BG Development


Страници: (5) [1] 2 3 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> От къде е тази стойност?, От къде е тази стойност в описанието...
ROSката
Публикувано на: 25-12-2019, 16:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 65
Регистриран на: 17.11.16



Към задачата - c#

Здравейте icon_smile.gif!
това е задача В СофтУни basics ниво. Погледнете го условието и дайте идеи!
P:S Много добра задача!!! icon_smile.gif

7. Световен рекорд по плуване
Иван решава да подобри Световния рекорд по плуване на дълги разстояния. На конзолата се въвежда рекордът в секунди, който Иван трябва да подобри, разстоянието в метри, което трябва да преплува и времето в секунди, за което плува разстояние от 1 м. Да се напише програма, която изчислява дали се е справил със задачата, като се има предвид, че: съпротивлението на водата го забавя на всеки 15 м. с 12.5 секунди. Когато се изчислява колко пъти Иванчо ще се забави, в резултат на съпротивлението на водата, резултатът трябва да се закръгли надолу до най-близкото цяло число.
Да се изчисли времето в секунди, за което Иванчо ще преплува разстоянието и разликата спрямо Световния рекорд.
Вход
От конзолата се четат 3 реда:
1. Рекордът в секунди – реално число в интервала [0.00 … 100000.00]
2. Разстоянието в метри – реално число в интервала [0.00 … 100000.00]
3. Времето в секунди, за което плува разстояние от 1 м. - реално число в интервала [0.00 … 1000.00]
Изход
Отпечатването на конзолата зависи от резултата:
• Ако Иван е подобрил Световния рекорд отпечатваме:
o " Yes, he succeeded! The new world record is {времето на Иван} seconds."
• Ако НЕ е подобрил рекорда отпечатваме:
o "No, he failed! He was {недостигащите секунди} seconds slower."
Резултатът трябва да се форматира до втория знак след десетичната запетая.

Примерен вход и изход
Вход Изход Обяснения
10464
1500
20 No, he failed! He was 20786.00 seconds slower. Иван трябва да преплува 1500 м.: 1500 * 20 = 30000 сек.
На всеки 15 м. към времето му се добавят 12.5 сек.:
1500 / 15 = 100 * 12.5 = 1250 сек.
Общо време: 30000 + 1250 = 31250 сек.
10464 < 31250
Времето, което не му е стигнало за да подобри рекорда:
31250 – 10464 = 20786 сек.
Вход Изход Обяснения
55555.67
3017
5.03 Yes, he succeeded! The new world record is 17688.01 seconds. Иван трябва да преплува 3017 м.: 3017 * 5.03 = 15175.51 сек.
На всеки 15 м. към времето му се добавят 12.5 сек.:
3017/ 15 = 201 * 12.5 = 2512.50 сек.
Общо време: 15175.51 + 2512.50 = 17688.01 сек.
Рекордът е подобрен: 55555.67 > 17688.01

подсказки

БЛАГОДАРЯ icon_smile.gif! Весели празници!

Това мнение е било редактирано от ROSката на 25-12-2019, 16:47


--------------------
<? php
while (have_posts() ) {
the_post() ;
the_title() ;
the_content() ;
PMEmail Poster
Top
miron
Публикувано на: 25-12-2019, 17:58
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 650
Регистриран на: 26.04.05



Ако разделиш 3017 на 15 и резултата го закръглиш надолу до цяло число, не получаваш ли 201?
PM
Top
ROSката
Публикувано на: 25-12-2019, 18:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 65
Регистриран на: 17.11.16



@miron Здравей!
да, но защо не умножава по 100, за да се оправи с мерните еденици?!


--------------------
<? php
while (have_posts() ) {
the_post() ;
the_title() ;
the_content() ;
PMEmail Poster
Top
miron
Публикувано на: 25-12-2019, 18:19
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 650
Регистриран на: 26.04.05



Мерните единици са метри и секунди навсякъде, не виждам защо трябва да се умножава по 100

Това мнение е било редактирано от miron на 25-12-2019, 18:29
PM
Top
ROSката
Публикувано на: 25-12-2019, 18:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 65
Регистриран на: 17.11.16



@miron мерси! Беше ми полезно icon_smile.gif!


--------------------
<? php
while (have_posts() ) {
the_post() ;
the_title() ;
the_content() ;
PMEmail Poster
Top
Набухвател
Публикувано на: 25-12-2019, 21:07
Quote Post



Име:
Група: Изгонен
Ранг: Активен

Мнения: 170
Регистриран на: 09.01.18



QUOTE
това е задача В СофтУни basics ниво. Погледнете го условието и дайте идеи!

Не те ли е срам да разваляш коледата със софлуни ?


--------------------
PMEmail Poster
Top
ROSката
Публикувано на: 25-12-2019, 23:15
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 65
Регистриран на: 17.11.16



@Набухвател що 😏?


--------------------
<? php
while (have_posts() ) {
the_post() ;
the_title() ;
the_content() ;
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 26-12-2019, 00:16
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3200
Регистриран на: 21.02.18



защото този индивид се опитва да направи шивачки от програмистите заливайки пазара с български инийци


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
https://ncase.me/trust-bg/
---
Misanthropy is the general hatred, dislike, distrust or contempt of the human species or human nature. A misanthrope or misanthropist is someone who holds such views or feelings.
--
"Не може да си на висок пост без да си подкупен. Ще те махнат." - SuN Трола
PMEmail PosterUsers Website
Top
ROSката
Публикувано на: 26-12-2019, 11:55
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 65
Регистриран на: 17.11.16



моето решение на задачата

Здравейте,
някъде бъркам. Погледнете я! Мерси icon_wink.gif.


--------------------
<? php
while (have_posts() ) {
the_post() ;
the_title() ;
the_content() ;
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 26-12-2019, 11:58
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3285
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (ROSката @ 26-12-2019, 12:55)
моето решение на задачата

Здравейте,
някъде бъркам. Погледнете я! Мерси icon_wink.gif.

Е, верно ли? Screenshot на код. На това ли в учат в тея "университети"? И при това screenshot на screenshot-a плеснат в MS Paint... "Треаше" и с телефона да го щракнеш накрая

Това мнение е било редактирано от PxL на 26-12-2019, 12:31


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0