BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Какви нови за мен технологии да уча?, Молба за съвет
chessplayer
  Публикувано на: 15-11-2020, 13:07
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 15
Регистриран на: 06.11.18Здравейте,

Аз съм се занимавал със ембедед програмиране 5 години, като в университета освен C съм изучавал езици от високо ниво като Perl, JS и Java, но не съм ги ползвал в работата си. Сега в професинален план очаквам да ми се наложи да използвам .Net като смятам, че това е хубав набор от технологии и бих го изучавал с удоволствие но от досегашния ми професионален опит смятам, че човек не трябва да разчита изцяло на фирмата в която работи да го обучи на всичко, което иска да знае и затова започнах да се обучавам през укендите, когато мога с курсове в Udemy и задачи в HackerRank, но темите които ме вълнуват са наука за данните, изкуствен интелект и уеб програмиране. Всичко звучи добре, но в момента ми се иска да изуча Руби за уеб програмиране тъй като ми се струва много хубав език и Питон за наука за данните и изкуствен интелект, но Питон ми се струва особен и леко чепат така да се каже, а не знам дали е адекватно човек да очаква да е про едновременно в Phyton и Ruby със съпътсващите уеб езици за като JS и SQL, та въроса ми е дали не е разумно да се съсредоточа само върху Phyton временно и за наука за данните и за уеб програмиране, за да може да фокусирам усилията си върху по малко на брой технологии въпреки, че според мен не е идеалния избор за уеб разработка?
Какво ще ме посъветвате?
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 15-11-2020, 13:18
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4925
Регистриран на: 12.07.05QUOTE (chessplayer @ 15-11-2020, 13:07)
Какво ще ме посъветвате?

Ако искаш нещо сериозно - учи алгоритми.


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
akrachev
Публикувано на: 17-11-2020, 10:21
Quote PostИме: акрачев
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 953
Регистриран на: 27.11.09А защо не преформулираш въпроса - Какво да уча за да създам мой продукт/услуга ?


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
chessplayer
Публикувано на: 17-11-2020, 13:16
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 15
Регистриран на: 06.11.18QUOTE (akrachev @ 17-11-2020, 10:21)
А защо не преформулираш въпроса - Какво да уча за да създам мой продукт/услуга ?

Може би някой ден и това ще успея да направя но на дневен ред е изкуствения интелект и уеб програмирането като допълнителни области в които бих искал да се развия. Преди време започнах докторантура в сферата на изкуствения интелект, но не успях да я довърша и ми се иска да направя някой ден опит да защитя степента, затова и защото са интересни се оптивам да отделям време на обученията в Udemy, също така преди да помисля за собствен продукт ми се иска да реализирам няколоко собствени ембедед проекта и собствен сайт. Не изключвам възможността и от там да излезе нещо като продукт, а ако ли не, тъй като ще работя с .Net току виж съм станал много добър и разработя нещо с .Net, но засега свободното си време мисля да отделя на наука за данните и изкуствен интелект. А що се отнася до Phyton мисля да се съсредоточа върху него за уеб, заради това, че не ми се струва добра идея да се разпилявам върху много технологии иначе Ruby и Perl ми се струват по-подходящи, но това е моето мнение на може би не толкова напреднал.
PMEmail Poster
Top
deam0n
Публикувано на: 17-11-2020, 15:45
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 127
Регистриран на: 12.09.05Учи мандарин icon_wink.gif
PMEmail Poster
Top
CPPlus
Публикувано на: 20-11-2020, 13:17
Quote PostИме: Людмил Григоров
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1117
Регистриран на: 22.06.11TechLead-a казва да не учиш AI!!! icon_lol.gif

Единствения валиден съвет който мога да ти дам със сигурност е да отидеш в някой ранен startup с добър екип и прозрачност. Там всеки ще прави по 100 неща едновременно и ако колегите ти са добри професионалисти хем ще видиш целия процес на на разработка на продукт от край до край, хем ще имаш много шапки и ще пипаш навсякъде.

Иначе за алгоритмите - понеже някак си кривнах от правия път и от три години съм чист webаджия мисля да се върна на пътя на правдата и да стана комплексиран С++ програмист. LeetCode и подобни ми се струват като страхотно начало заедно с книгите на Scott Meyers (които така и не прочетох до ден днешен).

То аз не съм старо куче в областта, но това, което според мен е ключово за един добър програмист, е mindset-a на човек, който си компилира кода до ASM инструкциите на ум и кодът му работи даже като спре тока

Иначе тоя web не знам човек трябва ли да му обръща някакво по-специално внимание. Една камара frameworks, всичките досущ еднакви. Хващаш там каквото е модерно тази седмица и следващата седмица като ти се наложи се адаптираш. Е сега Кубернетес, докер мокер, Свелте. Утре махаш Свелтето и слагаш Angular 30. npm install и деплойваш 200 мегабайта bundle. Това е то живота icon_lol.gif


--------------------
Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 20-11-2020, 13:37
Quote PostИме:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3091
Регистриран на: 17.01.17На web-ът не му се учат фреймуърциъте а принципите/тенденциите защото той се превръща в основна комуникационна среда на приложенията.
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0