BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Превод на сорс код от C# на C++
velizarpetev
Публикувано на: 16-10-2019, 10:15
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



Здравейте!
Може ли някой да ми преведе кода от C# на C++
CODE

using System;
using System.IO;

namespace TestMatrixTask
{
   public class Program
   {
       static void Main(string[] args)
       {
           StreamReader file = new StreamReader("test.txt"); //Read file with stream
           var matrix = new int[10, 10];
           string numberString;

           for (int i = 0; i < 10; i++)
           {
               file = new StreamReader("test.txt");
               int counter = 0; //Used for setting values to second dimension of array

               while ((numberString = file.ReadLine()) != null) //This reads line by line from the file
               {
                   int number = int.Parse(numberString);
                   matrix[i, counter] = number;
                   counter++;
               }
           }

           //Used to get starting index for line
           int spacesToSkip = 9;
           for (int i = 0; i < 10; i++)
           {
               for (int k = 0; k < spacesToSkip; k++)
               {
                   Console.Write("_");
               }

               //Gets the dimension size and writes numbers from the matrix according to the spaces you need to skip
               for (int k = spacesToSkip; k <= matrix.GetUpperBound(1); k++)
               {
                   Console.Write(matrix[i, k]);
               }

               //Goes to new line
               Console.WriteLine();
               spacesToSkip--;
           }
       }
   }
}
PMEmail Poster
Top
Emooo4
Публикувано на: 16-10-2019, 10:59
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 12
Регистриран на: 05.10.19



А вълшебната думичка няма ли да кажеш?
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 16-10-2019, 11:02
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 5777
Регистриран на: 14.07.16



Дири тук брат/мой/баце/бате/батка/чуек/пустиняк https://translate.google.com/
PM
Top
velizarpetev
Публикувано на: 16-10-2019, 11:06
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



QUOTE (Emooo4 @ 16-10-2019, 10:59)
А вълшебната думичка няма ли да кажеш?

Моля те, ще съм ти благодарен
PMEmail Poster
Top
Emooo4
Публикувано на: 16-10-2019, 11:14
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 12
Регистриран на: 05.10.19



Аз нямах предвид "моля". А "плащам ХХХ"
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 16-10-2019, 11:31
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3093
Регистриран на: 26.04.05



Мани ги тея готови неща, айде да го мислим заедно в другата тема. По-добре ще ти е да го научиш вместо да ти го плеснем готово.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
velizarpetev
Публикувано на: 16-10-2019, 11:39
Quote Post



Име: Велизар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 14.10.19



QUOTE (PxL @ 16-10-2019, 11:31)
Мани ги тея готови неща, айде да го мислим заедно в другата тема. По-добре ще ти е да го научиш вместо да ти го плеснем готово.

Знам, най-хубаво е да го науча, но просто нямам време. След 2 дни ми е изпита, пак трябва да съм предал задачата.
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 16-10-2019, 11:50
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3093
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (velizarpetev @ 16-10-2019, 12:39)
QUOTE (PxL @ 16-10-2019, 11:31)
Мани ги тея готови неща, айде да го мислим заедно в другата тема. По-добре ще ти е да го научиш вместо да ти го плеснем готово.

Знам, най-хубаво е да го науча, но просто нямам време. След 2 дни ми е изпита, пак трябва да съм предал задачата.

Няма грижи, ще го измислим, задачката не е сложна. Само бъди активен в другата тема, там колегата е задал въпрос, аз чакам да го отговориш, за да продължим.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
SoftUniBog
Публикувано на: 17-10-2019, 15:35
Quote Post



Име: Божествения
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 53
Регистриран на: 02.10.19



Дотнет-а се асмеблира до intermediate code, C# по принцип се пише ако си нормален, С++ е за мазохисти (под .НЕТ), мое даже и Хаскел и F# ако си педал и/или се правиш на умен и става все едно.

След това мое се деасемблира обратно в произволен взик, Reflector беше последно туула за това, сега не знам, може да има други.
PMEmail Poster
Top
jean_lesn
Публикувано на: 07-11-2019, 17:35
Quote Post



Име: Ян Лесневски
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 971
Регистриран на: 26.05.04



Аз се съмнявам във валидността на оригиналния код. Чудя се как вътре в цикъла от 0 до 9 ще се вика file = new StreamReader("test.txt") общо 10 пъти и как ще попълни матрицата реално.
PMUsers WebsiteICQ
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0