_FORUM_PATH."/viewtopic.php?f=".$row['forum_id']."&t=".$topic_id."'>".$topic_title."</a></h4>"; ?>
                       <ul class="blog-details-preview">
                           <li><i class="icon-calendar"></i><strong>Дата:</strong> <?php print date("d.m",$row['topic_time']);?><li>
                                          <li><i class="icon-bell"></i><strong>Час:</strong> <?php print date("H:i",$row['topic_time']);?><li>
                           <li><i class="icon-user"></i><strong>Автор:</strong> <?php echo "<font color='".$topic_first_poster_color."'>".$topic_first_poster."</font>"; ?><li>
                           <li><i class="icon-eye-open"></i><strong>Преглеждания:</strong> <a href="#" title="Link"><?php echo $topic_views; ?></a><li>
                           <li><i class="icon-tags"></i> <a href="#">photoshop</a>, <a href="#">tutorials</a>, <a href="#">illustration</a>
                       </ul>
                              <?php     } } mysqli_close($mysqli); ?>

                   <p class="blog-summary"> ТУК ДА ИЗЛИЗА ЧАСТ ОТ НОВИНАТА, И ТУК -----> <a href="#">Прочети Още</a> ДА Е БУТОНЪТ!<p>



Това мнение е било редактирано от Алекс на 13-12-2017, 11:13
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 13-12-2017, 00:33
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 96
Регистриран на: 19.09.17



CODE
SUBSTRING
за SQL
CODE
substr
за PHP
Ако има UTF-8 кодировка с 2-байтови символи (демек кирилица)
CODE
mb_substr


Това мнение е било редактирано от hristonev на 13-12-2017, 09:03
PMEmail Poster
Top
samominavam
Публикувано на: 13-12-2017, 08:37
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 64
Регистриран на: 22.08.17



CODE
<?php
define('SQL_HOST','localhost'); // MySQL хост
define('SQL_USER','user'); //MySQL потребител
define('SQL_PASS','pass'); //MySQL парола
define('SQL_DB','db'); //MySQL база данни
define('SQL_TABLE_PREFIX','phpbb'); //Префикс на таблиците

Ще ни трябват тази част от кода попълнена правилно за да ти помогнем icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
Алекс
Публикувано на: 13-12-2017, 10:55
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 8
Регистриран на: 02.12.17



QUOTE (samominavam @ 13-12-2017, 08:37)
CODE
<?php
define('SQL_HOST','localhost'); // MySQL хост
define('SQL_USER','user'); //MySQL потребител
define('SQL_PASS','pass'); //MySQL парола
define('SQL_DB','db'); //MySQL база данни
define('SQL_TABLE_PREFIX','phpbb'); //Префикс на таблиците

Ще ни трябват тази част от кода попълнена правилно за да ти помогнем icon_lol.gif

Интересно защо ще ти трябва, но ще ти дам примерни данни, аз после ще си поправя кода icon_wink.gif
CODE
<?php
define('SQL_HOST','localhost'); // MySQL хост
define('SQL_USER','defineduser'); //MySQL потребител
define('SQL_PASS','definedpass'); //MySQL парола
define('SQL_DB','defineddb'); //MySQL база данни
define('SQL_TABLE_PREFIX','phpbb'); //Префикс на таблиците
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0