BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Използване на данни от търсене, Как да извлека информацията?
vessss
Публикувано на: 22-11-2017, 20:45
Quote Post



Име: Веселин Коен
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 5
Регистриран на: 22.11.17



Здравейте съфорумци!

Въпросът ми е принципен и по-скоро ми трябва някаква насока как е най-удачно да постъпя.
Имам търсене, което дава резултат в html таблица. От резултатите искам да мога да селектирам реда от таблицата и да го използвам, за да задейстам query към сървъра.

Достигнах до задънена улица, защото четох мнения за използване на javascript, съвместно с ajax, но така отивам много надалеч от собстените си умения и познания.

Благодаря ви за идеите!
PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на: 22-11-2017, 20:48
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 4993
Регистриран на: 19.06.14



1. Кой е като мъдрия, и кой разбира значението на нещата? Мъдростта на човека просветлява лицето му, и строгостта на лицето му се изменява.
2. Аз казвам: пази царската дума, и то - поради клетвата пред Бога.
3. Не бързай да бягаш от лицето му и не упорствувай в лошите работи; защото той, каквото поиска, всичко може да стори.
4. Дето е думата на царя, там е властта; и кой ще му каже: какво правиш?
5. Който спазва заповед, той не изпитва никакво зло: сърцето на мъдрия знае и време, и наредба;
6. защото за всяка работа има си време и наредба; а за човека е голямо зло,
7. дето не знае, какво ще бъде; и как ще бъде това - кой ще му каже?
8. Човек не е властен над духа, за да удържи духа, и няма власт над смъртния ден, нито избава в тая борба, а нечестие няма да спаси нечестивеца.
9. Всичко това видях, и обръщах сърцето си към всяка работа, що се върши под слънцето. Бива време, кога човек господарува над човека за своя вреда.
10. Видях тогава, че погребваха нечестивци, че идваха и отхождаха от светото място и биваха забравяни в града, дето тъй постъпваха. И това е суета!
11. Скоро се не върши съд над лоши работи; от това се и не плаши сърцето на синовете човешки да прави зло.
12. Макар грешникът да върши сто пъти зло и да кисне в него, но аз зная, че ще бъде добро на ония, които се боят от Бога, които благоговеят пред лицето Му;
13. а за нечестивеца няма да има добро, и като сянка, кратко време ще пребъде онзи, който не благоговее пред Бога.
14. Има и такава суета на земята: праведници ги постига онова, що биха заслужили делата на нечестивци, а с нечестивци бива онова, що биха заслужили делата на праведници. И аз си казах: и това е суета!
15. И похвалих аз веселбата; защото няма по-добро за човека под слънцето, освен да яде, да пие и се весели: това го придружава в трудовете през дните на живота му, що му е дал Бог под слънцето.
16. Кога обърнах сърцето си към това, да постигна мъдрост и да разгледам работите, що се вършат на земята, и сред които човек не знае сън ни денем, ни нощем, -
17. тогава видях всички дела Божии и намерих, че човек не може постигна работите, които се вършат под слънцето. Колкото и да се труди човек да изпитва, пак няма да постигне това. И ако някой мъдрец каже, че знае, той пак не може да постигне това.



Това мнение е било редактирано от Bender на 07-01-2018, 20:37
PM
Top
vessss
Публикувано на: 22-11-2017, 22:11
Quote Post



Име: Веселин Коен
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 5
Регистриран на: 22.11.17



Благодаря за идеята, Bender

Въпросът е, че вече имам един submit за търсене и извеждане на резултатите в таблицата по POST метод.
PMEmail Poster
Top
Expressing
Публикувано на: 23-11-2017, 09:39
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 39
Регистриран на: 22.02.17



attach-ваш click event на всеки row и като fire-не правиш ajax

нещо такова https://jsfiddle.net/ys7Lwv8d/

Как ще си извлечеш данните за конкретния row is up to you.

Това мнение е било редактирано от Expressing на 23-11-2017, 09:45
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 23-11-2017, 09:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 435
Регистриран на: 19.09.17



Искате филтри ли да направите? Върху вече съществуващо query да добавите order/where клаузи?
PMEmail Poster
Top
vessss
Публикувано на: 23-11-2017, 17:20
Quote Post



Име: Веселин Коен
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 5
Регистриран на: 22.11.17



Да, знам че въпросът ми е малко непълен, затова се извинявам. Не би трябвало да гадаете, съжалявам.
Ето малко по-подробно описание:

Имам една начална страница(първа), в която с търсене на клиенти избирам клиент. По GET метод от търсенето се отива на новата(втора) страница с информацията на клиента с стартирана сесия, за да си запазя всичко за клиента. На тази страница искам да имам търсене, което да добавя артикулите към тази поръчка. Като се покажат резултатите от търсенето на артикулите искам да си запазя id на артикула, за да insert-на в таблица orders. Проблемът е, че на една страница стават два submit бутона, които трябва да изпълняват две query-та и като не мога да го направя, става бозата.


Четох по форуми и сигурно пропускам нещо, затова питам.

Мерси за помощта на всички, които се включиха!
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 23-11-2017, 17:56
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 435
Регистриран на: 19.09.17



Влиза клиента със сетната сесия. Излиза му форма за търсене на артикули (предполагам рефреш тип from get/post submit). Излизат ти резултати в таблица 5 артикула да кажем. Усеро му трябват 2 артикула и цъка add на първия. Ти пускаш един ajax към контролер, който добавя артикула в сесията и връща на javascript-а, че е добавен. След събиране на всички нужни артикули се отива на нова страница с потвърждение и запис в базата (това може да се избегне, ако се правят insert заявките в ajax контролера). Всичко това може да се изпълни с JS и ajax заявки, но предполагам трябва да почетете. Също така може да се направи и със стандартни форми водещи до различни точки (article_search, article_add). Това да имате 1,2, n форми на една страница не означва непременно боза icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
PureEvil
Публикувано на: 23-11-2017, 18:22
Quote Post



Име: Атанас Митрев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 5225
Регистриран на: 21.02.04



Ако @hristonev е разбрал питането и се търси това, защо отговора е толкова сложен?
А не се ползва това което @Bender каза? Говорим за обикновенна кошница нали?

По подробно от "submit бутон":
всеки ред има чекбокс; потребителя чеква, които пожелае клика бутона и вече е на страница Х където потвърждава или там каквата е следващата стъпка


--------------------
<?php die("WTF"); ?>
PMUsers WebsiteICQ
Top
hristonev
Публикувано на: 23-11-2017, 19:18
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 435
Регистриран на: 19.09.17



Еми на, да бях търговец, ако можех да не плаша с отговори. Идеята беше да спомена всички възможности @вессс да реши как би го направил, започва да го работи и ние му помагаме в процеса при възникнали въпроси.
PMEmail Poster
Top
vessss
Публикувано на: 23-11-2017, 20:18
Quote Post



Име: Веселин Коен
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 5
Регистриран на: 22.11.17



PureEvil, да съгласен съм, може и да е чекбокс на всеки ред. Каква е разликата между чекбокс и бутон, като не мога да взема информацията от въпросния ред. То това ми е трудната част. Моля, поясни ми за страница x ако може. Сега ще разгледам идеята на hristonev за "article_search, article_add".

Благодаря ви много.
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0