BG Development


Страници: (4) [1] 2 3 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем с един проект, Ще задавам тук всички въпроси
borrak
  Публикувано на: 13-04-2017, 12:19
Quote Post



Име: Тошко
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 26
Регистриран на: 13.04.17



Проблем е следния!!!
Какво и да правя винаги имам грешка за Email адреса!!
Пробвах по два начина:


CODE

$regex = '/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$/';

elseif (preg_match($regex, $email)) {
       $errEmail="Невалиден Email!!!";
   }


CODE

elseif ($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) {
       $errEmail="Невалиден Email!!!";
   }


Това е целия код моля ви кажете къде е грешката опитвах всякак!!! като дам
var_dump($_POST) в него има всичко


CODE

<?php
include 'include/function.php';
my_header("Регистрация");

if (isset($_SESSION['isLogged'])) {
   echo "<center><b><p>Вече Сте влезли в системата!</p></b></center>";
   header("refresh:3;url=index.php");
   exit;
}

if (isset($_POST)) {
   
   $fname = $_POST['fname'];
   $lname = $_POST['lname'];
   $email = $_POST['email'];
   $username = $_POST['username'];
   $passwd = $_POST['password'];
   $repassword = $_POST['repassword'];
   $sex = $_POST['gender'];
   $date_reg = date("Y-m-d");
   
   $regex = '/^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$/';
   
   if (mb_strlen($username) < 5 ) {
       $errUsername="Потребителското име и праола трябва да с дължина 5 знака!!!";
   }elseif (mb_strlen($passwd) < 5) {
       $errPassLen="Праола трябва да с дължина 5 знака!!!";
   }elseif ($passwd != $repassword ) {
       $errPass="Двете пароли несъпвадат!!!";
   }elseif (preg_match($regex, $email)) {
       $errEmail="Невалиден Email!!!";
   }elseif (empty ($sex)) {
       $errSex="Изберете пол!!!";
   }elseif (mb_strlen($fname) < 4 || mb_strlen($lname) < 4) {
       $errNames="Името и фамилията трябва да са поне 4 знака!!!";
   }  
}

?>
<section>
   <h1 style="text-align: center; font-size: 4em; margin: 5px;">Регистрация</h1>
   <hr class="style18">
   <br />
   <br />
   <div class="container">    
       <div  class="form">
           <form id="contactform" method="POST" action="">
               <p class="contact"><label for="name">Име</label></p>
               <input id="name" name="fname" placeholder="Име" required="" tabindex="1" type="text">
               <p class="errcontact"><label class="error" for="name"><?= $errNames ?></label></p>
               <p class="contact"><label  for="name">Фамилия</label></p>
               <input id="name" name="lname" placeholder="Фамилия" required="" tabindex="2" type="text">
               <p class="errcontact"><label class="error" for="name"><?= $errNames ?></label></p>

               <p class="contact"><label for="email">Email</label></p>
               <input id="email" name="email" placeholder="example@domain.com" required="" type="email">
               <p class="errcontact"><label class="error" for="name"><?= $errEmail ?></label></p>

               <p class="contact"><label for="username">Потребителско име</label></p>
               <input id="username" name="username" placeholder="Username" required="" tabindex="3" type="text">
               <p class="errcontact"><label class="error" for="name"><?= $errUsername ?></label></p>
               
               <p class="contact"><label for="password">Парола</label></p>
               <input type="password" id="password" placeholder="Парола" name="password" required="">
               <p class="errcontact"><label class="error" for="name"><?= $errPassLen ?></label></p>
               <p class="contact"><label for="repassword">Повтори парола</label></p>
               <input type="password" id="repassword" placeholder="Повтори Парола" name="repassword" required="">
               <p class="errcontact"><label class="error" for="name"><?= $errPass ?></label></p>
               
               <p class="contact"><label for="gender">Пол</label></p>
               <select class="select-style gender" name="gender">
                   <option value="">Аз съм..</option>
                   <option value="m">Мъж</option>
                   <option value="f">Жена</option>
                   <option value="others">Друго</option>
               </select><br><br>
               <p class="errcontact"><label class="error" for="name"><?= $errSex ?></label></p>
               
               <input class="buttom" name="submit" id="submit" tabindex="5" value="Регистрация" type="submit">       
           </form>
       </div>      
   </div>

</section>

<aside>
   <code></code>
   <article>
       <h1>Категории</h1>
       <p>I often find myself designing a website where the footer must rest at the bottom of the page,
           even if the content above it is too short to push it to the bottom of the viewport naturally.</p>
   </article>
   <hr class="style18">
   <article>
       <h1>Намрете ни</h1>
       <p>I often find myself designing a website where the footer must rest at the bottom of the page,
           even if the content above it is too short to push it to the bottom of the viewport naturally.</p>
   </article>
</aside>



<?php
my_footer();



PM
Top
alphasoftwarebg
Публикувано на: 13-04-2017, 13:18
Quote Post



Име: Златин Георгиев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 430
Регистриран на: 23.12.12



Отговора е тук


--------------------
ZZZServer - база знания, "живи" обекти, http сървър, управлявани от език за изкуствен интелект :)
PMEmail PosterUsers Website
Top
vasko
Публикувано на: 13-04-2017, 13:26
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 12
Регистриран на: 27.02.06



Пробвай с ! пред preg_match
PMEmail Poster
Top
aquilax
Публикувано на: 13-04-2017, 13:41
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 77
Регистриран на: 20.05.04



Може да ползваш filter_var http://php.net/manual/en/function.filter-var.php


--------------------
PMUsers WebsiteICQ
Top
borrak
Публикувано на: 13-04-2017, 13:59
Quote Post



Име: Тошко
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 26
Регистриран на: 13.04.17



QUOTE (alphasoftwarebg @ 13-04-2017, 13:18)
Отговора е тук


Да благодаря ти както и на другите!!! Трябвало е да сложа "!" пред

CODE
elseif (!$email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) {
      $errEmail="Невалиден Email!!!";
  }



Ако пак имам проблем ще питам в тази тема да не правя нови!!! Благодаря ви пак!!!

Това мнение е било редактирано от borrak на 13-04-2017, 14:01
PM
Top
rvc
Публикувано на: 16-04-2017, 22:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2426
Регистриран на: 13.05.11



това какво е?
QUOTE
($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)


очевидно си изтървал нещо при препиването.
предполагам липсващото име на функция е filter_var
PMEmail PosterUsers Website
Top
borrak
Публикувано на: 17-04-2017, 12:03
Quote Post



Име: Тошко
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 26
Регистриран на: 13.04.17



Проверих всичко в ДБ и там е ок,но от тук имам проблем. Казва че Email и парола са грешни а не са. Опитах всякак прегледах в POST масива има всичко но от SQL заявката не връща нищо.

CODE

<?php

include 'include/function.php';
my_header("Вход");

if (isset($_SESSION['isLogged'])) {
   echo "<center><b><p>Вече Сте влезли в системата!</p></b></center>";
   header("refresh:1;url=home.php");
   exit;
} else {

   if ($_POST) {
       $useremail = trim($_POST['useremail']);
       $password = trim($_POST['password']);
       $check_users = mysqli_query($dbconnect, "SELECT * FROM sb_users WHERE user_email='$useremail' AND user_passwd=". md5($password));
       if ($rsult_users = $check_user->num_rows > 0) {
           $result_userok = mysqli_fetch_assoc($check_users);
           $_SESSION['isLogged'] = true;
           $_SESSION['user_info'] = $result_userok;
           header("refresh:1;url=home.php");
           exit;
       } else {
           echo "<h1>Грешен Email или Парола! Опитай те пак!!!</h1>";
       }
   }
   ?>    
   <section>
       <form action="" method="POST">
           <div class="imgcontainer">
               <img src="images/img_avatar2.png" alt="Avatar" class="avatar">
           </div>

           <div class="container">
               <label><b>Email Адрес</b></label>
               <input type="email" placeholder="Enter Email" name="useremail" required>

               <label><b>Парола</b></label>
               <input type="password" placeholder="Enter Password" name="password" required>

               <button type="submit">Login</button>
               <input type="checkbox" checked="checked"> Запомни ме
               <span class="psw">Забравена <a href="#">парола?</a></span>
           </div>
       </form>
   </section>

   <aside>
       <code></code>
       <article>
           <h1>Категории</h1>
           <p>I often find myself designing a website where the footer must rest at the bottom of the page,
               even if the content above it is too short to push it to the bottom of the viewport naturally.</p>
       </article>
       <hr class="style18">
       <article>
           <h1>Намрете ни</h1>
           <p>I often find myself designing a website where the footer must rest at the bottom of the page,
               even if the content above it is too short to push it to the bottom of the viewport naturally.</p>
       </article>
   </aside>

   <?php

}
my_footer();




PM
Top
erazor
Публикувано на: 17-04-2017, 16:06
Quote Post



Име: Димитър
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 570
Регистриран на: 26.06.07



QUOTE
      $check_users = mysqli_query($dbconnect, "SELECT * FROM sb_users WHERE user_email='$useremail' AND user_passwd=". md5($password));
      if ($rsult_users = $check_user->num_rows > 0) {
PMEmail PosterICQ
Top
Bender
Публикувано на: 17-04-2017, 16:30
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4369
Регистриран на: 19.06.14



QUOTE

      $check_users = mysqli_query($dbconnect, "SELECT * FROM sb_users WHERE user_email='$useremail' AND user_passwd=". md5($password));


ужс


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
borrak
Публикувано на: 17-04-2017, 18:50
Quote Post



Име: Тошко
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 26
Регистриран на: 13.04.17



QUOTE (Bender @ 17-04-2017, 16:30)
QUOTE

      $check_users = mysqli_query($dbconnect, "SELECT * FROM sb_users WHERE user_email='$useremail' AND user_passwd=". md5($password));


ужс

Както казах нов съм в PHP ако знаех всичко нямаше да питам!!! И не съм искал решение на проблема а само да бъда насочен къде и какво да търся icon_smile.gif
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0