BG Development


Страници: (3) 1 2 [3]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем с разбирането на Controller и Model
yoyovec
Публикувано на: 26-10-2017, 20:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 236
Регистриран на: 28.08.05



QUOTE (RoYaL @ 26-10-2017, 00:03)
QUOTE (yoyovec @ 25-10-2017, 20:06)
Инфантилна тема - хубаво. Но в крайна сметка не разбрах, къде да си сложа методите, които правят разни математически изчисления, за да покажа победителя, и къде да заредя необходимите модели,  откъдето ще взема данните забтези изчисшения - от контролера или от модела - Енджин. Или 0о-просто - клас А,Б,Ц ми дават данни, които трябва да обработя и да извикам клас Д да ги запише в базата данни. Как да го направя по правилния начин?

А ограничението е да имаш само тези два слоя?

Пробвай да имаш повечко слоеве?

- Хранилища, както някой каза - логиката по вадене на данни от storage-a (база, файл, памет, ...)
- Услуги - бизнес логиката, изчисленията за показване на победители, евентуално на услугите им трябват горните Хранилища
- Контролери (или по-скоро действията в тях) - handler-и на събития, при еди-кое-си потребителско действие, какво да се случи (евентуално кои и в какъв ред услуги да се извикат)

Благодаря, може би единственото мнение в темата, което ми помогна.
PMEmail Poster
Top
Fly
Публикувано на: 27-10-2017, 07:23
Quote Post



Име: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3912
Регистриран на: 02.02.07



QUOTE (purjola @ 26-10-2017, 17:25)
QUOTE (Fly @ 26-10-2017, 08:35)
Никъде не съм писал нищо за езика, пък и PHP програмистите не са от най-платените, тъй че:

user posted image

QUOTE (Fly @ 25-10-2017, 14:57)
Вземи прочети някой книга, че пирличаш на типичния php-ар


Rly?
user posted image

Мда, къде прочете нещо за езика ?
PMEmail Poster
Top
purjola
Публикувано на: 28-10-2017, 16:36
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1676
Регистриран на: 18.10.11



Значи, ако заместим същото с типичен лекар, то няма проблеми? Нищо, че и за това са прочетени няколко книги, за да те наричат типичен ...

Много, ама много си зле, моето момче. Тролстването хич не ти се отдава
PMEmail Poster
Top
Fly
Публикувано на: 28-10-2017, 17:20
Quote Post



Име: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3912
Регистриран на: 02.02.07



Кое не разбра ? Езика го оправиха, но типичния PHP програмист продължава да маже, защото не иска да прочете повече от "Въведение в PHP". И момче твое не съм, тъй че селските лафове някъде другаде.

Това мнение е било редактирано от Fly на 28-10-2017, 17:21
PMEmail Poster
Top
purjola
Публикувано на: 28-10-2017, 20:27
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1676
Регистриран на: 18.10.11



Ок, ще ти го обясня по друг начин:

Тук също не му е мястото за селския лаф за типичните PHP/Python/C/C++/C#/Java/JS/Scala/Fortran/Cobol/ASM/etc ... Разбираш ли?

Това мнение е било редактирано от purjola на 28-10-2017, 20:27
PMEmail Poster
Top
Fly
Публикувано на: 28-10-2017, 21:34
Quote Post



Име: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3912
Регистриран на: 02.02.07



Буквално е тук мястото за съвет (да вземе да прочете някоя книга за да не прилича на типичния php-ар). Ти изобщо ползваш ли е тая глава за друго освен за равновесие

Това мнение е било редактирано от Fly на 28-10-2017, 22:59
PMEmail Poster
Top
purjola
Публикувано на: 29-10-2017, 13:04
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1676
Регистриран на: 18.10.11



Всъщност наистина НЕ е тук мястото за съвет, особено от теб icon_wink.gif И да, главата често си я ползвам, напоследък предимно да обяснявам на момченца като теб да не бъркат в контакта с вилица. Например нека ти обясня (според редакцията от 30.11.2007), че в темата първи нарушаваш:
- т. 3 от правилата, като показваш явно неуважение към потребителите, използващи дадена технология, която е застъпена като информация във форума
- да продължим с нарушаването на т. 6(б), 6(г), карайки ме до момента и аз да мина на червено (директно нарушавам и т. 6(д)) ...
- ... прескачаме напред и стигаме до нарушението ти на т. 14 (достатъчно добре съм прегледал твоите постове, както и на още тримца, за да стигна до този извод)

Мисля, че по-скоро ти имаш нужда да прочетеш някоя книжка icon_wink.gif
PMEmail Poster
Top
Fly
Публикувано на: 29-10-2017, 17:38
Quote Post



Име: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3912
Регистриран на: 02.02.07



Тоест, според теб понеже съм нарушил правилата значи тук не е мястото за съвет да прочете книга автора на темата ? Голяма логика, "моето момче". Както писах явно ползваш главата само за равновесие

ПС: Дайте му на дъртака права на модератор, явно има време за губене да преглежда постове за да може да се прави на ербап

Това мнение е било редактирано от Fly на 29-10-2017, 17:41
PMEmail Poster
Top
purjola
Публикувано на: 31-10-2017, 17:06
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1676
Регистриран на: 18.10.11



Да, точно според мен ... И как го реши това?

Иначе да видиш ти, но главата наистина се ползва в основната си част за равновесие, като противотежест. Освен това там е И вестибуларния апарат, който ти помага сутрин рано да запазиш равновесие и състояние на духа, когато се спънеш в нещо, което е по-добро от теб icon_wink.gif
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0