BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Въпрос за VBA - Active X
BBB
Публикувано на: 03-07-2017, 18:09
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 10
Регистриран на: 17.12.12



Здравейте! Имам един проект на ексел в който са включени няколко VBA макрота. Макротата се изпълняват чрез натискане на бутон . Бутонът е от тип Active X command button. След ъпдейт на МС Офис тези бутони не ми работят. Пробвах да изтрия секюрити ъпдейти на офис пакета за които казват, че са причината за това, но не стана. Въпросът ми е дали ако заменя Active X бутоните с обикновенните форм бутони проектът ще функционира правилно. Има ли нещо, което от основи трябва де се промени?
PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на: 03-07-2017, 18:14
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4724
Регистриран на: 19.06.14



актив Хъ е мъртва технология, като ВБ-а


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
bvbfan
Публикувано на: 03-07-2017, 18:31
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2409
Регистриран на: 08.12.13



Всички технологии на М$ са мъртви, просто всички чакат М$ да кажат: "Аве, не го ползвайте тоя боклук", ама пак ще ги полват - тва е положението.


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 03-07-2017, 19:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2503
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (BBB @ 03-07-2017, 19:09)
Здравейте! Имам един проект на ексел в който са включени няколко VBA макрота. Макротата се изпълняват чрез натискане на бутон . Бутонът е от тип Active X command button. След ъпдейт на МС Офис тези бутони не ми работят. Пробвах да изтрия секюрити ъпдейти на офис пакета за които казват, че са причината за това, но не стана. Въпросът ми е дали ако заменя Active X бутоните с обикновенните форм бутони проектът ще функционира правилно. Има ли нещо, което от основи трябва де се промени?

Потърси какво са дропили като програмен съпорт от офиса (който не го споменаваш, коя версия е).
PM
Top
ici
Публикувано на: 03-07-2017, 19:41
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 14826
Регистриран на: 06.06.04



Файла трябва да се запази "макро енаблед"


--------------------
Everything you can imagine is real. Pablo Picasso
PMEmail PosterUsers Website
Top
CPPlus
Публикувано на: 03-07-2017, 19:57
Quote Post



Име: Людмил Григоров
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1070
Регистриран на: 22.06.11



Някаква грешка не хвърля ли? Print-ни нещо в конзолата и прати shot.


--------------------
Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 03-07-2017, 20:59
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 14826
Регистриран на: 06.06.04



Taka:

Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка


--------------------
Everything you can imagine is real. Pablo Picasso
PMEmail PosterUsers Website
Top
BBB
Публикувано на: 03-07-2017, 21:23
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 10
Регистриран на: 17.12.12



МС офиса е версия 2013. А като макро енаблед съм го тествал и не става. В момента дори не мога да поставя каквото и да е - нито бутон, нито комбобокс, радио бутон, нищо свързано с актив х
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 03-07-2017, 21:34
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 14826
Регистриран на: 06.06.04



Трябва да си кустомизираш рибона, да сложиш там "Developer", и да активираш "Design Mode" или да го деактивираш, ба ли га. Ама там са нещата дето ти трябват.


Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка


--------------------
Everything you can imagine is real. Pablo Picasso
PMEmail PosterUsers Website
Top
akrachev
Публикувано на: 03-07-2017, 21:48
Quote Post



Име: Атанас Крачев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 472
Регистриран на: 27.11.09



Между впрочем преди година-две някой тука беше публикувал едно табло за работа в Лондонското сити - и най добрите заплати бяха за VBA - нека го публикува пак ако го има.
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0