BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Python get file name
georgib1
Публикувано на: 16-05-2017, 17:09
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 753
Регистриран на: 26.09.16



Преди исках да напиша програма на C++, която взима имената на файловете и ги записва в друг файл.От днес пиша на Питон и се опитах да го направя(готин е езика, ама не мисля да го почвам сериозно и да си остана на C++).Ето и кода:
CODE

import os
from os.path import isfile
os.chdir("C:\\Users\\Gosho\\Desktop")
myFile = open("files.txt","w")
for files in os.walk("."):
   myFile.write(files)

Обаче функцията write очаква string и така не става.Въпроса е как да взема името на файла(files)? Дано разбрахте какво се опитвам да обясня.

Това мнение е било редактирано от georgib1 на 16-05-2017, 17:11


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
metkobetko
Публикувано на: 16-05-2017, 17:51
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 233
Регистриран на: 17.07.12



for root, dirs, files in os.walk


Виж документацията на os.walk

И после ще ти трябва:
CODE

'\n'.join(files)




Това мнение е било редактирано от metkobetko на 16-05-2017, 17:55
PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на: 16-05-2017, 17:54
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4072
Регистриран на: 19.06.14



Не е готин, напомня ми на лайняното руби. Не знам как ги лъжат тия от ruby girls, ама мене щеше да ме откаже от програмирането


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
qtakabg
Публикувано на: 16-05-2017, 18:32
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 434
Регистриран на: 26.02.15



А защо искаш да се занимаваш със С++?
PMEmail Poster
Top
georgib1
Публикувано на: 16-05-2017, 18:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 753
Регистриран на: 26.09.16



QUOTE (qtakabg @ 16-05-2017, 18:32)
А защо искаш да се занимаваш със С++?

Щото не искам уеб.


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на: 16-05-2017, 18:48
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4072
Регистриран на: 19.06.14



QUOTE (georgib1 @ 16-05-2017, 19:43)
QUOTE (qtakabg @ 16-05-2017, 18:32)
А защо искаш да се занимаваш със С++?

Щото не искам уеб.

грешна ти е логиката:

1. Парите са в уеба
2. Всичко се поуебява, даже игрите ще ги цъкаш в браусера
3. Ц++ е смотан, по добре цъкай rust, а най-добре джава


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
georgib1
Публикувано на: 16-05-2017, 19:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 753
Регистриран на: 26.09.16



QUOTE (Bender @ 16-05-2017, 18:48)
QUOTE (georgib1 @ 16-05-2017, 19:43)
QUOTE (qtakabg @ 16-05-2017, 18:32)
А защо искаш да се занимаваш със С++?

Щото не искам уеб.

грешна ти е логиката:

1. Парите са в уеба
2. Всичко се поуебява, даже игрите ще ги цъкаш в браусера
3. Ц++ е смотан, по добре цъкай rust, а най-добре джава

Мерси за информацията.Може да прозвучи тъпо, ама кво точно е server-side?Кво е тва програмиране от страната на сървъра, какво точно се прави, дайте пример icon_lol.gif


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
Bender
Публикувано на: 16-05-2017, 19:33
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4072
Регистриран на: 19.06.14



Server-side е същинската програма. Все едно това което пишеш на ц++.


--------------------
Живота е спагети, кода за да работи добре трябва да го наподобява - Дон Реба
...
Живеем в греховни времена, какво очакваш богоугоден и благочестив код ли? - Дон Реба
...
много положителна енергия черпя от вас двамата,единият комунистически девствен,другият яко яхнал асемблерните розови понита - saruman
...
Рано или късно усерите на Виндофс разбират че стоят от неправилната страна на хуя. - ici
PM
Top
ici
Публикувано на: 16-05-2017, 21:24
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 14629
Регистриран на: 06.06.04



Уеб сървър на Python: http://forums.bgdev.org/index.php?showtopi...ndpost&p=414425

Така а сега за твоя проблем: Щом решаваш проблем с Python и го правиш с повече от пет реда, обикновено означава че не го правиш правилно.
CODE
import glob
print(*glob.glob(r"c:\temp\*.*"), sep="\n", file=r"c:\temp\listfiles.txt")



--------------------
"Everything You Can Imagine Is Real" – Picasso
PMEmail PosterUsers Website
Top
georgib1
Публикувано на: 16-05-2017, 22:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 753
Регистриран на: 26.09.16



QUOTE (ici @ 16-05-2017, 21:24)
Уеб сървър на Python: http://forums.bgdev.org/index.php?showtopi...ndpost&p=414425

Така а сега за твоя проблем: Щом решаваш проблем с Python и го правиш с повече от пет реда, обикновено означава че не го правиш правилно.
CODE
import glob
print(*glob.glob(r"c:\temp\*.*"), sep="\n", file=r"c:\temp\listfiles.txt")

Мерси, ici.Питон-а е готин.За първи път решавам задача само с 6 реда код (намерих някаква от Google).


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0