BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Регистрация на dev account за WP7 за Българи
Emooo
Публикувано на: 03-03-2011, 11:34
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1366
Регистриран на: 13.07.04Здравейте,

Пиша тази тема в цел да помогна и на други девелопъри които искат да публикуват софтуер за WP7 но поради това, че нашата скъпа държава не е на картата на Майкрософт това е невъзможно (за сега). Ето как аз се сдобих с акаунт:

Първата ми идея за сдобиване на акаунт за WP7 след като разбрах че България не се подържа беше да направя банкова карта от друга държава която се подържа от Майкрософт. За щастие сестра ми в този момент се оказа на стаж в европейския парламент в Брюксел и аз я помолих да си направи една карта VISA Electron и банкова сметка и ми я даде да се регистрирам. Оказа се обаче че в Белгия няма карти VISA Electron, кредитната карта VISA Classic няма шанс да се даде Българин временно пребиващ там. Така че този вариант отпадна.

Почнах да търся нов вариант и пак прегледах държавите които Майкрософт подържа и забелязах Гърция. Много се ядосах че подържат Гърция, а не България но ми дойде идеята, че мога да ида в Гърция да си направя банкова сметка и карта и да се регистрирам. Обаче трябваше да се ходи до Гърция и бях го запланувал да го направя след като се стопли малко времето.

Между временно звънах на Пиреос банк тъй като те са гръцка банка и ги попитах дали няма начин през тях да си извадя гръцка VISA Electron - каза ми че някой от картите които издавали били с гръцко обозначение но нямало гаранция, че моята която ще издадат ще бъде такава. Вариант с Българо-гръцките банки отпадна но ми дойде друга идея.

Помислих си а дали не е възможно да се регистирам с Българската си карта като избера Гърция като страна - за мое учудване всичко мина гладко и за 2 дни се сдобих с dev account.

Ето стъпките които направих.

1. Регистирах си email в hotmail като избрах адрес в Гърция - просто в google maps избрах някакъв адрес в Солун. Малко е неудобно, защото получаваш писма на гръцки но google chrome ги превежда перфектно на Български. Може би ако email-a е Български може пак да стане.

2. Регистирах се на app hub с гръцкия си емайл като избрах отново Гърция като страна и отново с произволния адрес с който си регистрирах емайла.

3. Стигнах до момента с плащането на 99$ annual developer fee - въведох номера на Българската си VISA Electron издадена от SG Express Bank

4. Стана!!!

5. Стигнах обаче до следващата страница където трябва да се въведе банкова сметка на която Майкрософт трябва да превежда парите ти, който печелиш от продажба и реклама. Това не е бакова карта, а номер на сметка - IBAN и SWIFT код. Тъй като смятам да пускам мойте приложения с реклами на трети лица, а не от Майкрософт - това не съм го попълвал, защото практически не смятам да получавам пари от Майкрософт. Смятам да използвам Smaato за рекламите а те работят с paypal и нямат нищо общо с тази регистрация. Ако някой успее да въведе данни за БГ IBAN/SWIFT и да получи пари на тази сметка моля да пише на емайла ми или тук във форума.

6. Въпреки че регистрацията приключи това не е всичко. Тази регистрация просто приема данните ти които после трябва да бъдат проверени от една компания наета от Майкрософт която трябва да ти провери данните, които си въвел и да гарантира, че това което си написал в вярно и нямаш задни мисли на талибнаски терорист. Компанията се казва GeoTrust и след регистрацията те се свързват с тебе като изкат от тебе снимка на личната ти карта или шофьорската ти книжка. Разбира се това е ключовия момент и като не те одобрят - край. Пратих копие на сканираната ми лична карта по емайл. Очаквах верификацията да отнеме месец, защото бях чел по форумите, че хората чакат много много дълго, а GeoTrust работя бавно. След няколко часа получих писмо от GeoTrust, че снимката на личната ми карта закривала някакъв текст от сканирания документ към които беше прикачена и да изпратя на ново документа със сканираното копие на отделен лист. Направих го. Това беше вчера 2ри март. Днес на 3ти март сутринта получих писмо че акаунта ми е одобрен, регистрирах си телефона като dev device и успях да си пусна приложенията на него.

Това е което направих. Успех на другите които ще се борят като мен.

за контакт: ekalchev@hotmail.com , ekalchev.blogspot.com

честит 3 март и наздраве за България

Това мнение е било редактирано от Emooo на 03-03-2011, 15:19


--------------------
Профила е неактивен. Може да се изтрие.
PM
Top
donangel
Публикувано на: 03-03-2011, 17:58
Quote Post


Group Icon
Име: Дончо Ангелов
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 1757
Регистриран на: 12.11.04Страхотно е, имаш ли нещо против да го напишеш като блог материал / гост блогър в моя или в MS Bulgaria Dev Evangelism blog?


--------------------
PMEmail PosterUsers WebsiteICQYahooMSN
Top
0xdeadc0de
Публикувано на: 07-03-2011, 14:58
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 1987
Регистриран на: 26.07.04QUOTE (donangel @ 03-03-2011, 18:58)
Страхотно е, имаш ли нещо против да го напишеш като блог материал / гост блогър в моя или в MS Bulgaria Dev Evangelism blog?

Знам че не ти е работа вече, но не е ли по-добре да се "оправят" нещата, вместо в dev evangelism blog да се пише как да "прецакаме" системата ?


--------------------
One OS to rule them all, One OS to find them,
One OS to bring them all and in the darkness bind them ... MS-DOS FoReVeR!
PMEmail PosterYahoo
Top
Stilgar
Публикувано на: 07-03-2011, 16:49
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 13172
Регистриран на: 13.05.08Направо покъртително е това. Как да не ги напсуваш Microsoft (България). Гърците как могат?

BTW този телефон дето го отключи в България ли го купи?


--------------------
Опитахме се да го направим както трябва, но стана както винаги.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Emooo
Публикувано на: 07-03-2011, 17:09
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1366
Регистриран на: 13.07.04QUOTE (Stilgar @ 07-03-2011, 16:49)
BTW този телефон дето го отключи в България ли го купи?

Да


--------------------
Профила е неактивен. Може да се изтрие.
PM
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0