BG Development


Страници: (5) [1] 2 3 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Бекъп на края на работния ден.
samominavam
Публикувано на: 27-11-2017, 12:56
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 52
Регистриран на: 22.08.17



Как да си организирам нещата така, че да мога лесно да си бекъпна работата на края на деня/проекта към гитхуб примерно.

Дилемата ми е, че съм вебаджия и ползвам обикновено някакъв споделен хостинг.
Не знам в такъв случай има ли възможност за лесна синхронизация във гита?

Другото което ми хрумва е да кача файловете във някой облак и да си вдигна сървър локално който да ги зарежда. Така ще мога да ги достъпвам от другите компютри.

Идеята като цяло е да имам достъп от всякъде до файловете както и други хора и да мога лесно да ги пушвам към гитхуб.

Не ми трябва ръководство 1:1 със стъпки и само насока, че да се да на чета ще отиде един ден.
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 27-11-2017, 13:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 70
Регистриран на: 19.09.17



А защо не ползвате най-бързия хостинг localhost. В края на деня или на комит време си пушвайте от локалния към github, gitlab или каквото и да е друго. Хостинга от своя страна само пулва.
PMEmail Poster
Top
samominavam
Публикувано на: 27-11-2017, 13:38
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 52
Регистриран на: 22.08.17



QUOTE (hristonev @ 27-11-2017, 13:28)
А защо не ползвате най-бързия хостинг localhost. В края на деня или на комит време си пушвайте от локалния към github, gitlab или каквото и да е друго. Хостинга от своя страна само пулва.

Защото нямам опит (по-скоро горвчив опти с няколко убити бази данни), а и някои машини нямат толкоз акъл, че и локалхост да подкарат.
Но ако е в пъти по-разумното решение ще се търси решение.

А базите данни как мога бекъпна?

ПС за локалсхот кое е най-доброто решение под Windows?

Това мнение е било редактирано от samominavam на 27-11-2017, 13:39
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 27-11-2017, 14:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 70
Регистриран на: 19.09.17



WAMP за джама(не си струва да инсталираш всичко 1 по 1)... Но тази ОС няма нищо за девене и само ядове ще берте. Аз преди доста време работих така, но е адски тъпо като погледна назад icon_lol.gif . Давам пример с това какво ми се е случвало на мен:
1. Лесно се губи (презатръшква) код ако работиш remote. Ако сте повече от един човек това става честа практика.
2. Джама не подържа много неща (или добавянето им е свързано с адски мъки). За веб може да си изберете: макОС(не съм работил, чувал съм че е стабилно), линукс(тук избора на дистрибуции е за нова тема), фриБсд(слабо за десктоп, иначе е стабиларка).

База най-лесно се бекъпва
CODE
mysql -u dbUser -p dbName > dbNameDate.sql

След това наливането на локалната машина е с подобен синтаксис
CODE
mysql -u dbUser -p < dbNameDate.sql

Повечето фреймуорзи подържат миграции на базата, така сигурността нараства.

Предимствата на сорс контрола са доста и без него само може да се плюнчат някакви дребни приложения тип WP,OC(bugfix). Сериозен проект ядовете са много.
PMEmail Poster
Top
purjola
Публикувано на: 27-11-2017, 14:08
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1609
Регистриран на: 18.10.11



Човека пита дали някой има под ръка скрипт, който пуснат в коя да е директория с проект да пушва промените към гит, като го пита да въведе с две-три изречения описанието на тези промени
PMEmail Poster
Top
samominavam
Публикувано на: 27-11-2017, 14:09
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 52
Регистриран на: 22.08.17



QUOTE (hristonev @ 27-11-2017, 14:05)
WAMP за джама(не си струва да инсталираш всичко 1 по 1)... Но тази ОС няма нищо за девене и само ядове ще берте. Аз преди доста време работих така, но е адски тъпо като погледна назад icon_lol.gif . Давам пример с това какво ми се е случвало на мен:
1. Лесно се губи (презатръшква) код ако работиш remote. Ако сте повече от един човек това става честа практика.
2. Джама не подържа много неща (или добавянето им е свързано с адски мъки). За веб може да си изберете: макОС(не съм работил, чувал съм че е стабилно), линукс(тук избора на дистрибуции е за нова тема), фриБсд(слабо за десктоп, иначе е стабиларка).

База най-лесно се бекъпва
CODE
mysql -u dbUser -p dbName > dbNameDate.sql

След това наливането на локалната машина е с подобен синтаксис
CODE
mysql -u dbUser -p < dbNameDate.sql

Повечето фреймуорзи подържат миграции на базата, така сигурността нараства.

Предимствата на сорс контрола са доста и без него само може да се плюнчат някакви дребни приложения тип WP,OC(bugfix). Сериозен проект ядовете са много.

Имаме и под убунту, там какво се ползва за локалхост?
В интерес на истината никога не съм ползвал локалхост под линукс icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 27-11-2017, 14:30
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 70
Регистриран на: 19.09.17



Качвате си Apache/Ngix, PHP, MySQL/Posgres. Чичо Гошо знае питай и ще ти каже. Предполагам сте на php icon_lol.gif иначе уеб сървър може да бъде изграден и на асемблер @johnfound питай.
Убунту
CODE
apt install apache, apt install php, apt install mysql-server
и т.н. (не съм убеден за имената на пакетите)
PMEmail Poster
Top
lucky
Публикувано на: 27-11-2017, 15:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 96
Регистриран на: 05.08.17



QUOTE (purjola @ 27-11-2017, 14:08)
Човека пита дали някой има под ръка скрипт, който пуснат в коя да е директория с проект да пушва промените към гит, като го пита да въведе с две-три изречения описанието на тези промени


Аз не знам какво иска, а четох 2 пъти какво е написал.

Първо говори за бекъп без да уточни на КАКВО точно, код ли е само, или и данни има, или и сървър конфигурации. Никакво инфо.

Второ, изпляска изведнъж споделен хостинг, явно hint за remote достъп на нещата си.

Така де, още не знам какво иска.

Това мнение е било редактирано от lucky на 27-11-2017, 15:27
PMEmail Poster
Top
ProXy
Публикувано на: 27-11-2017, 16:30
Quote Post



Име: Йордан Иванов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1504
Регистриран на: 25.01.10



Ако разбирам правилно, това ти е workflow-а:
* Държиш целия код на споделен хостинг
* Преди да започнеш да правиш нещо си изтегляш файловете (с FTP)
* Редактираш локално
* Деплойваш (през FTP)
* Тестваш на продукция

Това, което искаш е следното според мен:
* Държиш целия код нa private репо в Github/GitLab/BitBucket
* Инсталираш xampp (има го за Window)
* Клнориаш репото локално и тестваш локално
* Къмитваш
* С WebHook или нещо такова при пуш към master изпълняваш git pull на машината на споделения хостинг

Това мнение е било редактирано от ProXy на 27-11-2017, 16:30


--------------------
Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live.

https://ivanovyordan.com/
PMEmail PosterUsers Website
Top
samominavam
Публикувано на: 27-11-2017, 19:16
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 52
Регистриран на: 22.08.17



Сега като чета първия пост и сам не се разбирам.
Главния ми проблем е, че искам уеб сървър на който файловете да са ми локално - примерно в OneDrive. Taka всичко е по-бързо и всяка промяна се синхронизира между всички компютри позлващи същия драйв/или поне така си мисля/. От там идеята ми е в края на деня/проект/фикс да мога да пушвам към гитхъб промените.

Файловете са вебаджийски - РНР, JS и тн. Проблема тук е, че ползвам и mysql бази данни които идея си нямам как ще достъпвам от всякъде.

С 2 думи - да се отърва от споделения хостинг, разни VPS и да вкарам ред с един гитхъб и контрол на версиите.

Не искам да чувам повече за FTP достъп icon_lol.gif
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0