BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> проблем с char*
limitless7
Публикувано на: 07-01-2018, 13:50
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 1
Регистриран на: 04.03.17



Здравейте,

Извинявам за глупавия въпрос, но дали някой може да ми разясни употребета на char* и разликата между 'а' и "а" при употребата му, освен че едното се възприема като символ, а другото като стринг. И трябва ли ми някаква библиотека при употребата му.

#include <iostream>
#include <stdio.h>

int main() {
const char *Words[] = { “apple”, “orange”, “month”, “vehicle” };


return 0;
}
Дава ми грешка identifier "<някоя от думите>" is undefined и не мога да разбера защо.
ПП: Търсих в различни източници, но не ми стана много ясно. Предварително благодаря за помощта.
PMEmail Poster
Top
Altotas
Публикувано на: 07-01-2018, 14:39
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 12
Регистриран на: 06.01.18



QUOTE (limitless7 @ 07-01-2018, 13:50)
Здравейте,

Извинявам за глупавия въпрос, но дали някой може да ми разясни употребета на char* и разликата между 'а' и "а" при употребата му, освен че едното се възприема като символ, а другото като стринг. И трябва ли ми някаква библиотека при употребата му.

#include <iostream>
#include <stdio.h>

int main() {
const char *Words[] = { “apple”, “orange”, “month”, “vehicle” };


return 0;
}
Дава ми грешка identifier "<някоя от думите>" is undefined и не мога да разбера защо.
ПП: Търсих в различни източници, но не ми стана много ясно. Предварително благодаря за помощта.

Проблема ти е че си copy/paste-вал от някъде и кавичките на са правилните кавички:
смени “ с "


--------------------
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2015 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0