BG Development


Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> DevOps семинар VMware, Покана за събитие
bvbfan
Публикувано на: 31-10-2017, 15:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2435
Регистриран на: 08.12.13



IDE-то не е дебъгер, спокойно може да се ползва gdb


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
Barnabas
Публикувано на: 31-10-2017, 16:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 387
Регистриран на: 02.03.15



Ам, виждал съм там нещо с мишката се цъка отстрани на реда и една лампа с една стрелка се появява и F-някой-си-номер се натиска и се мести лампата. Обясняваха ми едни колеги, че било по-продуктивно да се ползва това нещо, но вкрайна сметка, аз работя по 6 часа на ден и работата ми е свършена, а те по 8-10 и не винаги им е свършена.
PMEmail Poster
Top
saruman
Публикувано на: 31-10-2017, 16:08
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1623
Регистриран на: 21.07.10



QUOTE (bvbfan @ 31-10-2017, 15:58)
IDE-то не е дебъгер, спокойно може да се ползва gdb

Наистина като ползваш gdb през конзолата ,спокойно е ключовата дума,докато напишеш пет брейкпоинта и принтираш пет променливи,и половината ден минал icon_wink.gif

IDE-то не е дебъгер,но дебъгера е част от IDE-то

QUOTE
An IDE normally consists of a source code editor, build automation tools and a debugger.


Изобщо темата за билд процеса няма смисъл да я почваме icon_smile.gif



--------------------
http://www.wefunkradio.com/radio/

Remember,remember the fifth of November
PMEmail Poster
Top
saruman
Публикувано на: 31-10-2017, 16:09
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1623
Регистриран на: 21.07.10



QUOTE (Barnabas @ 31-10-2017, 16:05)
аз работя по 6 часа на ден и работата ми е свършена, а те по 8-10 и не винаги им е свършена.

Ако ползваше някой тул от 21-ви век,щеше да я вършиш същата работа за 5 часа icon_wink.gif


--------------------
http://www.wefunkradio.com/radio/

Remember,remember the fifth of November
PMEmail Poster
Top
purjola
Публикувано на: 31-10-2017, 16:51
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1567
Регистриран на: 18.10.11



QUOTE (saruman @ 31-10-2017, 16:49)
QUOTE (Barnabas @ 31-10-2017, 15:41)
QUOTE (saruman @ 31-10-2017, 15:38)
QUOTE (Barnabas @ 31-10-2017, 14:54)
Ами, аз сега, като последната година пиша на Notepad++, какъв съм?

Балък icon_razz.gif icon_lol.gif Я се похвалете вие без ИДЕ-тата как дебъгвате код icon_biggrin.gif

Мъжката, с fprintf

user posted image

user posted image
PMEmail Poster
Top
saruman
Публикувано на: 31-10-2017, 18:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1623
Регистриран на: 21.07.10



QUOTE (dvader @ 30-10-2017, 23:04)
QUOTE (bvbfan @ 30-10-2017, 21:50)
Оти?

Навремето беше голяма пръчка.
При опит да биндваш комбинация, която вече се ползва, вадеше една табелка, че вече се ползва, с един "ок" отдолу... нито казваше за коя команда се използва, нито даваше възможност да го ребиндна. Ако комбинацията се ползва, единствения начин беше да се разходиш по един списък, подреден по команди, и да си намериш заетата комбинация, да махнеш биндването, после да си намериш командата, която ти трябва и да си я биндваш на каквото ти трябва.
Издържах точно 3 команди и го пратих в кошчето.

Ти какво ползваш,Qt?


--------------------
http://www.wefunkradio.com/radio/

Remember,remember the fifth of November
PMEmail Poster
Top
FidelDahan
Публикувано на: 01-11-2017, 21:52
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2207
Регистриран на: 12.06.08



От къде произлизат негативните ви впечатления от DevOps?

Аз предпочитам да напасна кода който автоматизира инфраструктурата и за следващия release навсякъде да имам примерно Python-3.6, вместо да телефонирам с админи и да се обосновавам защо ми трябва и накрая на половината системи да го има а на останалите да е нещо друго.

Друг пример - мигрирате ли файлове и данни автоматично? Ако една инфраструктура е автоматизирана, миграционните скриптовете се получават много по-прости, защото много неща от production инфраструктурата се инсталират автоматично и всичките системи и виртуални машини са единни. От тук миграционните скриптове могат да се възползват от тези неща и не трябва да са безобразно дефензивни, защото средата където после ще вървят е предварително известна до най-малките детайли.

Това мнение е било редактирано от FidelDahan на 01-11-2017, 21:53
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0