BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (7) « първа ... 5 6 [7] ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
hakama |
Публикувано на: 08-10-2017, 09:40
|
||||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 21 Регистриран на: 18.05.14 ![]() |
+1 за тези, може би след един курс като този (безплатен): https://www.coursera.org/specializations/java-programming В Core Java се обясняват на 1000 страници надлъж и нашир, за това не ми допадна много на времето. Иначе топ-езика за начинаещи е Python и топ-книгата за начинаещи е тази: https://inventwithpython.com/ Ок, ще я имам предвид книжката. Python ми е план Б (или Ruby), просто по-малко се търси на пазара на труда и предпочетох да започна от по-трудното и масово. ![]() пп: скока от Python > Java - голям ли е? Каква е разликата с няколко думи? FidelDahan, а дали знаеш някъде да провеждат курсове по Python ? Освен във ФМИ, където не знам кога пак ще имат, но и там не бяха за начинаещи.Освен по-лесното навлизане, ще имам и документ. ![]() Двата езика с какво като минимум трябва да се подплътят за да стартираш? За бази данни е ясно. Влече ме beck-end частта. |
||||
hakama |
Публикувано на: 08-10-2017, 09:44
|
||||||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 21 Регистриран на: 18.05.14 ![]() |
Ок, ще я имам предвид книжката. ![]() Python ми е план Б (или Ruby), просто по-малко се търси на пазара на труда и предпочетох да започна от по-трудното и масово. ![]() пп: скока от Python > Java - голям ли е? Каква е разликата с няколко думи? FidelDahan, а дали знаеш някъде да провеждат курсове по Python ? Освен във ФМИ, където не знам кога пак ще имат, но и там не бяха за начинаещи.Освен по-лесното навлизане, ще имам и документ. ![]() Двата езика с какво като минимум трябва да се подплътят за да стартираш? За бази данни е ясно. Влече ме beck-end частта. |
||||||
Fly |
Публикувано на: 08-10-2017, 10:09
|
||||||
![]() Име: Димитър Костов Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3979 Регистриран на: 02.02.07 ![]() |
Не виждам как Java е по-трудна за разбиране от Python или Ruby. Синтаксиса е абсолютно нищо. Търсеното е по-малко, но и предлагането е малко. Ако кандидастваш за Python/Ruby почти сигурно ще получиш покана за интервю защото глада за кадри е голям.
Като искаш да учиш Java учи Java, спри да се правиш ня глупендер и си седни на гъза да четеш. От както си пуснал темата да си прочел 5 книги вече
При нас такива "документи" от курсове ги считаме за минус Това мнение е било редактирано от Fly на 08-10-2017, 10:10 |
||||||
qtakabg |
Публикувано на: 08-10-2017, 11:08
|
Име: Група: Потребител Ранг: Старо куче Мнения: 883 Регистриран на: 26.02.15 ![]() |
Опа, Fly индиректно те покани на интервю, ако подхванеш Ruby
![]() Това мнение е било редактирано от qtakabg на 08-10-2017, 11:09 |
Fly |
Публикувано на: 08-10-2017, 12:01
|
![]() Име: Димитър Костов Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3979 Регистриран на: 02.02.07 ![]() |
Ruby, Java/Apex, PHP ...
|
FidelDahan |
Публикувано на: 09-10-2017, 13:04
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2299 Регистриран на: 12.06.08 ![]() |
Питона може да не се търси на пазара, но пак си остава най-добрия език като за първи език. Ако целта е учене на програмиране, тогава е чудесен избор. А тази книга която посочих е толкова добре написана, че човек може да се учи сам по нея (пълен сорс-код и подробно обяснение на решението). Прехода не е лесен на ниво технология, защото технологиите са доста различни. Но книгата може да се мине за няколко месеца и след това да се продължи напред...
|
saruman |
Публикувано на: 09-10-2017, 13:29
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1844 Регистриран на: 21.07.10 ![]() |
Питон се учи в MIT първи език
-------------------- |
Fly |
Публикувано на: 09-10-2017, 13:30
|
Python е най-добрия език като за първи език само ако имаш фетиш към self. Да не говорим за дебилната идентация която чупи семантика
Това мнение е било редактирано от Fly на 09-10-2017, 13:34 |
korsarq |
Публикувано на: 09-10-2017, 14:08
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 230 Регистриран на: 30.11.16 ![]() |
Най-добър език за начало е Ц мани ги тези питони и змии
Това мнение е било редактирано от korsarq на 09-10-2017, 14:12 -------------------- It gladdens me to know that Odin prepares for a feast.
Soon I shall be drinking ale from curved horns. This hero that comes into Valhalla does not lament his death! I shall not enter Odin's hall with fear.My death comes without apology! And I welcome the valkyries to summon me home! |
![]() |
![]() ![]() ![]() |