BG Development


Страници: (3) 1 2 [3]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Python get file name
georgib1
Публикувано на: 17-05-2017, 19:59
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 881
Регистриран на: 26.09.16



Добре, само пробвам нещо и да ви попитам защо става така.Преди бях ползвал HTML, но го бях позабравил малко и сега се опитвам да направя нещо просто с Python i HTML.Създавам една форма, приемам input-а и се опитвам да изпратя информацията до python файла и да принтирам текста от формата.Когато натисна Enter след въвеждане на текст, в браузера ми се показва source code-а на python файл-а.След като стартирам Python файла се показва None, а съм попълнил формата.От къде идва проблема?
Html:
CODE

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Simpe Form</title>
</head>
<body>

<form action = "formInfo.py" method = "POST">
<b>Name</b>
<input type = "text" name = "name"><br>
</form>

</body>
</html>

Python:
CODE

import cgi
formInfo = cgi.FieldStorage()
name = formInfo.getvalue('name')
print (name)

icon_smile.gif Съжалявам, ако въпроса е много тъп, но просто експериментирам. icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
metkobetko
Публикувано на: 17-05-2017, 20:59
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 247
Регистриран на: 17.07.12



Без да се обиждаш, ама ти липсват основни знания и то като концепция. Гледам скачаш на различни неща вместо да захвнеш нещо и да разбереш как работи.
PMEmail Poster
Top
georgib1
Публикувано на: 17-05-2017, 21:03
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 881
Регистриран на: 26.09.16



QUOTE (metkobetko @ 17-05-2017, 20:59)
Без да се обиждаш, ама ти липсват основни знания и то като концепция. Гледам скачаш на различни неща вместо да захвнеш нещо и да разбереш как работи.

Не се обиждам. icon_smile.gif
Мерси за съвета.
PMEmail Poster
Top
georgib1
Публикувано на: 17-05-2017, 22:07
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 881
Регистриран на: 26.09.16



Разбрах, че много избързвам.Четох тази вечер изобщо как работят сайтовете, за HTTP протокола, за back-end programming и front-end programming и разбрах, че ми харесва повече уеб програмирането (смешно ли е, че от C++ отивам на Питон?).Ще разуча, колкото мога повече Питон и тогава ще се опитвам такива неща.

Това мнение е било редактирано от georgib1 на 17-05-2017, 22:13
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 17-05-2017, 22:13
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 14778
Регистриран на: 06.06.04



Първо ще ти трябва http сървър. Към този сървър твоите клиенти с помощта на броузер ще изпращат заявки резултата от които ще се визуализира пак там. Това става лесно пускането на сървър. Първо си правиш една празна папка някъде. В нея създаваш файла http-server.py със следното съдържание:
CODE
import http.server

PORT = 8822

class Handler(http.server.CGIHTTPRequestHandler):
   cgi_directories = ["/cgi"]
httpd = http.server.HTTPServer(("", PORT), Handler)
print("O my, I am serving at port", PORT)
httpd.serve_forever()

Създаваш в тази папка друга папка cgi също и един файл index.html:
HTML
<html>
<body>
<h1>Form</h1>
<form action="/cgi/form.py">
<legend>Personal information:</legend>
Name:<br/>
<input id="name" name="name" type="text" maxlength="80" value=""/><br/>
Age:<br/>
<input id="age" name="age" type="text" maxlength="3" value=""/><br/>
<input id="submit" type="submit" name="submit" value="Submit"/><br/>
</form>
</body>
</html>

Сега в папката cgi създаваш файла form.py:
CODE
import cgi

import cgitb
cgitb.enable()

print("Content-Type: text/html")
print()

form = cgi.FieldStorage()
if "name" not in form or "age" not in form:
   print("<H1>Error</H1>")
   print("Please fill in the name and age fields.")
else:
   print("<p>name:", form["name"].value)
   print("<p>age:", form["age"].value)


Сега стартираш файла http-server.py в конзола и отваряш в броузера следният адрес: http://localhost:8822 след това се опитваш да разбереш какво става. icon_smile.gif


--------------------
Everything you can imagine is real. Pablo Picasso
PMEmail PosterUsers Website
Top
gat3way
Публикувано на: 18-05-2017, 01:03
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1433
Регистриран на: 22.06.12



QUOTE (RoYaL @ 17-05-2017, 19:05)
global data - стана ми лошо

Така е, треаше да го опаковат като singleton със setter-и и getter-и ехех.
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0