BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Java Build Tools
 
Кой инструмент използвате?
Apache Ant [ 1 ]  [9.09%]
Apache Maven [ 7 ]  [63.64%]
Gradle [ 2 ]  [18.18%]
Друг... [ 1 ]  [9.09%]
Всичко гласове: 11
Гостите нямат право да гласуват 
relax4o
Публикувано на 06-08-2017, 15:12
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1277
Регистриран на: 04.04.07



Кой инструмент използвате и защо? Четох, че Gradle е взаимстван от Maven и Ant, и билдва проектите доста по-чисто и по-бързо.
Вие на какво мнение сте за отделните инструменти?


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
Fly
Публикувано на 07-08-2017, 07:06
Quote Post



Име: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3850
Регистриран на: 02.02.07



PMEmail Poster
Top
lucky
Публикувано на 08-08-2017, 10:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 74
Регистриран на: 05.08.17



Gradle. Да, от 3.5 и нагоре има внушителни подобрения в build time. Дори можеш да използваш remote build caching - Amazon A3, shared папки и т.н.

Gradle е базиран на истински език - Groovy. Ако не ти стигне нещо в декларативния набор от задачи, винаги можеш да разшириш build script-овете саморъчно.

Между другото с Gradle могат да се билдят и C++ проекти. icon_wink.gif

PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на 08-08-2017, 11:22
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4814
Регистриран на: 19.06.14



QUOTE
винаги можеш да разшириш build script-овете саморъчно.
Искаш да кажеш, че винаги може да насереш непоправимо билда

QUOTE
Между другото с Gradle могат да се билдят и C++ проекти. icon_wink.gif
Тоя легаси език трябвада да се забрани. Не даванищо пред Ц, само боза и лайна


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
lucky
Публикувано на 08-08-2017, 13:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 74
Регистриран на: 05.08.17



QUOTE (Bender @ 08-08-2017, 11:22)
Искаш да кажеш, че винаги може да насереш непоправимо билда

Пример? Или си нареждаме само?
PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на 08-08-2017, 14:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4814
Регистриран на: 19.06.14



QUOTE (lucky @ 08-08-2017, 14:53)
QUOTE (Bender @ 08-08-2017, 11:22)
Искаш да кажеш, че винаги може да насереш непоправимо билда

Пример? Или си нареждаме само?

Да не съм софтуни че да ти давам пример. Ползвай гугле ако не може да измислиш сам.


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
relax4o
Публикувано на 08-08-2017, 16:06
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1277
Регистриран на: 04.04.07



@Bender, ти Maven ли ползваш? Като заклет джавар можеш ли да дадеш мнение, защо смяташ Maven за по-добрия избор.

Почти навсякъде в Open Source проекти съм забелязал, че билдват с Gradle.

П.П. Смятах, че има повече Джавари, няма кой да раздвиже темата... тцтц.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
Bender
Публикувано на 08-08-2017, 18:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4814
Регистриран на: 19.06.14



QUOTE (relax4o @ 08-08-2017, 17:06)
@Bender, ти Maven ли ползваш? Като заклет джавар можеш ли да дадеш мнение, защо смяташ Maven за по-добрия избор.

Почти навсякъде в Open Source проекти съм забелязал, че билдват с Gradle.

П.П. Смятах, че има повече Джавари, няма кой да раздвиже темата... тцтц.

Ползвам основно Maven защото повечето проекти по които работя са мейвън модули на други проекти icon_smile.gif и нямам избор. Ползвал съм градле за мои си неща и не е зле, но ИДЕ поддръжката за мейвъна е в пъти по-добра. Отделно не мисля че писането на код в билд скрипта помага - най-много да напишеш някой бъг или да се вържеш към някакви инфраструктурни детайли. Според мен декларативният подход е по-добър от имеративният когато става въпрос за билд.


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
lucky
Публикувано на 09-08-2017, 10:01
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 74
Регистриран на: 05.08.17



QUOTE (Bender @ 08-08-2017, 18:46)
според мен декларативният подход е по-добър от имеративният когато става въпрос за билд.

Което е 99% от случаите, в които ще ползваш Gradle. Рядко е нужно нещо различно от описване на dependencies и включване на необходимите plugins.

А ако имаш custom build система за някой enterprise и трябват по-разчупени декларации и условия, тогава Gradle предлага по-голяма гъвкавост. Можеш да си пишеш и интегрираш нови модули за кратко време.
PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на 09-08-2017, 10:18
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4814
Регистриран на: 19.06.14



QUOTE
Можеш да си пишеш и интегрираш нови модули за кратко време.
Да се чете: може д аосереш нещата з акратко време. Всякакви custom неща с азло което трябва да се унищожава и подтиска в зародиш.

Това мнение е било редактирано от Bender на 09-08-2017, 10:18


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0