BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Задача с масив
stanislav95
Публикувано на: 09-11-2017, 23:53
Quote Post



Име: Станислав Димитров
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 09.11.17



Здравейте, имам матрица 6,6 и трябва да се намери сумата от елементите по диагонал. Мисля, че решението е така но програмата не тръгва.

CODE

#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
   int a[6][6], ld;
   int sum = 0;
   for (int i=0; i<6; i++)
   for (int j=0; j<6; j++)
   cin>>a[i][j];
   for(int i=0; i<6; i++)
   sum=sum+a[i][i];
   cout<<sum<<endl;
   return 0;
}


Това мнение е било редактирано от stanislav95 на 10-11-2017, 08:31
PMEmail Poster
Top
johnfound
Публикувано на: 10-11-2017, 06:50
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5118
Регистриран на: 27.05.04



Сложи си тагове "[code][/code]" около кода, защото така не се чете.

Да кажат Ц++ програмистите, но на мене кода ми изглежда ОК. Какво точно не тръгва?

Това мнение е било редактирано от johnfound на 10-11-2017, 06:53


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
stanislav95
Публикувано на: 10-11-2017, 08:30
Quote Post



Име: Станислав Димитров
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 09.11.17



QUOTE (johnfound @ 10-11-2017, 06:50)
Сложи си тагове "[code][/code]" около кода, защото така не се чете.

Да кажат Ц++ програмистите, но на мене кода ми изглежда ОК. Какво точно не тръгва?

Тъкмо инсталирах Dev c++ и тази програма като я пусна ми излиза празна конзола. Пробвах с други програмки и си тръгваха добре.
PMEmail Poster
Top
korsarq
Публикувано на: 10-11-2017, 09:09
Quote Post



Име: Мартин Чекуров
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 173
Регистриран на: 30.11.16



Тоз гаден C++ няма ли да умира вече


--------------------
It gladdens me to know that Odin prepares for a feast.
Soon I shall be drinking ale from curved horns.
This hero that comes into Valhalla does not lament his death!
I shall not enter Odin's hall with fear.My death comes without apology!
And I welcome the valkyries to summon me home!
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 10-11-2017, 09:24
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 32
Регистриран на: 19.09.17



Лоша практика е да се пишат условия без фигурни скоби.
PMEmail Poster
Top
johnfound
Публикувано на: 10-11-2017, 09:39
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5118
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (stanislav95 @ 10-11-2017, 09:30)
Тъкмо инсталирах Dev c++ и тази програма като я пусна ми излиза празна конзола. Пробвах с други програмки и си тръгваха добре.

Нещо не ти е наред с Devcpp-то. Под линукс програмата се компилира и работи нормално. Единствената несъществена забележка е излишната променлива "ld".

П.П. Да не би програмата да тръгва и да те чака да въвеждаш стойности за масива?

Това мнение е било редактирано от johnfound на 10-11-2017, 09:40


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
johnfound
Публикувано на: 10-11-2017, 09:41
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5118
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (hristonev @ 10-11-2017, 10:24)
Лоша практика е да се пишат условия без фигурни скоби.

Не, не е. Нищо, което опростява кода не може да е лоша практика.


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1
PMEmail PosterUsers Website
Top
Bender
Публикувано на: 10-11-2017, 09:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4814
Регистриран на: 19.06.14



QUOTE (johnfound @ 10-11-2017, 10:41)
QUOTE (hristonev @ 10-11-2017, 10:24)
Лоша практика е да се пишат условия без фигурни скоби.

Не, не е. Нищо, което опростява кода не може да е лоша практика.

Липсата на фигурни скоби само го усложнява.


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
Дон Реба
Публикувано на: 10-11-2017, 10:02
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 5651
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (johnfound @ 10-11-2017, 09:41)
QUOTE (hristonev @ 10-11-2017, 10:24)
Лоша практика е да се пишат условия без фигурни скоби.

Не, не е. Нищо, което опростява кода не може да е лоша практика.

смалява не значи упростява.
аз пиша понякога без скоби, за да не става един ред код на три реда, но си има известен риск
PM
Top
alphasoftwarebg
Публикувано на: 10-11-2017, 10:18
Quote Post



Име: Златин Георгиев
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 472
Регистриран на: 23.12.12



QUOTE (johnfound @ 10-11-2017, 09:39)
П.П. Да не би програмата да тръгва и да те чака да въвеждаш стойности за масива?

Това е проблема - просто чака въвеждане на 36 цели числа!


--------------------
zzz.bg - NoSQL ZZZ Base...
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0