BG Development

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем - не мога да вляза в гугъл акаунта си!, Изиска ми потвърждение чрез телефон?!
Бай Аз
Публикувано на: 23-07-2024, 10:59
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Здравейте!

Имам проблем - не мога да вляза в гугъл акаунта си! И съответно в пощата си в g-mail.

Не съм забравил потребителското си име и паролата!

Просто гугъл са някакви ненормални параноици!

Ето какво се случи: бях на почивка и оттам пробвах да вляза в гугъл акаунта си(потребителското име и паролата са запаметени в браузъра, който използвам на лаптопа ми) и след като ги въведох - ми даде грешка - че изисква някакво допълнително потвърждение?! (от какъв зор, когато потребителското име и паролата ми са верни, и не съм включвал потвърждение чрез телефон)

И започна да ме вкарва в някакви "филми" - да ми дава опции, в които има само такова потвърждение чрез телефон. Но проблемът е, че аз си направих този акаунт отдавна и естествено там фигурира тогавашния ми(стария ми) телефонен номер - който отдавна не е активен.

И не мога да получа SMS с код за потвърждение...

Изпробвах какво ли не, но нищо не става!

Изпробвах да задам новия си телефонен номер - не го приема.
Влизах в опциите за помощ избирах различни варианти - и НИЩО!
Накрая даже ме блокираха, поради ТВЪРДЕ МНОГО НЕУСПЕШНИ ОПИТИ ЗА ВЛИЗАНЕ.

Като се прибрах в къщи изпробвах да вляза от домашния си компютър, откъдето по принцип влизам в гугъл акаунта си - и отново същата история...

Пробвах да им пиша на гугъла до някаква техническа поддръжка или нещо подобно - НЯМА ДАДЕН НИКАКЪВ КОНТАКТ ЗА ОБРАТНА ВРЪЗКА ПРИ ПРОБЛЕМИ! (Освен някакъв платен вариант)

Това е. Ако някой има идея - споделете!

п.с. Вариант да си правя нов гугъл акаунт не е опция, защото искам да си вляза в тоя!

Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 23-07-2024, 11:01
PMEmail Poster
devil
Публикувано на: 23-07-2024, 12:14
Quote Post

Име: Ангелов
Ранг: Почетен член

Да си мислил навремето (като си сменял номер). Пиеш една студена вода и си правиш нов (ако толкова ти трябва). Друг начин няма.

Това мнение е било редактирано от devil на 23-07-2024, 12:15

--------------------
PMUsers WebsiteICQ
ici
Публикувано на: 23-07-2024, 12:59
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP

Те от гугълта пращаха мейли преди време и аз тогава си отпечатих едно листо с няколко тайни кода за отключване, но също така там ми е служебният и личният номер. Личният го пазя и плащам по 18лв на месец само за да си пазя номера. Преди беше 2.30лв на месец и сърцето им се обливаше в кръФ като ходех до офис на Виваком, но преди половин година го смениха насилствено педалите.

--------------------
Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
PMEmail PosterUsers Website
Бай Аз
Публикувано на: 23-07-2024, 13:22
Quote Post

Име:

Този акаунт го имам повече от 10 години, а телефонът ми е с друг номер от 8 години и въобще не ми е идвало наум, че трябва да го актуализирам, защото навремето нямаха такива потвърждения с SMS.

Иначе и на мен ми пращаха някакви имейли за разни допълнителни функции - но аз не им обръщах внимание, защото не ме интересуват.

Последните пъти като влизах ме питаха дали искам да имам потвърждение чрез телефонен номер - и аз им казах - НЕ!

Сега навярно са ме избачкали с това допълнително потвърждение, защото съм влязъл от друго IP - макар, че това тях какво ги интересува? Нали името и паролата съвпадат!

Тия гугъл просто са някакви параноици!

Някъде пишеше из помощта, за блокиране за 7 дни, но не знам дали беше точно за моя случай. Но в краен случай ще изчакам една седмица и пак ще се опитам да вляза от домашния компютър, от който по принцип си влизам, и да видим дали ще проработи?

PMEmail Poster
vallentin
Публикувано на: 23-07-2024, 14:55
Quote Post

Group Icon
Име: Валентин Василев
Група: BG Dev модератори

Това не е параноя, а нагъл стремеж да те идентифицират кой си, за да те профилират и прочие. Аз затова не ползвам нищо гугълско, което изисква акаунт.

--------------------
For I am a man who knows whats pain, and loneliness and struggle,
Yet thats no reason to complain, but help, some other's toddle.
___
PMUsers WebsiteICQ
H_A_L_F
Публикувано на: 23-07-2024, 19:19
Quote Post

Име: Антон Банчев

PMEmail Poster
Бай Аз
Публикувано на: 24-07-2024, 07:43
Quote Post

Име:

QUOTE (H_A_L_F @ 23-07-2024, 19:19)
Опитай тук
https://accounts.google.com/v3/signin/recov...162021782&ddm=0

Да, това е страницата за възстановяване на акаунта, изпробвах я и нея предния ден - но пак ме вкарваше в същите варианти...

-------------------------------------------------------------------

Слава Богу, успях да вляза в профила си!

Вчера вечерта изпробвах различни варианти и реших да избера(за първи път) да ми изпратят SMS код за потвърждение, макар и на несъществуващия ми телефонен номер, и после успях да вляза, въпреки че изписа, че кодът не може да бъде изпратен(някъде въведох пак стария си телефонен номер).
Но не помня добре какво точно натиснах след това и дали бях на страницата за възстановяване на профила, понеже изпробвах много варианти.

След това ми изписа червен удивителен знак на профила и потвърдих за всички проблемни влизания, че съм бил аз, тогава изчезна.

Но не успях да добавя имейл адрес за възстановяване на профила - на снимка 1:

https://ibb.co/jDgDR9L

при кликване върху него - отново ми иска авторизация - на снимки 2 и 3

https://ibb.co/D5LS5nB

https://ibb.co/TRc75Tf

и се опитва да ми изпрати код на несъществуващия телефонен номер - снимки 4 и 5

https://ibb.co/QJ3xFtX

https://ibb.co/bvC6BwC

Успях да си сменя телефонния номер като избрах ( в долната част) страницата за възстановяване на профила - снимка 6

https://ibb.co/bvqpqfB

Но въпреки, че смених телефонния си номер, когато ми иска потвърждение за смяна на имейл или друга настройка - незнайно защо иска да ми изпраща код за потвърждение на стария невалиден телефонен номер?!
Така, че и сега не можах да въведа имейл адрес за възстановяване...

Както и да е. Не ми се занимава повече засега. Важното е, че успях да вляза в акаунта си!

--------------------------

Като генерален извод ще кажа, че ако влизате в гугъл акаунта си от друг компютър(или друг IP адрес) трябва да сте готови да минете през това допълнително потвърждение чрез телефонен номер или имейл адрес.

Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 24-07-2024, 07:48
PMEmail Poster
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0