BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
mrusno_mache |
Публикувано на: 23-01-2017, 10:17
|
||
Име: Мръсно Маче Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 349 Регистриран на: 17.12.15 ![]() |
Нищо не ти пречи да си четеш паралелно. Много от нас са били студенти и то в по-тежки времена и в по-тежки факултети от ФМИ. Винаги е имало достатъчно време да се чете допълнително. На 19 ти е още много рано да разбираш ползите от висшето образование. Когато станеш на 29 и си завършил една-две специалности, едва тогава ще можеш да оцениш какво дава ВУЗ-ът на един млад човек. |
||
stewie |
Публикувано на: 23-01-2017, 11:35
|
||||
![]() Име: Група: Форумен член Ранг: Почетен член Мнения: 3557 Регистриран на: 14.07.16 ![]() |
Exactly, аз учих и работих от самото начало, и завърших същата жълта сграда, за която се оплакваш. А навремето нямаше "ИТ бум" и нямаше и толкова работа и искаха и дипломи. Не се знае кога, пак ще се върнат тези времена. Затова ще учиш и ще бачкаш, да се научиш как се бачка ![]() Това мнение е било редактирано от stewie на 23-01-2017, 11:35 |
||||
Stilgar |
Публикувано на: 23-01-2017, 11:53
|
||||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 11761 Регистриран на: 13.05.08 ![]() |
Това с искането на дипломи е някакъв мит. Може да са ПИШЕЛИ, че искат дипломи, ама аз диплома взех някъде около 4тата година стаж и то почти по случайност. Да не говорим колко хора познавам дето до ден днешен нямат диплома от онова време. -------------------- Опитахме се да го направим както трябва, но стана както винаги.
|
||||||
stewie |
Публикувано на: 23-01-2017, 13:00
|
||||||||
![]() Име: Група: Форумен член Ранг: Почетен член Мнения: 3557 Регистриран на: 14.07.16 ![]() |
И все пак ако реши, че му се иска да работи извън Гегаландия, може да му влезе в употреба. Ако реши... Като трябваше да се регвам като свободна професия ми потрябва диплома. Когато по трудов договор си ръководител/директор софтуерни разработки, а не програмист/софтуерен разработчик - трябва диплома. С основно образование очаквам програмисти, даже начално ако може, скоро няма да се различават от бакшишите. Даже наскоро ме вози един бакшиш, учи джава при Наковисимо. |
||||||||
Stilgar |
Публикувано на: 23-01-2017, 13:30
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 11761 Регистриран на: 13.05.08 ![]() |
Може би това с дипломата е вярно за Белгия и Германия и някакви други такива стожери на бюрокрацията. За САЩ хората разправят друго и да не говорим колко известни маймуни има без диплома като почнеш от Anders (да се свети името Му) и стигнеш до Carmack.
-------------------- Опитахме се да го направим както трябва, но стана както винаги.
|
stewie |
Публикувано на: 23-01-2017, 13:45
|
||
Т.е. всички имаме шанс да станем като тях ? Аз бих заложил на един бакалавър за всеки случай. Зимнината е убао нещо. Това мнение е било редактирано от stewie на 23-01-2017, 13:45 |
||
Stilgar |
Публикувано на: 23-01-2017, 13:54
|
Титлата е абсолютно безполезна. Университетът не е ама дипломата е.
-------------------- Опитахме се да го направим както трябва, но стана както винаги.
|
johnfound |
Публикувано на: 23-01-2017, 16:16
|
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5958 Регистриран на: 27.05.04 ![]() |
Математика извън университета няма как да научиш. Друг е въпросът, че може да не я научиш и в университета. Но това поне си зависи само от тебе – шансът ще го получиш.
Та мисълта ми е, че отказвайки да учиш математика, автоматично си ограничаваш цялото бъдеще до такива области, които не изискват математика. Това може и да те устройва сега, но дали ще те устройва в бъдеще? Ти и без това вече си си ограничил възможностите – например вероятно няма да се занимаваш с неща, които изискват знания по литература или биология. Ако зарежеш университета и започнеш да учиш програмиране сам, ще станеш (с вероятност 99%) обикновен занаятчия, които ще си изкарва хляба (и маслото) с писане на скучни програми. Разбира се, завършвайки университета, шансовете да стане същото са също огромни. Примерно 90%. Но 9% си е шанс... -------------------- asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1 |
pkostov |
Публикувано на: 23-01-2017, 16:26
|
Име: Група: Потребител Ранг: Старо куче Мнения: 707 Регистриран на: 08.09.06 ![]() |
;-)
Това мнение е било редактирано от pkostov на 05-08-2017, 17:12 |
Demigod |
Публикувано на: 23-01-2017, 18:51
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 4238 Регистриран на: 26.04.09 ![]() |
влизаш в слаб университет и работиш full-time. Излизаш хем с диплома, хем с 4 години стаж ( ако успееш на цял ден ) или 2 години стаж ( ако не можеш да издържиш и си на половин ден )
не знам тия сладури какви съвети ти дават за математиката, въпреки че до колкото знам точно двама от тях си имат хабер от маметика - единият от тригонометрия ( което е около 10-ти клас в средно училище ), другият от ЛААГ, което е 1-ви семестър на 1-ви курс в произволен университет. Един път беше станало на въпрос "какво е производна" и след като прочетох отговорите ми се искаше да си напълня ваната с гореща вода, да легна вътре и да си прережа вените. Интересно с какви очи ти ги дават тия съвети, при положение, че думата тука е предимно "безхаберие" Това мнение е било редактирано от Demigod на 23-01-2017, 19:19 -------------------- being insane is so .... liberating ....
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |