BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Имате ли хакове за прекалено суха пастърма?
SuN
Публикувано на: 01-03-2024, 15:49
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 12837
Регистриран на: 27.01.05



Позабравих пастърмата с 1 месец повече от нужното в хладилника и стана толкова суха, че е трудно да се яде.

Досега съм пробвал:
1. Държане под струя вода за да поомекне преди да се опитам да си счупя зъбите.
2. Варене с ориз за около 40-60 минути. Можеше вече да се разчупва само с лъжица, но пак беше твърда.

Имате ли си тайни хитринки за спасяването на мезето? Или да се откажа и да отида до магазина за тази вечер? icon_smile.gif


--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 01-03-2024, 17:10
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 18616
Регистриран на: 06.06.04



В стъклен съд, желателно боросиликатен, се слагат три части концентрирана сярна киселина. Бавно се сипва 1 част водороден прекис 30%. Всякакво месо омеква! Кокали също. Сместа се приготвя преди употреба.


--------------------
Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Дон Реба
Публикувано на: 01-03-2024, 17:21
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 10213
Регистриран на: 11.11.06



печеш на грил и става на чипс, аз съм го правил
PM
Top
Bender++
Публикувано на: 01-03-2024, 18:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 544
Регистриран на: 18.04.21



Свари я да омекне и след това я дай на котките


--------------------
Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 01-03-2024, 19:00
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3132
Регистриран на: 27.07.16



Изхвърли веднага това сурово чумаво месо, че пак ще те тръшне Ковида, колкото и да си му свикнал.
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 01-03-2024, 19:10
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 12837
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE (Bender++ @ 01-03-2024, 18:53)
Свари я да омекне и след това я дай на котките

Това са ми новите протеинови барчета, така че никакви котки. Пък и изненадващо, с първите бройки не видях котка да се оплаква, че ѝ е твърдо. Яде и иска още. icon_smile.gif


--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Top
WizardKing
Публикувано на: 01-03-2024, 21:39
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 516
Регистриран на: 12.08.23



Ако сам си правиш пастърма, защо е в хладилника? Или говориш за някакви парченца купешка?

Ако я нарежеш с машина и я вариш с някакви зеленчуци може да поумекне ала тип хамериканското бийф джърки.


--------------------
Screw You Guys, I'm Going Home!
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 01-03-2024, 21:56
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 12837
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE
Ако сам си правиш пастърма, защо е в хладилника? Или говориш за някакви парченца купешка?

Купешките са много скъпи. Това са ми първите бройки и ги направих с помощ като за мен остана отговорната задача да си ги наблюдавам у нас. Слагат се в хладилника когато си беден и страдаш от глобално затопляне зимата. Там те трябва да изсъхват в продължение на около месец (в моя случай изсъхваха два месеца).

Оставих ги по-дебели моите за да приличат на дебелите вафли, но след като изсъхнаха варенето не помагна, дори и да разчупя малко парчетата предварително. С метода на Реба ще пробвам следващия път като ги забравя, което сигурно пак ще се случи. Все пак ми се струва, че трябва да са нарязани предварително на ленти за да стане хубав чипса, а не да са дебели по +1см. icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от SuN на 01-03-2024, 21:57


--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Top
Дон Реба
Публикувано на: 03-03-2024, 08:14
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 10213
Регистриран на: 11.11.06



QUOTE (SuN @ 01-03-2024, 21:56)
Все пак ми се струва, че трябва да са нарязани предварително на ленти за да стане хубав чипса, а не да са дебели по +1см. icon_smile.gif

така е, проблем ли е рязането? с остър нож би трябвало да можеш да отцепиш тънки полупрозрачни ленти
PM
Top
Delegate
Публикувано на: 03-03-2024, 10:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2674
Регистриран на: 30.05.09



проблем е, защото най-вероятно вече ги е нарязал на 1 сантим и сега пръстите са по-важни от пастърмата.

Това мнение е било редактирано от Delegate на 03-03-2024, 10:46
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0