BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Връзка към страница в профила - бъг.
johnfound
Публикувано на: 17-04-2017, 20:42
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5018
Регистриран на: 27.05.04



Не може да се сложи https страница. Не се разпознава правилно и добавя отпред "http://";


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
PMEmail PosterUsers Website
Top
GigaByte
Публикувано на: 18-04-2017, 07:33
Quote Post



Име: ГБ
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 461
Регистриран на: 19.08.09



https://forums.bgdev.org/index.php?showuser=9649

Това ли имаш предвид ? При мен сработи

Това мнение е било редактирано от GigaByte на 18-04-2017, 07:33
PMEmail PosterUsers Website
Top
johnfound
Публикувано на: 18-04-2017, 08:41
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5018
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (GigaByte @ 18-04-2017, 08:33)
https://forums.bgdev.org/index.php?showuser=9649

Това ли имаш предвид ? При мен сработи

Не, не това. Обяснението ми е доста неясно. icon_redface.gif

В профила има поле в което да си напишеш личния сайт. Същите има и за ICQ, AOL и др.под, Тези връзки излизат като бутончета в постовете на потребителя. В моя случай това е http://fresh.flatassembler.net
Та в това поле не може да се въведе URL започващо със https.


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
PMEmail PosterUsers Website
Top
GigaByte
Публикувано на: 18-04-2017, 09:22
Quote Post



Име: ГБ
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 461
Регистриран на: 19.08.09



QUOTE (johnfound @ 18-04-2017, 08:41)
QUOTE (GigaByte @ 18-04-2017, 08:33)
https://forums.bgdev.org/index.php?showuser=9649

Това ли имаш предвид ? При мен сработи

Не, не това. Обяснението ми е доста неясно. icon_redface.gif

В профила има поле в което да си напишеш личния сайт. Същите има и за ICQ, AOL и др.под, Тези връзки излизат като бутончета в постовете на потребителя. В моя случай това е http://fresh.flatassembler.net
Та в това поле не може да се въведе URL започващо със https.

Да наистина не може.
Това което е под твой контрол е да въведеш с http:// пък твоя твоя сървър да пренасочва към https, което като гледам си направил вече.
Втората възможност е някой добър админ-програмист да го види и поправи това нещо.
PMEmail PosterUsers Website
Top
johnfound
Публикувано на: 18-04-2017, 09:32
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5018
Регистриран на: 27.05.04



Да, не е критично. Но е хубаво да се оправи, още повече, че корекцията вероятно е елементарна.


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 18-04-2017, 18:01
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1261
Регистриран на: 04.04.07



Без протокола отпред не става ли? Макар че, без протокола, ще го отчете отново като http, така че варианта е да се оправи проверката на полето.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
rvc
Публикувано на: 18-04-2017, 21:55
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2453
Регистриран на: 13.05.11



опитай така:
QUOTE
://www.adres.com/
PMEmail PosterUsers Website
Top
johnfound
Публикувано на: 18-04-2017, 22:37
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5018
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (rvc @ 18-04-2017, 22:55)
опитай така:
QUOTE
://www.adres.com/

Не, нищо не става. Коригира го до: "http://://www.adres.com/"; Въобще логиката е такава: Ако не започва точно с "http://" го добавя автоматично, независимо от съдържанието на стринга.


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
PMEmail PosterUsers Website
Top
GigaByte
Публикувано на: 19-04-2017, 07:52
Quote Post



Име: ГБ
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 461
Регистриран на: 19.08.09



Аз опитах даже два други варианта:

* С изключен JS - пак го добавя. Тоест попълвам вярното пращам и след пращането виждам в профила си да го е добавило отново. Не броим факта, че при презареждане на настройките по дефолт стойността на полето е с http. Затова за проверка гледах какво е въвело в самия профил.
* Със скрипт от конзолата на браузъра зададох полето и така събмитнах пак го добави после в профила. Значи има проверка и от сървъра.

Впрочем това е хубав пример за прекомерно грешно допускане в кода.
Ако утре въведат още някой протокол пак преправяй.
Въобще най-добре да я няма в тоя вид проверката.
И без друго не предпазва от несъществуващ адрес.



PMEmail PosterUsers Website
Top
johnfound
Публикувано на: 19-04-2017, 09:21
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5018
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (GigaByte @ 19-04-2017, 08:52)
Впрочем това е хубав пример за прекомерно грешно допускане в кода.

Абсолютно! Когато правя такива проверки, винаги проверявам както е по дефиницията за протокол: Някакъв буквен стринг, следван от "://";

Но тъй като в случая става въпрос именно за уеб адрес, то мисля, че може да се приеме, че протоколите ще са само http и https.

Впрочем, целия този списък от твърдо фиксирани полета е супер безсмислен: ICQ, AOL, Yahoo и MSN – кой ги ползва още тези!?


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0