BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Свързване на html страници
Vaeran
Публикувано на: 01-10-2017, 19:18
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 01.10.17



Здрасти колеги нов съм в езика и в момента разработвам пробен сайт само и само да се упражнявам направих менюто но сега изпитвам затруднения да свържа главната ми страница с друга html страница чрез натискането на менюто направих <a href> тага но не сработи пробвах и с <li> тага и той не подейства някакви предложения? Мерси предварително!
PMEmail Poster
Top
ivanovkbg
Публикувано на: 01-10-2017, 20:22
Quote Post



Име: Красимир
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 10
Регистриран на: 17.02.14



Какво искаш да получиш като краен резултат?
Ей такава връзка ли връзка?

Ако е така, то правилно си опитал с a href, но смятам, че си объркал нещо.

Връзка се задава така:
CODE
<a href="http://devs-bg.com">връзка</a>
.

В случая на мястото на devs-bg.com, слагаш линка до файла/страницата. Тоест, ако имаш index.html и искаш връзката да те прати в contacts.html, ако двата файла(index и contacts) са в една директория, то кода ще изглежда така:

CODE
<a href="/contacts.html">За връзка с нас</a>


Това мнение е било редактирано от ivanovkbg на 01-10-2017, 20:23
PMEmail Poster
Top
Vaeran
Публикувано на: 03-10-2017, 21:15
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 01.10.17



Ами точно това и направих но не свърши работа направо не знам къде бъркам вече искам просто като цъкна на бутона на менюто и да ме отведе до другата ми страница.
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 04-10-2017, 08:01
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 979
Регистриран на: 17.01.17



А ние от къде да знаме? Покажи проблемния код/сайт и ще ти кажем.

Изстрел на посоки, но много често начинаещите използват пълния път до ресурсите c:\.....
PMEmail Poster
Top
Sm1rfa
Публикувано на: 04-10-2017, 08:37
Quote Post



Име: Стоян
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 540
Регистриран на: 28.02.13



Също на посоки - в една папка ли са HTML файловете ти?


--------------------
Търси се: Стара жена, ограбена и изхвърлена от дома ѝ. Съсухрена, силно прегърбена и с трескаво горящи очи. Не помни коя е, но често плаче и вика децата си. Винаги носи дрипаво зелено палто и избеляла червена забрадка. На един от пръстите ѝ има златна халка с гравирано "Свобода или смърт". Името ѝ е България.
PMEmail PosterUsers Website
Top
rvc
Публикувано на: 04-10-2017, 15:04
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2453
Регистриран на: 13.05.11



като нищо ще се окаже че авторът на темата е направил една html страница но я е отворил с двоен клик а не както си му е реда... през браузъра icon_lol.gif
PMEmail PosterUsers Website
Top
Vaeran
Публикувано на: 05-10-2017, 01:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 01.10.17



<html>
<head>
<title>Apis</title>
<meta charset="UTF-8">
<link rel = "stylesheet" type = "text/css" href = "apis.css" />
</head>
<body background="apii.jpg">
<h1>Добре Дошли</h1>
<hr color="black">
<header>
<div class="container">

<nav>
<ul>
<li><a href="#">Home</a></li>
<li><a href="proba.html">Proba</a></li>
<li><a href="#">Proba2</a></li>
</ul>
</nav>
</div>

</header>
</body>
</html>
Това ми е кода и да двата файла са в една и съща папка става въпрос за "proba.html" не ми дава да цъкна на него и да ме отведе до probe.html страницата
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 05-10-2017, 07:54
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 979
Регистриран на: 17.01.17



https://jsfiddle.net/ea0ybkoj/ кодът си е ОК, нещо друго бъркаш.
PMEmail Poster
Top
Vaeran
Публикувано на: 06-10-2017, 01:20
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 01.10.17



<html>
<head>
<title>Proba</title>
<style>
h1{
text-align:center;
}
</style>
</head>
<body background="apii.jpg">
<h1>Hi</h1>
<hr color="black">
<p>Welcome</p>
</body>
</html>

Да но въпросът е къде точно icon_lol.gif
това е кода и на другият ми файл но мисля,че и той е верен
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0