BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Android, как програмно се сдвояват блутут девайси?
abramabra
Публикувано на: 07-11-2018, 11:03
Quote Post



Име: Никола
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 19
Регистриран на: 02.07.15



Android, как програмно се сдвояват блутут девайси?

В мрежата има примери, но всички ползват 3rd party библиотеки (Zebra и други).
Как да discowery близките блутути и да се опитам да се pair с избрано устройство?
PMEmail Poster
Top
Barnabas
Публикувано на: 07-11-2018, 11:17
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 418
Регистриран на: 02.03.15



Прочети блутут спецификацията
PMEmail Poster
Top
abramabra
Публикувано на: 07-11-2018, 11:39
Quote Post



Име: Никола
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 19
Регистриран на: 02.07.15



QUOTE (Barnabas @ 07-11-2018, 11:17)
Прочети блутут спецификацията

Благодаря icon_smile.gif това отнема много време, а се надявам някой, който е прочел спецификацията, накратко да каже основното, за ползване на BluetoothAdapter при pair
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 07-11-2018, 12:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1903
Регистриран на: 17.01.17



Колко по кратко от страничката с документацията искаш?
Че дори и примери има...
PMEmail Poster
Top
abramabra
Публикувано на: 07-11-2018, 12:36
Quote Post



Име: Никола
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 19
Регистриран на: 02.07.15



QUOTE (thrawn @ 07-11-2018, 12:25)
Колко по кратко от страничката с документацията искаш?
Че дори и примери има...

Явно четем различни документация. Ще те затрудни ли да изпратиш линк?
PMEmail Poster
Top
fast_user
Публикувано на: 07-11-2018, 12:37
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 449
Регистриран на: 19.09.12



Типичен линукс програмист. Чака наготово, защото знае че другите вече са правили нещо подобно/има го опен сорс.


--------------------
Linux is only free if your time has no value.
Linux Akbar
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 07-11-2018, 13:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1903
Регистриран на: 17.01.17



PMEmail Poster
Top
abramabra
Публикувано на: 07-11-2018, 13:33
Quote Post



Име: Никола
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 19
Регистриран на: 02.07.15



QUOTE (fast_user @ 07-11-2018, 12:37)
Типичен линукс програмист. Чака наготово, защото знае че другите вече са правили нещо подобно/има го опен сорс.

Казваш го, сякаш е нещо лошо icon_smile.gif
Да знаеш, знанието е като ябълките само за дебилите - те се страхуват, че ако си споделят знанията ще бъдат неконкурентни icon_smile.gif

QUOTE (thrawn @ 07-11-2018, 13:10)
https://developer.android.com/guide/topics/...ivity/bluetooth

Благодаря!

Това мнение е било редактирано от abramabra на 07-11-2018, 13:34
PMEmail Poster
Top
abramabra
Публикувано на: 08-11-2018, 23:54
Quote Post



Име: Никола
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 19
Регистриран на: 02.07.15



QUOTE (thrawn @ 07-11-2018, 13:10)
https://developer.android.com/guide/topics/...ivity/bluetooth

Наистина съм ти много благодарен!
(Работя по проекта когато остане време - този проект, Java и Android, са много встрани от моите интереси, но имам сериозна причини да го направя)
Тая вечер прочетох, доста добре е написано, но са много неща (за мен всичко е ново - права, жизнен цикъл и какво ли не) - все пак се pair-нах, свързах се като клиент и обмених байтове.
Следващият път като остане време, ще правя сървърната част.


ВПРОЧЕМ, ДА ПИТАМ - насрещното устройство за сега е обикновен Bluetooth към UART и се свързвам посредством
aBluetoothDevice.CreateRfcommSocketToServiceRecord(SERVICE_UUID__SERIAL_PORT);
т.е. като сериен порт.
SERVICE_UUID__SERIAL_PORT = 00001101-0000-1000-8000-00805f9b34fb
В документа, който ми препоръча, не виждам дали сървърът поддържа тази връзка.

ПИТАНЕТО:
Може ли да се създаде сървър с SERVICE_UUID__SERIAL_PORT:
listenUsingRfcommWithServiceRecord(SERVICE_UUID__SERIAL_PORT);
(то, в Моно е
CreateRfcommSocketToServiceRecord,
но просто в рапър на оригинала)

Това мнение е било редактирано от abramabra на 08-11-2018, 23:56
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 09-11-2018, 07:32
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1903
Регистриран на: 17.01.17



UUID то е просто идентификатор. Можеш да ползваш всякакъв, но клиентът трябва да знае какво UUID ползва сървърът за да се свърже с него. Затова има стандартни идентификатори които описват стандартни услуги / профили.

Това мнение е било редактирано от thrawn на 09-11-2018, 07:39
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0