BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем със събиране на елементи, 4+4 = 6?
georgib1
Публикувано на: 16-04-2017, 10:26
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 718
Регистриран на: 26.09.16



Здрасти, тук не ми работи една програма и тръгнах да я дебъгвам.Трябваше да намеря сумата на всеки ред от двумерен масив, за да ги ползвам после.Имам следния ред:
CODE

1 3 4

Това е целият масив:
CODE

1 2 3
3 2 1
1 3 4

Имам следния код:
CODE

for (int i = 0;i<3;i++)
{
sum+=array[2][i];

Става следното нещо:
При i = 0, сумата става 1.Когато i = 1, сумата става равна на 4.И накрая, когато i = 2, сумата става равна на 6.А елемент [2][2] е 4.Значи сумата трябва да стане равна на 8, а не на 6.От къде може да идва проблемът?


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 16-04-2017, 11:47
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3433
Регистриран на: 12.07.05



Показвай целият код, а не само това, което смяташ че е проблема.


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
TrustHavic
Публикувано на: 16-04-2017, 12:05
Quote Post



Име: Станимир
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 220
Регистриран на: 30.04.14



и днес ли е работен ден?
PMEmail Poster
Top
georgib1
Публикувано на: 16-04-2017, 12:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 718
Регистриран на: 26.09.16



Не знам какво се случваше.Направих ръчно събирането и се оправи.После пак с цикъл и вече си показваше 8.
@TrustHavic - няма почивни дни icon_lol.gif.


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
johnfound
Публикувано на: 16-04-2017, 16:31
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4563
Регистриран на: 27.05.04



QUOTE (georgib1 @ 16-04-2017, 13:40)
Не знам какво се случваше.

Това определено говори, че имаш някъде бъг. На бъговете това им е характерно, че понякога работят, понякога не. Например, променливата sum нулираш ли я преди цикъла?

Това мнение е било редактирано от johnfound на 16-04-2017, 16:32


--------------------
asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
PMEmail PosterUsers Website
Top
georgib1
Публикувано на: 16-04-2017, 17:08
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 718
Регистриран на: 26.09.16



QUOTE (johnfound @ 16-04-2017, 16:31)
QUOTE (georgib1 @ 16-04-2017, 13:40)
Не знам какво се случваше.

Това определено говори, че имаш някъде бъг. На бъговете това им е характерно, че понякога работят, понякога не. Например, променливата sum нулираш ли я преди цикъла?

Да, още при декларирането.


--------------------
Разликата между junior и senior е, че senior-a си гугълва сам проблема
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0