BG Development


Страници: (12) « първа ... 10 11 [12]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Защо не работи по този начин?
georgib1
Публикувано на: 29-01-2017, 11:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 755
Регистриран на: 26.09.16



Свързвах първо sdl2 дава ми грешки на функциите.После свързах SMFL и ми казва, че няма така директория, когато include-на библиотеката.Ще я оставя тая визуализация за сега.


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
georgib1
Публикувано на: 29-01-2017, 12:20
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 755
Регистриран на: 26.09.16



Следвах един урок за инсталацията на sfml.Направих всичко, поставих примерен код и ми излизат такива грешки:
CODE

error:unknown type name 'namespace'
error:expected '='.....

и ми отваря някакъв файл Time.hpp.Някакви идеи?Ползвам CodeBlocks


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
georgib1
Публикувано на: 29-01-2017, 12:27
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 755
Регистриран на: 26.09.16



На различните грешки излизат различни файлове.Ако не стане, ще я оставя тая визуализация.Иначе не искам нещо сложно - 2-3 прозореца.
Edit:
Оправих се.

Това мнение е било редактирано от georgib1 на 29-01-2017, 12:43


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
martinradev
Публикувано на: 29-01-2017, 13:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 206
Регистриран на: 06.08.14



Струва ми се, че ще е по-добра идея на първо време да се научиш да работиш със c++ standard library и тогава да мислиш да разглеждаш някакви други библиотеки за съвсем други неща.

Прочети какво прави #include директивата.
Иначе ето линкър туториал: http://www.lurklurk.org/linkers/linkers.html

Тези неща би трябвало до някъде да обяснят проблемите ти.
PMEmail Poster
Top
georgib1
Публикувано на: 21-02-2017, 21:22
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 755
Регистриран на: 26.09.16



Здрасти.Оправих си всичко с логика на програмата, грешките и т.н.Остана само това, че при всяко записване на оценка, отсъствие или, каквото и да де било трябва да се записва датата.Как мога да взема ден,месец и година?Четох малко в нета, ама там ги взимат с помощта на клас, записват много променливи и т.н.Има ли някаква функция с по-малко редове код, която да взима датата?Предполагам трябва да е в <time.h> ?


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
saruman
Публикувано на: 21-02-2017, 21:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1398
Регистриран на: 21.07.10





--------------------
http://www.wefunkradio.com/radio/

Remember,remember the fifth of November
PMEmail Poster
Top
set010110
Публикувано на: 11-03-2017, 08:04
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 28.02.17



QUOTE (georgib1 @ 11-01-2017, 17:58)
Здрасти.Този път съм търсил решение преди да питам, но не става(сигурно 1 час съм се ровил по някакви форуми, чел съм за функциите, които ползвам).Опитах се и да дебъгвам, но там ми куца също работата.Функцията, върху която работя сега е, да се пишат имената на учениците, които отсъстват в отделен файл.Начинът, по който го правя е следния:
Записват се учениците, които са в клас(въвеждат се от user-a) в отделен файл.След това отварям файла с всички ученици, които с в клас.Започвам да чета от него всяко едно име и го търся в другия файл с записаните ученици.Ако е намерено името, променливата брояч нараства.Правя проверка дали брояча е 0, ако е - записвам името на ученика(взет от файла със всички ученици) в искания файл.След това нулирам брояча за следващата проверка.Ето и кода:
CODE

void addWarningsIfStudentIsMissing()
{
cout <<"Kolko choveka ima v klas?:"<<endl;
int activeStudents;
cin >> activeStudents;
string name;
ofstream fileWithActiveStudents;
fileWithActiveStudents.open("activeStudents.txt");
ifstream fileWithStudents;
fileWithStudents.open("uchenici.txt");
ofstream fileWithWarnings;
fileWithWarnings.open("zabelejki.txt");
for(int i = 1;i<=activeStudents;i++)
{
      cout <<"Vuvedete imeto na uchenik \t"<<i<<":"<<endl;
      cin >> name;
      fileWithActiveStudents<<name<<endl;
      
}
fileWithActiveStudents.close();
ifstream readFromFileWithActiveStudents;
readFromFileWithActiveStudents.open("activeStudents.txt");
string holdActiveStudents;
string holdStudents;
int count = 0;
while(getline(fileWithStudents,holdStudents))
{
      while(getline(readFromFileWithActiveStudents,holdActiveStudents))
{
            size_t result = holdStudents.find(holdActiveStudents);
            if (result == string::npos)
            {
                  count++;
            }
      
      if (count == 0)
      {
            fileWithWarnings<<holdStudents;
      }
      count = 0;
}
      
      
}
readFromFileWithActiveStudents.close();
fileWithStudents.close();
fileWithWarnings.close();
remove("activeStudents.txt");      
}

Здравей

Аз също съм доста начинаещ в c++ , но мисля че ще е по добре да ползваш
json или xml или sqlite за съхранение на данните

ако правиш програмата за да се учиш , по-добре се носачи към едно от трите а защо не и трите по отделно , ще ти даде по добър experience

аз лично в момента се занимавам с sqlite
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 11-03-2017, 08:20
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3474
Регистриран на: 12.07.05



Да, писането на json или xml парсер е добро упражнение, но не е за начинаещ. Ако се има предвид да се ползва готова библиотека, то това (според мен) също е вредено за начинащи. За да научиш нещата трябва да ги нарпавиш сам с ръцете си. Като се научиш, после вече не е проблем да се ползват библиотеки.


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
set010110
Публикувано на: 11-03-2017, 11:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 28.02.17



QUOTE (dvader @ 11-03-2017, 08:20)
Да, писането на json или xml парсер е добро упражнение, но не е за начинаещ. Ако се има предвид да се ползва готова библиотека, то това (според мен) също е вредено за начинащи. За да научиш нещата трябва да ги нарпавиш сам с ръцете си. Като се научиш, после вече не е проблем да се ползват библиотеки.

Е що да вредно , ся кво да се мъчи да прави някакви измислени съхранения че даже и релации между данните на различни файлове, къде ще използва това в реален проект?

аз лично предпочитам по сложното, е вярно в началото е доста тегаво, защото трябва да осмислиш сто нови неща, но малко по малко се нарежда пъзела...

Аз в момента правя обвивка на sqlite, като гледам от една друга в гит , и се мъча по нея да се водя , и доста неща осмислих

там в тази обвивка в гит има db и query класове и в началото имаше много нови неща като shared pointer за db инстанцията и frend class и ми беше тъмна индия , а сега осмислих и разбрах как и защо ги ползват...

Само дето нямам време, мога да отделям по 1 час на ден и то не всеки ден , а когато е по сложно си трябва по продължително време
PMEmail Poster
Top
merkana
Публикувано на: 21-03-2017, 15:02
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 21.03.17



Всички програмисти са дебели - щото стоят постоянно зад компютъра и само ядат.
Всички сисадмини са слаби - щото постоянно тичат да оправят мрежата.

Но има и слаби програмисти - това са напреднали сисадмини.
Има и дебели сисадмини - това са измързеливили се програмисти.


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (12) « първа ... 10 11 [12]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0