BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (2) [1] 2 ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
sly_one |
Публикувано на: 11-12-2017, 12:43
|
||||||
Име: Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 167 Регистриран на: 24.10.11 ![]() |
Използвам Ratchet и искам да изпратя съобщение до клиентите на всеки X секунди. Моят сървър е:
опитах с:
и
Но без успех. Как websocket server да изпрати съобщение до клиентите на всеки X секунди? |
||||||
hristonev |
Публикувано на: 11-12-2017, 13:00
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 349 Регистриран на: 19.09.17 ![]() |
Мисля, че ви трябва pusher interface. Не сте упоменал коя библиотека ползвате. Тук има описание как се изгражда.
|
sly_one |
Публикувано на: 11-12-2017, 14:41
|
Име: Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 167 Регистриран на: 24.10.11 ![]() |
Ratchet се използва, разглеждах и Push Integration, който предлагате, но там не виждам точно реализирана функционалността за изпращане на съобщения на клиентите на всеки Х секунди. Там примера включва абониране за тема и след това изпращане на съобщение до клиентите. Нещо друго е.
Това мнение е било редактирано от sly_one на 11-12-2017, 14:44 |
hristonev |
Публикувано на: 11-12-2017, 15:14
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 349 Регистриран на: 19.09.17 ![]() |
Анонимната периодична функция, нали се изпълнява? Ако да след това се вика пушера, и евентуално за даден потребител му се праща съобщение. Така е изградено при мен. Само, че не съм на периодична функция. Периодичната я ползвам само да ми пингва базата
![]() Също така трябва да има и логове на сървъра. Ако дадете лог с грешка би било полезно. |
sly_one |
Публикувано на: 11-12-2017, 15:18
|
||
тази функция само изпринтва 'periodic timer' на всеки 5 секунди. Може ли да ми покажеш какво по-конкретно трябва да се редактира тук с този Pusher, за да изпраща до всички клиенти даденото съобщение на всеки 5 секунди. |
||
hristonev |
Публикувано на: 11-12-2017, 15:39
|
||
Кода не е пълен. Това виждам аз. Няма я също и клиентската част JS. След стартиране на сокет сървъра. Клиента трябва да се върже (тук говоря за javascript) от браузъра. Клиента обикновено се връзва към топик, който се дефинира по начина
.
Това дали клиента има връзка със сървъра може да се види в конзолата на браузъра. При мен самата конекция ми сменя протокола 101 статус. от 80 на 8080 да кажем. Също така при връзка на клиент в лог-а на сокет сървъра, също се очаква да има съобщение. Прочетете/копирайте информацията на линка, който дадох и нещата би трябвало да заспят. |
||
hristonev |
Публикувано на: 11-12-2017, 15:42
|
ПП много е важно да работите в браузъра с това, което сте дефинирали. Така например при дефиниране на сървър 127.0.0.1, през браузъра http://localhost няма да работи. Трябва да се правят някакви алиаси...
|
relax4o |
Публикувано на: 11-12-2017, 15:45
|
||||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1664 Регистриран на: 04.04.07 ![]() |
А от къде по-точно взимаш $clients в анонимната функция? Нещо логиката не ми се завърта тука. П.П. Опитай така:
Това мнение е било редактирано от relax4o на 11-12-2017, 15:48 -------------------- Бисери :D
|
||||||
sly_one |
Публикувано на: 11-12-2017, 15:55
|
||||
Опитах и с use ($clients, $dataPacket, &$i), както казваш, но отново не ми се изпълнява таймера, т.е. нито принти, нито изпраща до клиентите $dataPacket. |
||||
sly_one |
Публикувано на: 11-12-2017, 15:58
|
||||
Да клиентската част е ок. Имам предвид, че връзката се установява. Иначе разглеждах и примера от линка, който прати, но не знам как да го адаптирам. Там се използва връзка към Topic и след добавяне на запис се изпраща до всички клиенти съобщение, а в моя случай - правя чат система. Искам след като се логнат потребителите в чат стаята да се изпращат периодично (на всеки 5 секунди) съобщения до тези клиенти. |
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |